Bagage op kofferdeksel

RE: Bagage op kofferdeksel

De eerste Mini's waren uitgerust met een scharnierende kentekenplaat houder. Het nut hiervan zou zijn dat je de openstaande kofferklep als extra bagageruimte kon gebruiken. De nummerplaat (+ verlichting) bleef immers gewoon zichtbaar.

Als ik echter kijk naar de bevestigingspunten van de staaldraadjes die het kofferklepje vasthouden, betwijfel ik of het veilig is om op deze manier meer te vervoeren dan een donzen dekbed.

Kortom, weet iemand wat het klepje kan (mag?) dragen in de standaard toestand. Of is het aan te raden om iets van een (buizen)frame te knutselen wat aan de kofferbakbodem bevestigd wordt, zodat de bagage niet op het openstaande klepje steund.

Ivo (die er serieus over denkt om op deze manier bagage mee te nemen)

RE: Bagage op kofferdeksel

ik zou een soort uitzetijzer gebruiken.
bv zoals gezien bij een pick up mini.
2 metalen stangen die scharnieren dmv wartel


ik heb geen foto s of zo maar op het imm waren er mensen die met de klep dicht,bagage meenamen op een soort rekje op de achterklep gemonteerd.
de 1 had een koffer erop de ander had een soort zuurkoolvat erop. ik heb er wel een stuk of 10 gezien daar.
sommige konden zelfs hun klep ook nog opendoen.

RE: Bagage op kofferdeksel

Geen idee hoeveel gewicht het kan hebben, in de oude brochures zie je de achterklep wel eens openstaan en dan steken er enkele koffers uit die half in de kofferruimte steken. Op lelijke eendjes zie je wel eens zo'n opbouw kofferbak in polyester, iets wat ik op een mini nog nooit gezien heb. Dus als je een keer origineel wil zijn :9