discussie mini cooper s

RE: discussie mini cooper s

Ik wil wel eens weten wie dat aftermarket GSI opvoersetje van de John Cooper Garage als een echte mini cooper s beschouwd.

Een boel mensen hebben het over een mini cooper s van na 1990 en dan bedoelen ze niet een sportpack van na 1996, maar een mini met dat aftermarket GSI setje van de John Cooper Garage. Ik persoonlijk vind dat dus geen echte "S", net als de sportpack die ikzelf heb, maar dat is mijn mening.

Altijd leuk om een aantal meningen te horen :D

Ik zou zeggen: de meeste stemmen gelden. We leven in een democratisch land.

RE: discussie mini cooper s

Een "echte" S is ook wel wat overdreven, maar ik heb er in bepaalde opzichten minder moeite mee dan dan een Sport Pack S noemen. De originele S is ook ontwikkeld door JC, dus is het enige verschil dat het geen fabrieksoptie was (afgezien van de technische invulling en dat het een beetje te laat was om er nog rally's mee te winnen :)). En bij de ontwikkeling van het pakket voor de 90-er carb-Coopers heeft Rover een behoorlijke vinger in de pap gehad, daar was het echt de "officiele" opvoerset, ook al kon je hem dan niet zomaar bij elke Rover-dealer krijgen. Ik weet niet hoe dat met het pakket voor de MPi is gegaan (en of er uberhaupt ook zo'n pakket voor de SPi is weet ik al helemaal niet).

Maar het doet in elk geval recht aan de toevoeging S, die van oudsher stond voor de overtreffende trap over de "gewone" Cooper (die natuurlijk ook al weer wat speciaals was t.o.v. de standaard Mini), qua prestaties. En niet zonder verdienste, getuige de talrijke rally-overwinningen.

Wat ons weer brengt op het Sport Pack al dan niet S noemen. Ik ben wel blij dat dat punt over verwarring naar voren is gebracht, is er tenminste ook nog een reationele reden om het gewoon Sport Pack te noemen :P

[Edit: Wat bedoel je trouwens met GSI?]

RE: discussie mini cooper s

Met Gsi kit bedoelen ze:
- Bewerkte cylinderkop
- Open luchtfilter
- 1.5 (1.7) rollerrockers (kleplichters)
- Bewerkte inlaat/uitlaatspruitstuk
- Andere uitlaat

Kortom het standaard werk. Daar hoort geen andere nokkenas of ander verbeteringen bij.

RE: discussie mini cooper s

Maar wat betekent GSI dan? Als in Kadett GSI :r? Wel weer een beetje jammer... Overigens maakte dubbele HS2 carbs ook deel uit van het pakket voor de Carb-Coopers.

RE: discussie mini cooper s

Ik weet niet waar die letters voor staan, maar die Engelsen noemen het vaak zo.
Volgens mij slaat dat GSI wel alleen op de injectie modellen van de mini (vandaar die I op het eind).

RE: discussie mini cooper s

Hmmm... Is me nog nooit opgevallen, ik zal er eens op letten.

RE: discussie mini cooper s

Van mij mag het gerust een S genoemd worden, een S heeft altijd gestaan voor een snellere en duurdere versie van de Cooper, en dat is bij de JC-modellen net zo.

Bij GSi dacht ik ook spontaan aan de Opel GSi 16v die ook wel eens in mini's gelegd word, in de folder van John Cooper vind ik die benaming nergens terug maar als je zegt dat die Engelsen het vaak zo noemen wil ik je graag geloven (zelf ook nooit gehoord).

De sports pack (mét S) een S noemen vind ik wel verwarrend, maar blijkbaar werd dat door Rover NL wel gedaan ? In België niet allessinds.

Bart.

RE: discussie mini cooper s

Grappig, dat is voor het eerst dat ik lees dat het in Belgie niet mini cooper s wordt genoemd.
Ik ben ook van mening dat het gewoon mini cooper sportpack genoemd moet worden en geen mini cooper s.

RE: discussie mini cooper s

In elk geval in NL. Mijn vader had het erover dat hij dacht dat het ook in de UK was, maar ik ben niet echt overtuigd. Bladen als MiniWorld hebben het consequent over Sport Pack en ook in de classifieds zie ik alleen S-en die echt origineel zijn of waarbij staat dat ze een JC tuningspakket hebben. Volgens mij is het toch een eigenaardigheid van de NL importeur.

RE: discussie mini cooper s

marc26 schreef:
Een boel mensen hebben het over een mini cooper s van na 1990 en dan bedoelen ze niet een sportpack van na 1996, maar een mini met dat aftermarket GSI setje van de John Cooper Garage.




Ik denk dat men bedoeld dat je een S tuningspakket kunt vergelijken met de meer bekendere GSI uitdrukking. GSI's zijn immers ook alleen maar gekietelde standaard auto's. Maar niet een tuningspakket. GSI wordt door de engelsen 'nooit' gebruikt!

S kun je ook niet vergelijken met Sports Pack...

RE: discussie mini cooper s

Keith Calver (niet de minst bekende) heeft het ook altijd over de Gsi kit als hij het over het opvoeren van een injectie mini heeft.

RE: discussie mini cooper s

Ik heb ff gezocht op het net, maar hij is dan ook de enige die de term GSi gebruikt.

RE: discussie mini cooper s

Op de fabrieksafleverbon van m'n mini staat dat er is afgeleverd een Rover Cooper S LE. Als dat de fabrieksbenaming is dan heet ie wat mij betreft ook zo.

'T is ook maar net waar je je druk om maakt. Een cooper uit 1970 is wel echt omdat ie bij John vandaan komt, maar een bij Cooper omgebouwde MPi is dat ineens niet. Onzin als je het mij vraagt.

RE: discussie mini cooper s

en toch zal john cooper aan de laatste serie mpi-coopers veeeeel centen verdiend hebben. hij zal zijn naam niet voor niets ergens laten gebruiken/misbruiken.

dit geldt tevens voor de bmw-mini-coopers. al heeft hij hier e.e.a. mee ontwikkeld...

RE: discussie mini cooper s

Het is gewoon een kwestie van geld. Ze proberen met de goede naam van de oude cooper s de verkopen te laten stijgen. Dat is toch ook de reden waarom je nu een BMW mini cooper s hebt. Nog even en de meeste mensen denken bij mini alleen nog aan BMW.
Je kan het beestje wel een naam geven, maar de echte mini liefhebber weet wel wat er met een mini cooper s bedoeld wordt.

Hoe dan ook, het is allemaal maar net hoe je het bekijkt. Als je alles letterlijk neemt, dan is een mini van BMW een mini omdat het zo genoemd wordt. Er is niets mis mee, ik vindt die mini van BMW best leuk. Maar het heeft toch eigenlijk niets met de classic mini te maken.
Dat gevoel heb ik dus ook met de mini cooper s van na de MKIII (1971 als ik het goed heb).

RE: discussie mini cooper s

Mwoah, zo nauw neem ik het niet. BMW heeft tenminste begrepen dat S overtreffende trap qua prestaties betekent t.o.v. de gewone Cooper. Wat Rover dus juist volledig uit het oog verloren was door de Sport Pack S te noemen.

RE: discussie mini cooper s

[size=75:syx8i7qz][Topics samengevoegd-Demelza][/size:syx8i7qz]

Hoe kan ik uitwendig beoordelen of een Mini Cooper uit 1997 een echte "S" is. Het kenteken zou dit al aan moeten geven, maar vaak staat hier 1300i, MPI.

Bedankt voor de reakties....

RE: discussie mini cooper s

Bij de classic mini staat de S voor 'Sportspack', wat zoveel betekend als rondom een setje Sportspackverbreders en de 6J x 13" Worstvelgen.

RE: discussie mini cooper s

Ik heb je vraag aan een bestaand topic over hetzelfde onderwerp gehangen. Lees het even door.

Als aanvulling op Bas, de Cooper Sportpack had ook nog als 'extra' een volt en temperatuur meter in het midden van het dashboard, naast het klokje.

RE: discussie mini cooper s

Ook heeft een sportpack 2 verstralers (tussen de 2 breedstralers) en rode koni's (schokdempers)!

RE: discussie mini cooper s

Ik vind de MPI cooper "S" ook echt een S is omdat het namelijk ook zo op het kenteken bewijs staat bij mij teminste. Het gewoon de officiele benaming. Natuurlijk vind ik het wel jammer dat deze versie niet iets sneller is dan een normale mpi. Verder zijn de verschillen inderdaad de verbreders / velgen / mistlampen / 2 extra tellers in het dashboard / en rondom koni's. Dus het is in ieder geval meer dan een "gewone" standaard mpi. dus wat mij betreft is de benaming cooper "S" terecht.

RE: discussie mini cooper s

Een "S" is eigenlijk dus gewoon een Cooper met bovengenoemde extra opties. Beetje misleidend eigenlijk, want je hebt ook nog een Classic S, wat dan weer een Cooper S is, maar zonder de witte exterieur accenten (dak, spiegels, strepen op motorkap), en natuurlijk de British Open en Knightsbridge met zo'n pakketje. Veel Coopers worden omgebouwd naar "S", en die missen meestal de extra klokjes in het dashboard.

RE: discussie mini cooper s

Allereerst bedankt voor de snelle reakties. :D
Vraagje, is het mogenlijk een fotootje van zo'n dashboard te uploaden, of vraag ik nu heel veel????

RE: discussie mini cooper s

RE: discussie mini cooper s

Crystal Clear, THX! d:)b