Boardcomputer in de mini ???

RE: Boardcomputer in de mini ???

Ik lees net dat er plannen zijn om alle auto's in Europa te voorzien van een boardcomputer.

Hebben jullie een boardcomputer in de mini en wat vinden jullie van het idee om een boardcomputer verplicht te stellen.

Het lijkt mij persoonlijk helemaal niets, het leuke van een mini is immers dat je lekker snel en handig overal tussendoor kan scheuren. Dat lijkt me met een boardcomputer niet echt een succes.

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Groejes

Goofy

default

RE: Boardcomputer in de mini ???

Dit geldt voor alle nieuwe auto's!

RE: Boardcomputer in de mini ???

Goofy schreef:
het leuke van een mini is immers dat je lekker snel en handig overal tussendoor kan scheuren. Dat lijkt me met een boardcomputer niet echt een succes.




:? Sinds wanneer kun je met een boardcomputer niet meer scheuren? Boardcomputer meldt bestuurder enkel zaken als huidig verbruik, gemiddeld verbruik, gemiddelde snelheid enzo. Zit nu ook in mijn Volvo en is eigenlijk best wel handig (met name hoeveel km je nog kunt rijden op je huidige tank)

RE: Boardcomputer in de mini ???

Ach ja, beetje non-issue. Cruise control is een nuttig ding (heerlijk, niet meer steeds naar je snelheidsmeter loeren of het nog een beetje door de beugel kan, je weet gewoon hoe hard je rijd), en schijnbaar werkt het brandstofbesparend. Als je zonder erg onregelmatige snelheden rijd zal dat ook wel zo zijn. Zo'n verbruiksmeter (ik vind het wel mooi, ze hebben het over een "boordcomputer", maar wat dat ding moet doen moet alleen blijken uit de melding dat mensen bewust moeten worden van hun verbruikscijfers), tja, ik weet niet. Wel eens leuk om naar te kijken als het erop zit (vooral om te zien wat er gebeurd als je het gas een flink indrukt >:)) maar of het nou echt invloed heeft...?

RE: Boardcomputer in de mini ???

Ik snap de verwarring wel. Het is niet een boordcomputer zoals die waarmee grote vliegtuigen zijn uitgerust :) Bah ik zou er niet aan moeten denken......dat is pas over een jaar of 50 :?

Trouwens ik betwijfel of je er wat aan hebt, tijdens de rit naar mijn werk vanochtend had ik van de 50 minuten maar plus minus 3 minuten een cruise contole kunnen gebruiken, de rest is optrekken afremmen en filerijden