aanschaf mini

default

RE: aanschaf mini

Om mijn zoon van 16 achter de computer vandaan te halen wil ik samen met hem een mini opknappen.

Natuurlijk moet het een 1,3 cooper >:) zijn!

Vandaag bij Ben van Leeuwen geweest. Die heeft een opknapper staan 1991 met APK.Vraagprijs 1900 euro. Het lijkt mij een betrouwbare handelaar. Ik overweeg dan ook de mini te kopen zonder verdere aankoopkeuring ondanks het feit dat ik er zelf niet veel verstand van heb.

Moet ik de auto toch laten keuren? Zoja wie kan ik daarvoor inschakelen?

RE: aanschaf mini

Als je toch van plan bent hem helemaal op te knappen zou ik persoonlijk niet 1900 euro investeren voor de aanschaf. Het kan veel voordeliger zijn om een mini van 500 euro of minder te kopen en de andere 1400 in de restauratie te steken. Houd er rekening mee dat de minispecialisten vaak een veel hogere prijs berekenen dan particulieren. Mocht je er garantie bij krijgen dan kan het natuurlijk wel interessant zijn. Auto's laten keuren kan bij de anwb, maar Ben van Leeuwen heeft over het algemeen een goede reputatie over afgeleverde auto's.

RE: aanschaf mini

BVL is wel duur en heeft vaak het neusje van de zalm staan. Echter zijn er genoeg mini's voor de opknap te krijgen via particulieren en dan heb je vaak nog meer plezier ook. Koop in ieder geval een Haynes garageboek, dit voorkomt een heleboel problemen en onverwachte puzzels. Hier staat alles in omtrent hoe de mini in elkaar zit. Bel het minicentre op misschien hebben zij een Nederlnads garageboek liggen

RE: aanschaf mini

oja, nog een tip. Kijk of je op marktplaats ofzo een vergevorderd restauratieproject kan vinden. Vaak is er al veel meer geinvesteerd dan ze er voor kunnen vragen en je kunt hem dan naar eigen smaak afbouwen. Als je wilt zoek ik er wel een parr voor je op.

RE: aanschaf mini

wellicht is het verstandig dat leopaul verteld wat hij van plan is... opknappen is een ruim begrip, gaat het om restauratie, of gaat het om opleuken..

is er een techbnische achtergrond of alleen maar kennis van gebruik van een schroevendraaier?

pas met die kennis is het mogelijk om een goed advies te geven....