carrosserie MKII

default

RE: carrosserie MKII

Weet iemand of er (in Engeland) de carrossrie van de MKII (bouwjaar 1967-1969) weer nieuw wordt geproduceerd. En zo ja waar ik die kan bestellen.
Alvast dank voor reacties. Graag rechtstreeks per mail.

RE: carrosserie MKII

Het idee van een forum is nu juist dat iedereen profijt heeft van de antwoorden. Je kunt je abonneren op dit onderwerp, zodat je automatisch een mailtje krijgt als er een nieuwe reactie in het onderwerp is.

Overigens geloof ik niet dat er Mk.2 shells gemaakt worden. Kort geleden is er eerst een batch MPi shells gemaakt, en daarna een stel SPi shells. Als het je echt om originaliteit gaat dan moet je misschien eens uitzoeken wat de preciese verschillen zijn en kijken of je dat aan kan passen. Als je dat niet belangrijk vind, dan kun je ook gerust een Mk.2 opbouwen met een van die laatst geproduceerde shells, volgens mij. Het past allemaal wel, alleen is een gaatje hier of daar niet origineel.

default

RE: carrosserie MKII

De MKII-shells verschillen wel enigszins van de laatste MPI en SPI-shells, omdat de MKII oa nog buitenscharnieren had (vanaf MKIII niet meer).

Maar BMH levert (of leverde, misschien is het alweer gestopt) als het goed is wel shells van oa vans, pick-ups en MKI, maar dit zijn gerestaureerde shells, geen nieuwe. Ze hebben dan een oude shell genomen en hier het rotte plaatwerk vervangen door nieuw. Het is dan wel zo goed als nieuw, maar het is erg duur. Bovendien worden er niet veel van gemaakt, dus het is lastig om eraan te komen.

Je kan het natuurlijk ook allemaal zelf doen, een oude shell zoeken en hiervoor nieuw plaatmateriaal en een lasapparaat aanschaffen en lassen maar. Waarschijnlijk ben je dan goedkoper uit en houd je er veel kennis en een lasapparaat aan over.

Maar informeer eens over de mogelijkheden bij minicentres in Nederland en Engeland, ongetwijfeld weten zij er meer van.

Succes,
Erik