Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

default

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

Hallo Mini liefhebbers,

Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Ik heb online een mooie Mini gevonden en zit er serieus over na te denken om deze aan te schaffen. Ik heb niet een auto nodig maar het lijkt me heel leuk om een Mini aan te schaffen, nu het nog kan. Echter zit ik te twijfelen door financiële redenen. Mijn vader zegt dat je zeker wel rekening moet houden met € 600,- onderhoudskosten per jaar! :( Dit is mij te veel. Ik ben niet een ervaren klusser maar kan en wil het een en ander wel doen en leren.

Informatie over de auto:
Dit is de omschrijving bij de mini: "De Mini is volledig waterdicht gemaakt (zie foto's). Slechte stukken uit de bodem en carosserie zijn vervangen (sommige stukjes zijn nog kaal metaal en zouden gespoten moeten worden [spuitbus orginele kleur aanwezig]). Verder is de auto technisch in orde en wordt er op dit moment regelmatige basis in gereden. Rijdt, remt en stuurt geweldig.De bodem is keihard en vorig jaar geheel in de tektiel gezet. Eind 2013 zijn er2 nieuwe voorbanden op gegaan, de achterbanden zijn nog goed. Hij staat altijd onder een afdakje uit de regen en heeft overwinterd in een garage."

Ik heb gevraagd naar eventuele roestplekken en kreeg dit als antwoord: "Het zijn inderdaad de bekende mini plekjes. Het meeste is al verholpen, onderaan de deur, rond de koplampen. Het zit nog wel op de paravan (gedeelte onder de voorruit) en op de deur aan de bestuurderskant, maar het is nergens nog doorgeroest. Verder is de bodem keihard, en is vorig jaar helemaal in de tektiel gezet."

Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven!

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

600 Euro per jaar klinkt mij niet vreemd, wellicht het ene jaar wat meer dan het andere.

APKtje is elk jaar 3-400 euro incl beurtje. En dan komen de slijtage delen er nog bij.

Je geeft aan geen auto nodig te hebben. Dus als er iets serieuzer kapot is ben je er niet van afhankelijk.

Persoonlijk zeg ik: als je nu al weet dat je 500-600 euro per jaar niet kunt opbrengen, dat je geen Mini moet kopen...

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

En de vraag is nu? Of 600 euro per jaar normaal is?
Onthoudt dat een auto hebben geld kost en dat een hobby hebben ook geld kost! Bij het kopen van een mini combineer je het wel d:)b ! Of 600 per jaar reëel is kan ik zo niet zeggen (doe het allemaal zelf) maar reken er wel op. Het zal de ene keer mee vallen maar kosten kunnen ook zomaar oplopen (plaatwerk, uitlaat, koppeling, koppakking, etc.). Niet om je bang te maken maar ik heb geleerd nooit je laatste geld ergens in stoppen zonder reserves.

Verder voor je financiële twijfel is de vraagprijs belangrijk, kun je hem goedkoop kopen of wordt er de hoofdprijs gevraagd. Ook belangrijk of je een garage in de buurt hebt die overweg kan met het injectie systeem (dit forum is daar een goede bron voor) mochten er zich problemen voordoen met motor en/of emissie.

En als laatste: het is zeker leuk om te hebben, rijden, genieten, hobbelen, aan te horen "zo een heb ik er ook gehad", etc.

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

Sja wat ze hier boven al zijden.
Een hobbie kost geld en een mini heeft soms wel ze kwalen.
Maar dat moet je voor lief nemen en als je niet handig bent met klussen.
Sja dan kan dat soms veel geld kosten nou moet ik zeggen dat je veel dingen echt wel zelf kan doen met een beetje gezond verstand en een beetje technisch inzicht en soms wat hulp van het forum hier dus op de vraag wat moet ik doen?
Ik denk dat je eerst bij jezelf na moet gaan:

kan ik zelf simpele dingen oplossen als er wat is met je mini.
vind ik het niet erg om soms te klussen.
vind ik het leuk om in een mini rond te reiden.
Hoeveel wil je uitgeven voor de mini.


verder ziet het minitje er leuk uit die hier boven staat.
Maar kijk niet alleen naar het uiterlijk maar ook naar de rest
motor ,roest ,electra enzo......
Naar mate daar van kan je denk ik ook goed inschatten of je veel kosten gaat krijgen of niet want elke wagen heeft soms wel wat ....

Maar goed succes verder met de aankoop.
hoop dat je er wat aan zal hebben.
Tip nog kijk of er iemand van het forum niet al te ver weg woont.
en vraag die mee als je de mini gaat bezichtigen.

minigroet stefan

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

Als de Mini nu technisch in orde is en je er +/- 10.000 kilometer per jaar mee gaat rijden, dan is 600 euro per jaar wel een reëel bedrag.

Maar ik denk dat je dat voor elke auto wel moet tellen. Een grote beurt + APK kost gewoon al snel 300 euro, elk jaar weer. Dan nog bandjes en kleinigheidjes tussendoor en je zit zo aan 600 euro.

Zelf heb ik de afgelopen jaren erg veel gereden met de Mini (meer dan 20.000 per jaar) en daarbij kwam ik aardig uit met een onderhoudsbudget van 100 euro per maand.

Als je 600 euro per jaar aan onderhoud te duur vindt, moet je geen auto kopen. Of het nu om een Mini gaat of ander wagentje.

Mijn ervaring is dat als je Mini in een fatsoenlijke staat is, het houden van een Mini niet heel veel duurder is dan aan andere auto's. Zeker niet als je er in meeneemt dat de verzekering en wegenbelasting (iets) goedkoper is dan van de meeste andere auto's.

Het enige wat op de lange termijn echt veel geld kost, is het verdrijven van de roestduivel.

RE: Advies gevraagd. Finaciële twijfel...

1 ding zie ik niet het verhaal: doen of LATEN doen.

Als je het laten kan laten, dan heb je een hobby en kan dat een boel schelen. Kennis kan je vergaren, forums helpen daar enorm bij. Een dubbellinkshandige studiemaat van me frunnikt zo nu aan z'n wagenpark van daf, citroen, alfa, maserati en ferrari. Waar een wil is, is een weg.

En dat laten scheelt. Om je een idee te geven:
Voor die 600 euro op jaarbasis heb ik vorg jaar mn mini apk gekeurd, koppakking vervangen, beurtje gedaan. Maar ook mn mgb v8 en smart fortwo een beurtje gegeven. En daarnaast de alfa 159 apk + tweemaal een beurt (waarvan 1 grote), zelfs inclusief distributieriem! Kritische noot: mini en mgb rijden minder dan 5000 km/jr, smartje hooguit 10000.