Aantal mini vragen

RE: Aantal mini vragen

Hoi, ik ben Joost. Ik ben nieuw hier op het forum.
Ik heb al meteen een aantal vragen.
Ik ben nu 17 jaar (bijna 18) en ik zit er over te denken om in de nabije toekomst een Mini aan te schaffen.
Ik heb hier een aantal vragen over:

1. Ik ben tamelijk lang nl. 1,90 meter.
Pas ik uberhaupt in een Mini? Of moet ik (samen met mijn pa)de auto aan- passen door de bestuurdersstoel naar achteren te zetten?
2. Wat is een goed bedrag om (letterlijk en figuurlijk) in te stappen in
de Mini-wereld?
3. Raden jullie het aan om als eerste auto een Mini te kopen? En waarom?
4. Worden Mini's nog duurder? Zo ja, is het dan slim om er al een te kopen voordat ik mijn rijbewijs heb en geleidelijk aan te pakken? Hierdoor kan ik meteen rijden als ik mijn rijbewijs heb...

En mijn laatste vraag:
Hebben jullie nog tips?

RE: Aantal mini vragen

Mini rijden is heel cool en verslavend. Ik heb ook pas m'n rijbewijs en Mini en rij nu bijna elke dag (wel vaak korte stukjes). Gewoon omdat het zo leuk is.

Ik ben 1.80 en pas er goed in. Weliswaar met stoelverlengers (kun je kopen voor 15 euro of zo, of zelf maken..).

Enige tip die ik je kan geven als leek is om bij aanschaf met de checklist hier op de site de Mini echt goed na te lopen. Heb ik ook gedaan (en nog mankementen waar je pas achterkomt na aanschaf ;)).

Aankooptips

Succes met je rijbewijs alvast :)

RE: Aantal mini vragen

Bedankt!

Nog meer uitleg / tips, iemand?

RE: Aantal mini vragen

De instapprijs is geheel afhankelijk van wat jij wil.

- 1000/1300
- helemaal af/project (wat technisch wel ok is, en dus rijdbaar)
- standaard/voorzien van alle toeters en bellen

Je kunt instappen in een kant en klare mini van 2500 tot .... euro!
(indicatie: een goede mpi kost al snel 7000 euro, een goed en af 1000je heb je voor 2500)

RE: Aantal mini vragen

Een technisch ok project.
Zo kan ik nl. in de loop der tijd mijn Mini verbeteren.
Hij hoeft eigenlijk alleen maar de rijden.
Als ik hem zelf nl. opknap bespaar ik geld (hopenlijk) en dan blijf ik bezig :D

PS. Ik ben niet technisch. Bestaat er een onderhoudsboek in het Nederlands? Mijn Engels is behoorlijk goed, maar ik denk dat je daar weinig aan hebt als je niet weet wat de technische term in het Nederlands betekend. :P

RE: Aantal mini vragen

Hoi,

Ten eerste alvast succes met je rijbewijs.

Heel belangrijk zijn de eerder genoemde aankooptips. Als je gaat kijken naar een Mini probeer dan iemand met verstand van Mini's mee te nemen. Die weet waar je op moet letten. Reken dat een goede Mini (dus technisch en qua roest in goede staat) veel geld kost. Je kan het zo duur maken als je zelf wil, maar begin niet aan een Mini van een paar honderd euro. Trek minimaal zo'n 3-4 duizend euro uit en dan nog zal die niet perfect zijn. Laat je niet gek maken door leuke accessoires, die kan je later ook nog wel kopen. Zorg voor een solide basis en dan kan je hem daarna aan je smaak aanpassen. Bezoek anders eens een evenement (Noordwijk of Utrecht), daar komen zeer veel Mini's samen en kan je eens zien wat er zoal is.

Wat betreft je lengte, ik ben 1.87m en pas ook goed in een Mini. Maar je blijft altijd een beetje opgevouwen zitten :) Maar jouw lengte hoeft echt geen probleem te zijn. Stoelverlengers en evt. een stuurkolom verlager zijn goedkope spullen en plaats je zo...

Dennis

RE: Aantal mini vragen

Welkom! :)

1. Ik ben 1.80 (hebben vrouwen gemiddeld langere benen?) en ik kan echt niet rijden zonder stoelverlengers. Kreeg er serieus enorm pijnlijke enkels en kuiten van, ontsteking-achtig.
Met stoelverlengers is het ook niet optimaal, ik moet regelmatig even 'knakken' tijdens het rijden. Maar ja ik wil PERSE m'n mini :)
Ik denk dat het ook ligt aan welke stoel je hebt en hoever deze is doorgezakt.

Als ik mijn rechter-hiel verhoog (en dus de hoek tussen de bovenkant van mijn voet en scheenbeen verklein) is het wel minder. Dus een matje op de vloerbedekking scheelt voor mij heel veel, en laarzen met een goeie hak ook :)
[size=85:3osq5681](ik moet ook eerlijk zeggen dat ik mogelijk reuma heb, wordt nog onderzocht maar kan ik hier wel in vertrouwen melden denkik)[/size:3osq5681]

2. Ligt eraan wat je eraan wil doen en of het voor dagelijks gebruik is. En hoe handig ben je zelf? Ik ben niet handig, maar wil wel leren, en gebruik de mini overal voor. (werk/boodschappen/snelweg) Ik denk dat ik verstandig heb gedaan een (tot nu toe) betrouwbare mini van ongeveer 3000 euro te kopen

3. JA!! lachen man ;)
Nee even serieus... ik wil niet anders meer! Was ook mijn eerste auto, kort nadat ik mijn rijbewijs had. Het komt ook dat er al een auto voor de deur stond, die is van m'n vriend dus voor noodgevallen of Ikea-bezoeken is er altijd een 'handigere' auto in de buurt :)

En waarom... tja... Mijn vriend zei laatst tegen mij vanaf de passagiersstoel; 'Ik vind het zo geweldig om te zien hoe jij in die mini crosst, je hebt constant een glimlach op je gezicht!' denk dat dat de lading wel dekt, aangezien ik weinig te lachen heb momenteel ;)

default

RE: Aantal mini vragen

1- Je past er wel in hoor ;) ik ben 182, en ik kan erin zonder stoelverlengers. Nu heb ik er sportstoelen in, deze heb ik iets meer naar achteren geplaatst..dus alle ruimte :)

2- de bedragen zijn natuurlijk verschillend afhankelijk van het bouwjaar/type/conditie.. Als je zelf een Mini wilt opknappen ben je denk ik duurder uit dan dat je een Mini koopt die ''af'' is :x . Ook zal ik als ik jou was een kostenpost over houden voor eventuele reparaties ;)

3-Ja ik kan het je wel aanraden :) , het is namelijk ook mijn 1ste auto d:)b en het is geweldig om erin te rijden..nu wil ik niks anders meer :D
Alleen moet je als je je Mini wilt laten rijden wel zelf onderhoud kunnen verrichten. Ik dacht dat ik dit zelf ook niet kon, maar ik heb alles zelf geleerd, en met hulp van het forum :) Met 2 linkerhanden kun je ook al heeel veel ;) .
Wil je een auto hebben die erg betrouwbaar is, koop dat een zakjapanner O:)

4- Als je het geld heb kan je het best doen, door de huidige crises vallen de prijzen van Mini's denk ik ook wel mee :D
Ik heb eerst maar mijn rijbewijs gehaald, en daarna de Mini gekocht >:)

Je kan ook hierboven bij ''MARKT'' kijken, daar staan ook Mini's te koop. Kijk ook even op marktplaats, en vergelijk gewoon is een paar Mini's met elkaar qua prijs/staat.

veel suc6 verder met het vinden van je Mini d:)b groetjes Stefan

RE: Aantal mini vragen

K, allemaal hartstikke bedankt voor alle support en antwoorden...
Nou wil ik helemaal een Mini rijden :D

PS. Ik ga denk ik extra werken voor een echt goede ;)

RE: Aantal mini vragen

Onze loods staat in Spoordonk. Dus kom maar een keer kijken/passen/voelen ;)

Mijn eerste auto was ook een mini en ik was meteen verkocht :D Heb er inmiddels 2, eentje in de restauratie en eentje om mee rond te rijden.

RE: Aantal mini vragen

Marco schreef:
Onze loods staat in Spoordonk. Dus kom maar een keer kijken/passen/voelen ;)

Mijn eerste auto was ook een mini en ik was meteen verkocht :D Heb er inmiddels 2, eentje in de restauratie en eentje om mee rond te rijden.





Mooi man d:)b :D Wanneer zou ik langs mogen komen?

RE: Aantal mini vragen

Ik zal je even een PM sturen ;)

RE: Aantal mini vragen

Qua lengte: Ik ben 1.95 past (nog steeds goed), helemaal met stoelverlengers. Ik zou zeker geen stuurkolomverlager erin zetten, dan kun je nl zeker weten met je knieen sturen :P Ik heb zelf redelijk lange benen en ben dus gewend om het stuur praktisch tussen m'n knieen te hebben. Een kleiner dan standaard stuur si dus ook zeker aan te raden ;)

Verders succes met het vinden van wat moois!