Bereikbaarheid achterbank mini

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Ik vond deze vraag niet echt een techniek-vraag en styling vond ik ook niet echt toepasselijk, dus vandaar dat ik mijn vraag maar hier plaats.

Aangezien mijn vrouw en ik in blijde verwachting zijn, hebben we onze gedachten ook al eens over het autogebruik laten gaan. We rijden nu met heel veel plezier een Cooper 1.3i uit '93 en eigenlijk willen we die ook wel blijven rijden. Een 4/5 deurs auto erbij is helaas financieel gezien geen optie. Dus moeten we een keuze maken:
- of de mini wegdoen en een andere grotere auto kopen
- of toch de mini houden en ons maar een beetje aanpassen

We zouden toch graag voor de laatste optie kiezen, maar het moet uiteraard wel werkbaar zijn. Gordels zijn achter al aanwezig, dus het probleem zit hem wat ons betreft vooral in de instap. De bijrijders stoel klapt zo verschrikkelijk onhandig weg. (die hendel aan de zijkant uittrekken en vervolgens de stoel in zijn geheel voorover drukken) Zijn hier andere systemen voor? Bijvoorbeeld een schuif/klap systeem zoals dat in veel 3-deurs auto's zit?

Ik ben benieuwd of hier wat mogelijk is. Andere ideeen zijn ook welkom. (en nee, een cabrio vind ik geen practische oplossing ;) )

Ik hoor het wel!

Groeten,
Wilbert

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

De nieuwere stoelen uit injectie-Mini's hebben zo'n systeem als jij zegt, maar dan zit je er weer mee dat er toch best wel een groot deel van de stoel overblijft als je de leuning naar voren klapt. Ik vraag me persoonlijk af wat handiger is.

Maar ik kan je ook vertellen dat ikzelf veelvuldig in een kinderstoeltje heb gezeten achterin een Mini (enige tijd geleden ;)), en dat er ook diverse huidige Mini-eigenaren annex ouders zijn die het prima redden, volgens mij (maar daar kan ik zelf natuurlijk lang niet zo goed over oordelen als zijzelf). Het is misschien niet superhandig, maar het is dacht ik toch geen drama. En je rijdt toch niet in een Mini omdat het zo handig is. Of wel? ;)

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Een kinderstoel zal wel gaan, maar een maxi-cosi kun je niet vastmaken zoals het zou moeten. De gordels in de Mini zijn hiervoor te kort (been there). Optie is misschien om op creatieve manier gordel te verlengen (tussenstuk fabriceren misschien?) maar of dat veilig is???

Succes in ieder geval met de zwangerschap en de auto-keuze, al hoop ik voor je dat het een eenvoudige keuze wordt en je gewoon Mini kunt blijven rijden natuurlijk.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Wilbert,

Allereerst gefeliciteerd.
Als aankomend ouders zitten Heleen en ik met hetzelfde en nog meer euveltjes. (Als hoe plaats je veilig een maxi-cosi in een mini).
Het klapsysteem zoals jij het noemt zit niet op een nieuwere mini, wel op een MINI. Het omklappen gaat inderdaad niet gemakkelijk. Zodra je de ontgrendeling lostrekt en wilt gaan omklappen kom je erachter dat de hoofdsteun van de stoel tegen de voorruit aankomt waardoor de stoel minder ver omklapt als wanneer je gewoon de stoelleuning naar voren duwt. Dus dat is een nutteloze optie. :P

Ik denk dus dat we net als Mini Martin op de NMM (ik weet nu in ieder geval hoe een buggy meegaat in de mini) onszelf dubbel mogen vouwen om het kind te voeden en in en weer uit de Mini te halen.

Maar zoals Eelke al zegt, de mini hebben we niet voor ons comfort, maar voor het plezier.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

om even terug te komen op het gordel verhaal

bij de brezan kun je gordel verlengers kopen dan kun je op een praktische en veilige manier je gordel verlengen :)

p.s. deze verlengers zijn niet de goedkoopste maar als het om je kind gaat wie denkt er dan aan geld :?

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Alle 2 de stellen van harte
Nou om alles dan volledig te maken...
Linda en ik zijn ook zijn op dit moment ook hard onderweg een kleine te krijgen (15e week ).
Misschien is het als last resort een mogenlijkheid om de passagiers stoel er uit te schroeven.
Creëert zeeën van ruimte.

Dan nog een vraag kan je ook van die gordels die voor in je mini zitten ook achterin monteren???
Ik heb nu van die 3 punts vliegtuig gordels zeg maar en dat is echt irrie
:D

Baby boom in mini land :+)

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Als je de stoel eerst ver naar voor schuift en dan opklapt, heb je misschien iets meer plaats. Maar ja Mini blijft mini he!

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Wel sommige pick-ups (de mijne bijvoorbeeld, maar die van een vriendin dan weer niet) hebben van die piepkleine zeteltjes zonder hoofdsteun, ook wel "ruggebrekertjes" genoemd, die een speciale functie hebben: om de batterij (accu, whatever) toegankelijk te houden, kan de rugleuning van de rechtse zetel eerst naar voor/beneden geklapt worden (tot tegen het vlakke gedeelte), en daarna kan je het geheel naar voren kantelen zodat het bijna rechtop komt te staan.

Als je zo'n zetel in een saloon zou plaatsen, zou dat de toegankelijkheid van de achterbank toch wel ten goede moeten komen. Weet niet of het technisch mogelijk is maar ik denk het wel. Zo'n zeteltjes zijn wel niet echt comfortabel (als dat je wat zou schelen), en makkelijk te vinden zijn ze volgens mij ook niet.

Bart.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Allereerst Wilbert en Remco, proficiat en heel veel succes. Dit soort "Mini's" zijn het leukste type dat er is (vooral de Mark I) :D.

Mijn dochter wordt over twee weken 1. Wat wij de eerste 9 maanden hebben gebruikt is een maxi cosi voor pasgeborenen (de naam is me even ontschoten). Die heb ik altijd voorin gehad bij het vervoer in G- Bee. Dat ging erg goed. Nu hebben wij een Maxi Cosi priori, deze heb ik tot nu toe alleen voorin gehad en dit werkt ook goed. Aangezien ik een Mini heb uit 86 ga ik zelf deze maand(2-punts) gordels installeren achterin. Ik laat je weten hoe (on) mogelijk dit is :|

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Alvast proficiat!!

Ik ben in het gelukkige beztit van een zoon en dochter (3 en 1,5) en een Mini!
De mini is van 86, dus met heupgordels achter. dat gaat perfect want ik weliswaar oude maar zeker degelijke kinderstoelen welke geschikt zijn voor heupgordels. De instap gaat ook goed, gewoon effe de hofdsteunen omlaag duwen en ik kan gewoon tuusen mijn stoel en achterbank staan om de kindjes vast te zetten.
En het belangrijkste; de kinderen vinden het prachtig om in "hun" mini-auto te worden rondgereden!

Groeten Eric

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Het is wel handig om een baby drager te gebruiken de eerste maanden IPV een (onhandige) kinderwagen.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Bedankt voor de vele reacties! Leuk dat er nog meer jonge (aanstaande) gezinnen op dit forum te vinden zijn.

Ik voel me helemaal gesterkt in de gedachte dat het toch wel mogelijk moet zijn om de mini te houden.

Ik heb al verscheidene handige tips gelezen, waar we zeker wel wat mee kunnen, dus ook bedankt daarvoor.

Natuurlijk ben ik het eens met degene die zegt dat je een mini niet voor het comfort hebt, maar we kunnen het natuurlijk wel zo optimaal proberen te maken. (en met comfort denk ik niet aan elektrisch verwarmde stoelen, maar gewoon een stukje praktisch gemak)

Ik verheug me er ook al helemaal op om met het 'hele gezin' in een mini te stappen. Het idee doet me al glimlachen.

Mochten er nog meer tips zijn, dan hoor ik ze graag. En tot nog toe nogmaals bedankt!

groeten,
Wilbert

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Zo gisteren bezig geweest gordels achterin te maken voor de kinderstoel. Nou uiteindelijk gelukt. Een heupgordel en een (heupgordel) schuin (overdwars).
Mijn dochter mocht hem uitproberen. Ze keurde hem goed (ze sliep binnen 10 minuten). :)

Wat me wel opviel was dat ze er erg makkelijk uit te tillen was zonder de stoel naar voren te klappen.
Maar ik heb ook geen hoofdsteunen.

Dus Wilbert, als de hoofdsteunen eraf kunnen, dan gaat het heel makkelijk.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Dat had ik me inderdaad ook al bedacht. In ieder geval voor de bijrijder de hoofdsteun eraf. Zoveel functie heeft dat ding toch niet. (op zijn hoogste stand kom ik er nog boven uit) En dan leek het me al een aardige ruimte die je had boven de rugleuning.

Dan achter de bijrijder maar een 'vaste' maxicosi, zodat ik daar niet te vaak mee hoef te pielen. Die paar keer dat je de maxicosi dan buiten de auto nog nodig hebt (in het geval dat we er een draagzak bij hebben), is dan nog wel te overzien.

Ik zie het wel helemaal zitten! :)

(En de echo wees 'gelukkig' uit dat het er maar 1 was)

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Ik bedacht me ook laatst, mocht je een (dure/grote) kinderwagen kopen, de drie wielers (of 2 +2) zijn een beetje compacter. Je hebt minder last van de uitstekende assen.

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Weer een handige tip... ik kan me nog niet omdraaien of daar is er weer één... ;)


De kinderwagen was inderdaad een ander puntje waar we over hebben zitten denken. Nu vind mijn vrouw de ontzettend hippe bugaboo wel leuke kinderwagens. En ze garanderen op de site: "[i:vncc99o0]Hij is snel en eenvoudig op te vouwen en past in de kofferruimte van de kleinste auto[/i:vncc99o0]".
Tsja, dat moet je natuurlijk niet tegen een minirijder zeggen. :)

Maarja, de prijs is dan wel weer een flinke. We zijn nog aan het oriënteren (tijd zat), dus jouw tip nemen we daarin ook weer mee...

Nogmaals bedankt... (en heb je nog meer, schroom niet :) )

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Wilbert schreef:
Nu vind mijn vrouw de ontzettend hippe bugaboo wel leuke kinderwagens. En ze garanderen op de site: "[i:3kb07dkz]Hij is snel en eenvoudig op te vouwen en past in de kofferruimte van de kleinste auto[/i:3kb07dkz]".





Nu vind ik dat een vrij grote uitspraak hoor...ik heb zelf ook zo'n 3 wieler gekocht maar die krijg ik met geen mogelijkheid in de kofferbak. Ook toen ik die geluidsinstallatie er nog niet in had ;-)

Koop iig wel een goeie kinderwagen met vering, dit is beter voor het ruggetje en nek van het jonge kroos.
Wij hadden toen de top versie van de kinderwagens gekocht en tot op heden niks kapot eraan, is makkelijk op de klappen en uit elkaar te halen.
M'n dochter zat in eerste instantie op de rv stoel omdat de kinderstoel dan achterste voren moet staan voor eventuele ongelukken.Dus dan heb je achetrin nog steeds ruimte voor 1 persoon + een kinderwagen.
Veel plezier met alweer een jonge Minirijder :-)

RE: Bereikbaarheid achterbank mini

Hallo wilbert
Ook wij hebben een derde passagier.
De enge plaas voor je kinder stoelte is in het midden
wat als nadeel heeft dat je vanaf het tweede tot het 6 / 7 jaar van die lekker trappelende voetjes in je rug/nek /oor krijgt als het weer eens niet snel genoeg gaat maar verder heb ik ook wel een s vier 80+ friezen uiot een mini zien komen dus de sky is the limit.Verder is het wel aan te raden om voor de eerste 8 a 9 maanden een zogenaamde lig wieg aan te schaffen net iets veiliger,want optimaal is het niet veiligheids technish.
groet bolgas