achterruit

RE: achterruit

mensen in mijn mini zit een achterruit zonder verwarming is dit orgineel of apart

ben gewoon een beetje schieuwnierig over de mini !!! |:(

default

RE: achterruit

Ligt er aan van welk bouwjaar de Mini is. De mijne is van 1973 en heeft ook geen achterruitverwarming, maar wel een rechterspiegel >:)
Ik zou het wel handiger vinden als het er wel op zit. Vooral in de wintermaanden.

grtzz Martin

RE: achterruit

mijn mini is van 76 maar had het nog nooit gezien dus vroeg het me gewoon af en aangezien daar een forum voor is dacht ik hup gaan met die banaan

RE: achterruit

ze zijn pas maar begonnen met een achteruit verwarming vanaf een bepaald bouwjaar, je kon het daarvoor al wel in optie krijgen.
weet wel niet vanaf welk bouwjaar :?

RE: achterruit

Sinds mei '76 hebben mini's achterruitverwarming. Was vooral om de handen van de mensen die 'em in gang duwden, warm te houden :P

Bart.

RE: achterruit

Ehm.. waarom heeft mijn 83er het niet dan?

RE: achterruit

en waarom heeft mijn pickup uit 1977 ook geen achterruit verwarming? is dat omdat het ruitje zo dicht achter je zit dat je het tijdens het rijden gewoon kunt ontwasemen met de hand?

~jw~

RE: achterruit

Ow. Heb het ook maar uit een boek maar als ik het zo formuleer klopt het vast: De eerste mini met achterruitverwarming kwam uit in mei '76.

O en jw net zoals met die scharnieren weet je nog volgden ze bij de commercial mini's niet altijd de trends van de saloon. Was misschien om je achterhoofd niet te verschroeien ?? Trouwens, ook bij m'n saloon kom ik bij de achterruit hoor, als ik voor het stoplicht sta doe'k dat wel 'ns - en nee, ik heb geen shorty. (en kijk 'ns naar m'n reactietijd op jw !!!)

Bart.

RE: achterruit

Tincu schreef:
Ehm.. waarom heeft mijn 83er het niet dan?




Mijn 81er heeft wel achterruitverwarming... vreemd :?
Of optie, of een ander ruit erin gezet door vorige eigenaar.

RE: achterruit

Waarschijnlijk had onze held Sir Alec Issigonis nog een partij oude achterruiten liggen en tja... bezuinigingen in de 80er jaren dus die incourante voorraad MOET op!
Vandaar die oude ruit in je Mini.
Ver gezocht??:D

default

RE: achterruit

Ik heb een 83er zonder achteruitverwarming. Ik heb ook alleen een enkele klok in het midden. Er zijn af en toe budget modellen, zoals mijn 1000E, gemaakt waarbij overgebleven delen zijn gebruikt.Kan alleen niet meer vinden waar ik dat gelezen heb

RE: achterruit

Ik heb er een uit 83 MET achterruit verwarming. Aparte kwestie dit.

RE: achterruit

't Heeft inderdaad met de uitvoering te maken volgens mij, hetgeen wat Tikka zegt klinkt mij namelijk heel bekend in de oren.
Tikka en ik hebben beide een E uit '83 en jij (Mathijs) een HLE, die volgens mij net een tikkie luxer is.

RE: achterruit

wil niet lulig zijn maar ik heb een 1000e uit 84 endie heeft achterruit verwarming :D

RE: achterruit

Als je de Engelsen een beetje kent is het niet zo heel vreemd, hoor. Het is wat dat betreft geen uitzondering. Net als dat overgangen tussen de ene en de andere uitvoering een puinhoop zijn; ze gingen gewoon door met gebruiken van het oude onderdeel tot het op was, en gingen dan over op het nieuwe. Misschien raar, maar niet ongebruikelijk.

RE: achterruit

Weet iemand of de modellen zonder verwarming wel de kabels hebben liggen? (net zoals bij een toerenteller, de modellen zonder hebben wel de kabels al liggen). Dat zou het inbouwen wel simpel maken.

RE: achterruit

jawel na de bijbel erbij te hebben gehaald heb ik gevonden dat vanaf juni 1974 de achterruitverwarming standaard was vanaf chassisummer XK2S1 101 dit geldt voor de 850's

voor de 1000 was het een optie tot 1982

nogmaals diverse special modellen hebben het ook af-fabriek meegekregen

volgens haynes is pas vanaf 1976 de achterruitverwarming in de kabelboom ingetekend...

verwarrend allemaal :? :? :?