Eerste Mini

RE: Eerste Mini

Hallo allemaal,

Mijn naam is Jelle, over een paar weken 17 jaar oud en ik ben eigenlijk op zoek naar een Mini als eerste auto. Ik zou hem nu graag al willen aanschaffen zodat ik op mijn 18e er meteen in kan rijden. Op die manier heb ik dan een jaar de tijd om hem naar mijn wens aan te passen. Nu is mijn budget en kennis niet geweldig groot, maar ik heb een vriend die autotechniek studeert en ik heb inmiddels ook al een plek gevonden waar ik droog aan de Mini kan werken. Ook heb ik het forum al wat doorgespit en ik denk dat ik een heel eind moet komen! Mijn vraag is dan ook: zouden jullie als Mini-liefhebbers dit aanraden? Mijn plan was ook nog om een keer naar een Clubdag te komen (mits die openbaar zijn natuurlijk, ik ben nog met mn ouders aan het overleggen om een lidmaatschap aan te vragen) en daar verdere informatie opdoen.

Ook heb ik al wat gekeken op verschillende autosites en daarbij springt deze Mini 1000 er wel uit!
link
Wat denken jullie hiervan?
Op de foto's lijkt het met roest aan de buitenkant mee te vallen, maar ik heb de eigenaar al een mailtje gestuurd voor extra foto's en verdere info.
Qua kleur en andere optische dingen vind ik hem nog niet geweldig, maar dat is aan te passen uiteraard!

Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen!

Groetjes,


Jelle Stoppelenburg

RE: Eerste Mini

Hoi en welkom op het forum.

De clubdagen zijn zeker openbaar, en er zijn in je regio ook clubavonden ( kleinschaliger) waar je aan diverse leden ook vragen kunt stellen over aanschaf en onderhoud e.d..

link

Op het eerste zicht lijkt het idd een leuke Mini, maar probeer eens op het forum te zoeken op aankoop tips. Dan weet je waar je op moet letten als je een Mini aanschaft. Want het zou zonde wezen als je een "harde" Mini koopt, en het blijkt uiteindelijk een restauratie project te zijn.

Als je nog geen haast hebt met `m te rijden, is dit ( tot je mag ) een leuke tijd om je Mini eens te ontdekken. De Mini zelf is niet zo`n hele moeilijke auto, alles is vrij simpel te leren, en als je zelf geen 2 linker handen hebt, zul je uiteindelijk veel zelf kunnen.
Leuk dat je maatje auto techniek kent, maar probeer er zelf niet teveel op te leunen, en leer zelf aan je Mini te sleutelen. Er zijn genoeg boeken in de handel die je het leven aangenamer maken
( bv.Haynes Manual )

Voor de rest wens ik je veel succes in je zoektocht.

Groetjes,

Maurice

RE: Eerste Mini

Hey,

Bedankt voor de reactie!
De zoektocht gaat door, ik ben het toch niet eens met de kleur van dit exemplaar.
Als de foto's die de eigenaar stuurde kloppen, zijn er maar weinig plekjes met roest, maar overspuiten is voor mij niet haalbaar. Helaas.

Gr. Jelle

RE: Eerste Mini

Nu staat er toch echt een Mini voor de deur!

Niet de Mini uit de advertentie, maar een 1000 Red Hot uit '88! :D Heel erg blij mee! Er zit wel een hoop werk aan, maar ik heb nog even. Hoofdzakelijk roest. Motorisch is 'ie prima, op een laag oliepeil na. Nu nog even verder inspecteren en dan zo snel mogelijk beginnen met opknappen!


Groetjes,

Jelle

p.s. :P
De eerste foto:



Op de trailer! :+)
Dit weekend gaat 'ie naar een garagebox toe, en dan kunnen we aan de slag! d:)b