boek over classic mini coopers

RE: boek over classic mini coopers

hey,
ik heb een vraagje: zijn er soms mensen die weten waar je een boek over classic mini coopers kan downloaden :? ? want ik ben zeer geïntreseerd in de mini cooper :D , maar wil geen boek kopen, aangezien ik nog niet zeker weet of ik me een mini cooper ga aanschaffen O:)
bedankt[/b]

RE: boek over classic mini coopers

ach als je eenmaal een boek hebt gelezen over de mini en je hebt er eens 1-tje live bekeken en bereden wil je noooooooooooooooooit meer anders.

mini is stijlvol, snel en vooral opvallend. dit alles bereik je niet met een golf/kadett/astra/crx/etc/etc/enz/enz...

en de dames just love it...

RE: boek over classic mini coopers

Ah wilt er een zich bekeren? Een maal Mini en je gaat niet meer terug :D

RE: boek over classic mini coopers

Overigens, even voor de zekerheid, bega je niet de veelvoorkomende fout om aan te nemen dat alle Mini's Coopers zijn? De Cooper heeft de Mini beroemd gemaakt, maar in wezen is het een toevoeging zoals GTi bij Golf. Misschien is een boek over Mini's in het algemeen ook wel iets voor je.

RE: boek over classic mini coopers

He, (nogeens)
Ik weet dat er wel meer variaties zijn in de mini's maar ik zo me, als ik er eentje koop, willen toeleggen op de cooper omwille van de snellere motor. (hopelijk heb ik het juist :? want ik ben nog niet zo goed op de hoogte!)

RE: boek over classic mini coopers

De meeste Coopers hebben inderdaad een snellere motor dan andere "standaard" Mini's. Vanaf 1996 zijn de verschillen ver te zoeken, ik geloof zelfs dat er helemaal geen verschil is op het motorische vlak. Verder zijn er erg veel Mini's die niet meer standaard zijn. Andere motor, of "ver-Cooperd" met wat stickers en een witte spuitbus voor het dak. Staat leuk, maar wordt het geen Cooper van.

Eigenlijk is de moraal van dit verhaal: staar je niet blind op Cooper.

RE: boek over classic mini coopers

regelmatig kom ik coopertjes tegen die niet echt snel zijn (flink afgebeulde karretjes) kan me volledig aansluiten bij eelke: staar je niet blind op een cooper. Ik denk dat menig niet cooper sneller is dan de gemiddelde cooper.

zelf heb ik een flame red is uit dezelfde serie als de racing green en check black. Vele mensen weten niet dat dit de voorloper van de 90-er cooper is, heeft veel dezelfde specs. o.a. het diff, 3,44. en het er zit ook een cooperinterieur in. en met enig sleutelwerk is mijne aardig snel...

elangrijkste is om te kijken naar roest, de rest komt wel, kijk eens bij de aankooptips...

RE: boek over classic mini coopers

red flame schreef:
check black



Check mate bedoel je. Maar vergis je niet, bij deze serie hebben ze het uiterlijk bewust op dat van een Cooper laten lijken, maar motorisch is het gewoon een 1000. Terwijl de '91 Cooper carburateur toch echt wel wat anders is dan een "normaal" 1300-je. O.a. andere (betere) spruitstukken en grotere kleppen.

RE: boek over classic mini coopers

Eelke schreef:
red flame":wa8wz0v2]check black



Check mate bedoel je. Maar vergis je niet, bij deze serie hebben ze het uiterlijk bewust op dat van een Cooper laten lijken, maar motorisch is het gewoon een 1000. Terwijl de '91 Cooper carburateur toch echt wel wat anders is dan een "normaal" 1300-je. O.a. andere (betere) spruitstukken en grotere kleppen.[/quote:wa8wz0v2]

allemaal waar, waar ik op doelde is dat voor deze versies een speciaal pakket door john cooper ontworpen is, in 1990 werden de rechten hiervan gekocht door rover die toen het principe in de 1275cc lepelde enkele maanden nadat de rechten gekocht waren. de flame red en broertjes zijn gemaakt rond februari terwijl de cooper pas in september 1990 op de markt kwam.

waar het uiteindelijk om gaat is dat er diverse snelle niet coopers zijn. al dan niet getuned...

RE: boek over classic mini coopers

Dus je wil zeggen dat FR/RG/CM ook motorisch zijn aangepast? Da's de eerste keer dat ik dat hoor. S-Coopje was voordat Richard er een snelle 1275 in hing een standaard Racing Green, misschien heeft die nog wat te zeggen?

RE: boek over classic mini coopers

nee ik wil niet zeggen dat zeallemaal aangepast zijn, maar er zijn er enkele voorzien van een john cooper pakket...

RE: boek over classic mini coopers

Hmm... Zou kunnen, maar had ik nog niet eerder gehoord. Maar het S-pakket voor de carb-Coopers is ook grotendeels door JC ontwikkeld in opdracht van Rover (het prototype heeft nog eens in de MiniWorld gestaan), en meer dan het concept hergebruiken zal het niet zijn, want het scheelt toch wel of je het toepast op een 1000 of een 1300.