Bluetooth carkit in de Mini

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Hallo allemaal,

Sinds gisteren ben ik de gelukkige eigenaar van een Bluetooth carkit; telefoon in je zak is voldoende om handsfree te bellen in de auto.

Ik wilde speciaal Bluetooth omdat je dan ook geen lelijke houder nodig hebt die het mooie houten dashboard ontsiert.

Morgen inbouwen, ik hoop dat de Mini niet teveel herrie maakt voor carkits :) Ik hou jullie op de hoogte.

Groeten,

Eelke

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Hoi Eelke,

Is het inbouwen nog gelukt en werkt je bluetooth verbinding naar behoren ?

Een ander vraagje, gebruik je ook nog GPS-navigatie dat via bluetooth werkt ?

Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

Goofy

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Nu vraag ik me af welke telefoon je dan hebt, want bij mijn SonyEricsson T68i kan de bluetoothverbinding max 10 min aanstaan, want het vreet stroom..

En dan houdt je mobiele het niet lang uit als je 2 uur een carkitverbinding aan hebt staan.

RE: Bluetooth carkit in de Mini

De carkit heb ik van het weekend ingebouwd. Vrij voorspoedig gegaan, alleen heb ik de carkit unit ietsjes te ver naar voren in het handschoenenkastje gemonteerd. Tegen het dash aan naar voren geschoven (was op zich wel nodig omdat er al zo weinig ruimte was voor de stekkertjes), maar er geen rekening mee gehouden dat het kastje aan de voorkant een heel klein beetje rondloopt. Het gevolg is dat het kastje net wel/net niet dichtkan en hij niet helemaal in het slotje grijpt; bij enthousiast optrekken of een hobbel valt het kastje nog wel eens open nu :) Maar dat is een kwestie van iets tussen het slotje en het klepje te schroeven zodat hij een fractie verder naar voren staat. Gaat niet opvallen dus geen probleem.

Verder zit het speakertje rechts naast de kachel (ik moest de beugel van de 27MC een klein stukje verplaatsen, het past nu allemaal net tussen de kachel en de motorkapontgrendeling), het microofoontje zit links bovenaan de A-stijl (kabeltje via deurrubber naar beneden en daar achter het dashboard), en het bedieningsknopje (pieletje met een drukknop voor opnemen, gesprek beginnen en eindigen, etc., plus een draaibare ring voor het volume) zit onderaan tegen mijn stuurkolom. Het meeste dus redelijk uit het zicht.

Nee, geen GPS via Bluetooth, ik zou ook niet weten wat ik met GPS op mijn telefoon zou moeten :)

En ik heb een Nokia 6310. Een collega van mij had deze combinatie ook al en was er dik tevreden mee. Hij zegt zijn telefoon ongeveer 1 keer in de week op te moeten laden, met Bluetooth permanent ingeschakeld. Dat lijkt wel ongeveer te kloppen. Dat is wel wat vaker dan zonder Bluetooth ingeschakeld (2-3 weken).

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Eelke schreef:
Hij zegt zijn telefoon ongeveer 1 keer in de week op te moeten laden, met Bluetooth permanent ingeschakeld.




Kortom, ik ben genaaid met mijn T68i |:( :P

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Het schijnt inderdaad dat niet alle fabrikanten het meteen helemaal goed onder de knie hadden. Op de "checklist" zetten is 1, een bruikbare feature is altijd nog 2 :)

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Tja, SonyEricsson heeft toch een goede naam wat Bluetooth betreft. Ik heb er zelf ook een, alleen nooit de BT gebruikt. Ze waren iig wel de eerste met een bluetooth carkit.

Hoe is het geluid? Valt er mee te praten bij 100/120?

RE: Bluetooth carkit in de Mini

nah, het ligt gewoon aan mijn telefoon.
Je kan er wel van die draadloze headsets (bluetooth) voor krijgen, ik snap dan niet helemaal hoe dat werkt, maar das een ander verhaal.

Een vriend van mij heeft zo'n SonyEricsson PDA/mobiele: die kan wel onbeperkt de BT-poort open hebben, dus ze kúnnen het wel. :9

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Robbert: 100/120 heb ik nog niet de kans gekregen, gewoon door de stad toeren gaat wel. Alleen als ik even optrek niet, maar dan moet je als met iemand praat die naast je in de auto zit ook even je kop houden :) En ik heb nou niet bepaald de stilste Mini >:) Op de snelweg zal ik wel mijn stem wat moeten verheffen :)

Sjoerd: zo'n headset werkt in principe precies hetzelfde; je moet de telefoon en het audioapparaat (headset of carkit, is in feite voor de telefoon geen verschil) "pairen", zoals dat heet; in de telefoon moet je een passcode voor het audioapparaat opgeven, zodat niet jan en alleman zijn telefoon met jouw carkit of oortje kan verbinden.

Wat betreft die Bluetooth van SonyEricsson, ik zeg ook niet dat ze het nu nog niet onder knie hebben, maar als ik het me goed herinner is zo'n T68i inmiddels alweer een wat ouder modelletje, misschien een van de eerste met BT. En dan heb je kans dat het, zoals ik al zei, vooral erin is gezet om het op het kaartje in de winkel te zetten, en de bruikbaarheid op het tweede plan komt.

[size=75:g6lt6ttb][Edit: typos][/size:g6lt6ttb]

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Ben toch wel nieuwsgierig hoe het is op de snelweg. :D :D Zat er namelijk over te denken om er ook eentje in te zetten. En aangezien onze Mini's in specificaties niet zo ver uiteen zitten, zal het wel net zo verdraagbaar zijn :+) .

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Nou, mijn Mini maakt sinds de resto behoorlijk meer herrie dan daarvoor hoor. O.a. door tuning en minder geluidsissolatie. Maar ik zal het vanmiddag eens proberen.

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Nou, mijn Mini maakt sinds de resto behoorlijk meer herrie dan daarvoor hoor.




Dan zal het bij mij iig beter zijn :D .

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Eelke, heb je al een test gedaan op de snelweg?
Is er trouwens iemand die ervaring heeft met een bluetooth headset in een Mini?

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Oh ja, dat zou ik nog melden. Ja, ik heb een test gedaan. De voice dialing werkt dan niet zo goed; als je gaat zitten schreeuwen komt het geluid kennelijk niet meer genoeg overeen met de opname gemaakt in alle rust. Terugzakken naar ongeveer 100 is dan in mijn geval gewenst, dan kun je het weer met een normale stem zeggen en dan pikt hij het wel op.

Het gesprek gaat, maar ook in dit geval is het wel fijn om even 100 te gaan cruisen. Maar dat kan natuurlijk per Mini verschillen; in een standaard MPi (lekker veel geluidsisolatie) zal het al een stuk beter gaan.

Ik heb geen ervaring met een bluetooth headset in de Mini, maar wel met een gewone (en qua geluid enzo zal dat niks uitmaken denk ik). Een beetje, want meestal vond ik het teveel gedoe om het te pakken (o.a. vandaar ook die carkit, en omdat hij de radio uitzet als je gebeld wordt, zodat ik de oproep niet mis). Maar dat ging op zich prima.

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Dat valt mij heel erg mee. Had wel erger verwacht. :x .

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Ik koop zoiets natuurlijk niet als ik er niet een beetje vertrouwen in heb dat het wel gaat werken :)

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Dat is ook wel weer waar.

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Sinds vandaag ook in het bezit van een Bluetooth carkit, mijn mening is dat het gewoon de beste oplossing is. Geluid gaat over de radio, en dat is helemaal top. Goed verstaanbaar ook, en goed te horen. Super oplossing!

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Ik heb al meer dan een jaar een BT carkit en zou niets ander meer willen. Geen geprul met houder ed. Ik stap in en de verbinding is er. Je kan mooi op het scherm aflezen wie er belt en door je telefoonboek bladeren. Veel handiger (en veiliger!!) dan op dat kleine gsm scherm.

nadelen zijn inderdaad de batterij. Deze is sneller leeg als BT aanstaat (sterk afhankelijk van type gsm!!) en je kan de gsm niet opladen tijden het rijden.

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Ik heb zelf ook een bleutooth carkit in mijn mini (andere auto´s thuis ook X-trail-CZ3-mini) en bij mij werkt het super. Heb een NOKIA 6310 met een nokia carkit.

Tip voor de voicedailing: Spreek hem in de auto (wel via BT carkit) in als de motor uit staat en zo weinig mogelijk geluid om je heen is.... en dan werkt super in de auto met alle herrie eromheen.

succes

RE: Bluetooth carkit in de Mini

Eelke schreef:
ik zou ook niet weten wat ik met GPS op mijn telefoon zou moeten :)




Je kan die TomTom navigatie kastjes met bluetooth aan je telefoon hangen omdat die dingen ook een handsfree funktie hebben. (luidspreker en microfoon)

RE: Bluetooth carkit in de Mini

En je kan TomTom software op je telefoon draaien en dan een losse GPS ontvanger via Bluetooth erop aansluiten. Maar volgens mij behoorde dat ten tijde van die uitspraak van mij nog niet echt tot de mogelijkheden (zeker niet met de telefoon die ik toen had) :)

Om nog even wat hierover te melden, nu ik een lease auto heb, heb ik besloten om de carkit over te bouwen in plaats van een andere carkit in de lease bak te laten zetten. Reden: het is toch niet praktisch genoeg, een handsfree kit in mijn Mini; hij maakt teveel herrie, op de snelweg kan de andere kant me slecht verstaan. Wil niet zeggen dat het in geen 1 Mini werkt, die van mij is wel bovengemiddeld luidruchtig :)