Eerste mini aankoop

default

RE: Eerste mini aankoop

Hallo!

Op dit moment ben ik aan het twijfelen of een mini wat voor mij is. Ik heb niet direct een auto nodig voor werk oid. Het is meer voor het plezier en kleine afstanden rondom Utrecht.

Wat vinden jullie van deze mini? En de prijs van 1000 euro?

http://link.marktplaats.nl/801512126

Ik heb alle tips gelezen waar je op moet letten bij de aankoop. Maar voordat ik ga kijken, wat zeggen jullie vooraf van deze auto?

Op welk bedrag moet ik rekenen qua onderhoud etc?

Alvast bedankt!

Otto

default

RE: Eerste mini aankoop

Moeilijk wat van te zeggen.
Op de foto's is niet te zien of er ergens problemen aanwezig zijn voor wat betreft roestvorming en het is voor mij moeders mooiste niet waar het de kleurstelling aangaat, maar dat is ieder zijn eigen smaak.
Verder zit er geen afdekstrip aan de voorkant van de motorkap waardoor er een scherpe rand voor op de kap zit en daar mag je zo niet mee rijden.

Gaan kijken en iemand meenemen die weet waar en waarnaar hij moet kijken en dan beoordelen of het die 1000 euro waard is.

succes.

RE: Eerste mini aankoop

Inderdaad lastig te zien, prijs is wel netjes, zijn optisch wel slechtere voor te krijgen (afgezien van het lapjeskatmotief).

Wat mij lijkt is dat de bestuurdersdeur niet helemaal goed aansluit, wat op problemen kan duiden. Het kan natuurlijk dat hij gewoon niet helemaal goed dicht is gedaan door de fotograaf.

Voor de rest zou ik zeggen zoek ff de aankooptips in de wiki en via de mail zou je aan de hand daarvan al een en ander aan vragen kunnen stellen. Uit antwoorden op echt doelgerichte vragen kun je vaak al wat dingen opmaken (tenzij je voorgelogen wordt).

RE: Eerste mini aankoop

Ik zou wel een proefrit maken met een stukje snelweg.
Kijken of de motor niet te heet wordt. De thermostaat is preventief? vervangen.
Deze eigenaar heeft hem pas sinds december.
Kijk even voor onder de matjes en bekleding of het daar droog en roestvrij is.

Zo'n randje of motorkapje is hier wel voor weinig te scoren. kleur maakt toch niet uit :x
En als dan je hartje overslaat, bied je gewoon 800,-
Je kan er niet failliet van gaan.
Succes!