RE: Dinitrol behandeling ervaringen

Beste mini liefhebbers,

Allereerst iedereen de beste wensen voor 2020 met veel veilige kilometers.

Ik ben in het bezit van een mini british open uit 1992 en overweeg om deze een dintrol behandeling te laten geven. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en weten jullie een goed adres liefst in de buurt van midden nederland.

Groet Jan

RE: Dinitrol behandeling ervaringen

Geef jezelf er wel rekenschap van, dat de roest die sins 1992 in en aan deze auto reeds is opgetreden niet 'weggaat' met een Dinitrolbehandeling. De Dinitrol wordt er 'overheen' gespoten en sluit het vocht op wat in de roest aanwezig is en zo gaat het roestproces 'daar' gewoon door tot het water (H2O) op is.
Wanneer je Diinitrol behandeling in Google intikt, verschijnen er bladzijden vol adressen waar je terecht kunt.

RE: Dinitrol behandeling ervaringen

Beste Wim,

Dank voor je reactie. Mijn mini is al eens gedeeltelijk gerestaureerd en heeft vervolgens lange tijd stil gestaan in een warme en droge showroom en heeft daarom gelukkig weinig tot geen roest.
Om de mini goed te beschermen tegen roest ( want ik rij er wel mee in tegenstelling tot de vorige eigenaar) lijkt mij een dinitrol behandeling wellicht een nuttige inverstering.
Ik vroeg me af of er andere mini eigenaren waren die ervaring met zo’n behandeling hadden en wat een goed adres is want als je op google kijkt zijn er nogal wat bedrijven die deze behandeling aanbieden.

Groet Jan

RE: Dinitrol behandeling ervaringen

Onze mini (1995) is in 2015 gerestaureerd (via Ter-Aarse specialist) en heeft toen een tectyl behandeling gekregen. Afgelopen februari hebben we deze laten bijwerken / controleren van de specialist uit Ter Aar en met een kleine 100euro is dit weer helemaal in orde. Complete behandeling is trouwens zo'n 500euro.