Brandstof voor mijn Mini

default

RE: Brandstof voor mijn Mini

Hallo allemaal,

Ben sinds een week trotse bezitter van een Mini Mayfair. Dit is mijn tweede mini en deze keer ziet het er naar uit dat ik er ook echt in ga rijden. De vorige was een opknappertje en dat heb ik uiteindelijk niet voor elkaar gekregen. Maar... hoop deze keer meer geluk te hebben!

Nu heb ik een (misschien wel stomme) vraag. Ik hoor steeds dat wanneer ik ga tanken ik er behalve alleen benzine ik nog iets er bij moet gieten???!! Ik heb geen id wat er waarom, dus kan iemand mij uitleggen wat dat is en waarom dat nodig is?!

Alvast bedankt!

Liefs,
Melle

RE: Brandstof voor mijn Mini

Hoi Melle,

Welkom op het forum. Het is een beetje afhankelijk van je motor. In het gelinkte topic staat wat meer info over de brandstof (let op, 19 pagina's).

Als je iets meer over de leeftijd zou kunnen vertellen, dan kunnen we misschien wat sneller antwoord geven.

Groetjes, Bram

default

RE: Brandstof voor mijn Mini

Hoi Bram,

Bedankt voor je reactie, heb een Mayfair uit 1990. Uit de berichten op het forum begrijp ik dat het niet veel uitmaakt of ik Euro 95 of 98 gebruik. Maar wellicht heb je zelf een voorkeur?

Liefs,
Melle

RE: Brandstof voor mijn Mini

Het maakt op zich niet uit wat je tankt. 95 is goed genoeg. Je hoeft alleen geen toevoegingen aan je brandstof te doen. Dat is alleen voor hele oude auto's. Van ongeveer voor 1980.

RE: Brandstof voor mijn Mini

Het gelinkte topic gaat naar mijn idee al diep genoeg in op het onderwerp, dus een tweede topic lijkt me ruimschoots overbodig.

Als er nog vragen zijn graag in het gelinkte topic, deze zet ik op slot.

Probeer ook eens de zoekfunctie als je nog andere vragen hebt...

(b)engeltje, bedankt voor de link!