boeken SPi

RE: boeken SPi

Ik heb net een week een mini cooper 1.3SPI, en zou er graag wat technisch naslagwerk over hebben, ik kan best zelf wat sleutelen dus lijkt me dat wel handig, tuning en performing vind ik ook wel interresant.

ik ben benieuwd wat jullie een goed boek hiervoor vinden(graag volledige titel, dat is makkelijker zoeken op internet O:) )

ik ben nog geen lid van de MSCN |:( duurt geen week meer waarscheinlijk, dus kan ik ook nog niet op de boekenlijst kijken. maar ik vind het wel interresant om jullie mening over zulke boeken te horen

alvast bedankt

RE: boeken SPi

Zoek eens bij link
link
daar heb ik men miniboek vandaan :)

RE: boeken SPi

De tuning-bijbel van David Vizard; tuning the A-series engine.

500 pagina's nuttige info

RE: boeken SPi

Voor de handige zoeker is ook op het forum wel wat te vinden. De boekenlijst is hapklaar opgedient :)

RE: boeken SPi

sorry dat had ik nog niet gevonden :+) dank u

even een klein vraagje tussen door
het boek:Tuning the A-series Engine

die A-series zijn die in alle mini's toegepast? ook in de latere modenllen, wat houd dat eigenlijk in A-serie? (of is t gewoon de naam voor een austin motor?)

ik bedoel dus heb ik daar ook wat aan met een 1994 cooper 1.3spi?

thnx O:)

RE: boeken SPi

Koop dat boek, dan leer je alles over de A-series :)

Het is de type-aanduiding van de motor die in de Mini wordt gebruikt (ja, in allemaal). Er zijn op details allerlei verschillen, en vanzelfsprekend zijn er verschillende combinaties van boring en slag gebruikt om de verschillende slagvolumes te krijgen, maar in de basis is het allemaal hetzelfde stuk ijzer.

Behalve in de Mini is de A-series ook gebruikt in auto's als de Morris Minor, Austin-Healley Sprite, MG Midget, etc. Waar de A precies vandaan komt weet ik niet, maar uit dezelfde tijd stamt de B-series, in feite een uitvergrote versie van de A-series en met slagvolumes als 1600 en 1800 cc toegepast in grotere auto's van BMC zoals MG A eb B. In Moderne Rover's zit de K-series motor. Wat er gebeurt is met de C t/m J-series, geen idee :)

Heel veel zul je er met een SPi niet aan hebben, want daar valt niet zo verschrikkelijk veel aan te tunen. Van de dingen die in Vizard staan kun je zowiezo weinig "even op een middagje" doen. Je kunt het gebruiken als studiemateriaal als je een motor gaat bouwen. Daarnaast is het gewoon interessant leesvoer.

RE: boeken SPi

[size=75:20ao4r19][Topics samengevoegd-Demelza][/size:20ao4r19]

is het zinvol om vinyard aan te schaffen voor een 1.3 spi uit 1993, of zijn hier betere alternatieven voor.

groet

micky

RE: boeken SPi

Ik heb je vraag aan een bestaand topic toegevoegd. Lees het even door.

Guantia, bedankt voor de link d:)b

RE: boeken SPi

er staat niet specifiek iets in over injectie minis geloof ik maar het is wel degelijk nuttig omdat de meeste techniek toch het zelfde is. in de haynes manual staat wel alles, van de eerste tot de laatste (mpi) minis

RE: boeken SPi

beetje offtopic:
http://www.austin-rover.co.uk/index.htm ... indexf.htm

Wat er gebeurd is met de C t/m J-series




FWIW,
Theo van den Bogaard