Eerste project mogelijk?

RE: Eerste project mogelijk?

he hallo

Ik hang ie nu al een tijdje rond, heb alleen nog steeds geen eigen mini, eerst vanwege geen rijbewijs hebben, daarna van geen geld hebben of geen ruimte..
Maar nu heb ik waarschijnlijk wel een leuke ruimte kunnen regelen, en wil ik graag een mini hebben. Nu heb ik samen met een maat afgesproken om dan eventueel samen een mini te kopen. Omdat we weinig geld hebben willen we aan een zo goedkoop mogelijk iets komen.. En omdat we het ook nog eens erg leuk vinden willen we er graag aan klussen. Dus de mini hoeft nog niet eens te rijden, hij mag helemaal uit elkaar liggen...

Het nadeel is echter dat we beiden nog wel noobs zijn op het gebied van auto techniek. Maar we hebben zoiets van, ergens moet je toch beginnen.. Is het mogelijk om als noobs met weinig geld, maar wel veel tijd en ruimte (dus verspreid over jaren eventueel) een mini project te starten? Is het in elkaar bouwen van een mini mogelijk, als je nog noob bent? Zijn de boeken die hier allemaal staan duidelijk genoeg? Of zou het weggegooid geld en weggegooide tijd zijn?

En ja, ik heb al een mini op het oog, zoals in mijn andere topic stond beschreven :P

default

RE: Eerste project mogelijk?

Ik ben ook als nOOb begonnen, heb een Mini voor € 325 gekocht en aan het klussen geslagen. Dingetje rijd nog steeds en klus elke maand een beetje bij. ben nu met een dashboard bezig en volgende maand ga ik een lascursus volgen om het plaatwerk zelf te kunnen lassen.
Als je wil kun je alles zelf en zeker met een ruimte waar je de Mini kunt stallen (iets wat ik dus absoluut niet heb)...

Ik zou zeggen, gewoon doen!!

RE: Eerste project mogelijk?

ja idd en die ruimte heb ik dus, een hele grote schuur mij die maat van mij.. Ruimte zat voor 20 mini's.. (nee mag er helaas allemaal niet in ;) )

Maar die verkoper zei dat er wel iets aan de bodem gelast moest worden, niet veel, maar iets. Dus daar zou ik dan mee moeten beginnen. Nou is dat niet heel makkelijk geloof ik.. of kan dat ook nog wel?

default

RE: Eerste project mogelijk?

Wat ik al zei, ik ga daar een cursus voor doen.

Lassen kan iedereen, maar goed lassen is een vak!

RE: Eerste project mogelijk?

Ik denk dat een Mini opbouwen uit een berg losse onderdelen wel erg hoog gegrepen is als je er weinig of geen verstand van hebt. Juist daarop strand ook mening restauratie-project; alles uit elkaar, maar shit, hoe moest het nou in elkaar? En dan heb je het nog zelf uit elkaar gehaald.

Ik zou voor een Mini gaan die nog wel rijdt, maar waar misschien wat onderdeeltjes aan vervangen moeten worden. Ik denk dat als je teveel hooi op je vork neemt het wel eens in een teleurstelling kon eindigen.

[Edit: typos]

default

RE: Eerste project mogelijk?

Vroeger sleutelde ik aan bromfietsen. Van auto's had ik weinig verstand, maar kwam er al snel achter dat het een zaak is van doen. Als je iets persee wilt, gaat het je ook lukken. (behalve vliegen dan)

Mijn Dikkie heb ik ooit gekocht voor 180 euro en daar moest wel het een en ander aan gebeuren.
Heb eerst samen met Rene de motor vervangen en ben nu bezig met een restauratie van het koetswerk.

Alles wat ik niet haal ik uit de boeken. Wat verder niet geheel duidelijk is vraag ik op de list of hier op het forum.

Ondertussen heb ik een grote ruimte waar ik en Cyril twee Mini's aan het restaureren zijn.
Ook ben ik nu bezig een blok zelf te reviseren en te tunen terwijl ik het nog nooit eerder gedaan heb.

Maar goed. Ik zou zeggen: "gewoon aan beginnen"
En kom je er niet helemaal uit, dan zijn er mensen genoeg die je willen helpen. (behalve financieel dan :P )

grtzz Martin

RE: Eerste project mogelijk?

Zoals Eelke ook al aangaf: zorg wel dat je e.e.a. zelf uit elkaar haalt. En maak veel, heel veel, foto's.
Al doende leert men :)

RE: Eerste project mogelijk?

dat is een btje een nadeel, want de mini ligt al helemaal uit elkaar. Body zou gespoten worden, vandaar..
Maar het is ook niet mijn bedoeling om de mini in een paar weken in elkaar te zetten, maar gewoon zo nu en dan lekker aan te sleutelen en van te leren etc..
Daarom wil ik ook een goedkope aankoop doen, omdat het dan eventueel fout mag gaan.. (al zou dat heel erg zonde zijn, maar waar een wil is, is een weg is mij altijd geleerd :P)

RE: Eerste project mogelijk?

Ik zou het gewoon doen, maar ik ben op dat gebied ook niet echt bang aangelegd :+)
Als je tijd en ruimte genoeg hebt, moet het wel een keer lukken lijkt me...

RE: Eerste project mogelijk?

Hoi,

Ik kon/ kan ook niets van klussen aan auto's. Maar sinds ik met Martin aan de Estate begonnen ben gaat alles steeds beter. Ik leer iedere keer weer iets van Martin. Dus ik zolu het gewoon proberen! Let wel op het werkt verslavend sleutelen aan mini's. Eerst was het idee snel oplappen en klaar. Nu is het idee goed opknappen en er zoveel mopgelijk van leren!

GRTNX cyril, die in de leer is bij Martin!

RE: Eerste project mogelijk?

Het lijkt mij onverstandig om een Mini te kopen die helemaal uit elkaar ligt als je geen Mini-ervaring hebt, maar wie ben ik...

RE: Eerste project mogelijk?

Hai, wij hebben (bijna) allemaal mini's gekocht die het doen maar opgeknapt moeten worden, van dat opknappen leer je een boel. Ik ben nu van plan in de vakantie mijn Clubman Estate te gaan strippen en daar zelf al een boel van te leren... (ben een blondine) als ik het even niet meer weet, kan ik gelukkig naar hulp grijpen... :P

Ik zou iig geen mini kopen die helemaal uit elkaar ligt, want ik weet van mezelf dat ik bij het eerste onderdeel al meteen vastloop :?

RE: Eerste project mogelijk?

Er zit een risico aan het starten van zo'n project, maar je gaf zelf al aan dat je er wel tijd in wilt steken. Da's alvast een goed uitgangspunt, want vaak duren dat soort dingen 2 x zo lang ..

Een handboek zou ik ook aanschaffen, liever het Minni restauration manual dan de haynes, beter is natuurlijk beide .. en probeer eens iemand met ervaring er bij te krijgen.

Als je een Mini in onderdelen koopt en je hebt er zelf geen verstand van is het moeilijk in te schatten of je alles hebt en of dat wat je hebt ook bij elkaar past .. je koopt een soort grote 3D legpuzzel :P
maar als er dingen ontbreken of van een ander type blijken te zijn is het vast wel mogelijk via aangeboden en gevraagd op het forum hier wat te ruilen ?

Je moet ergens beginnen, inderdaad, zolang je het maar als project blijft zien en er niet voor je vervoer van afhankelijk bent: doen.

succes,
Theo van den Bogaard

RE: Eerste project mogelijk?

Ok dude, het is zeker mogelijk!
Kben nu een jaar bezig (vanaf me 15e :)) en wat ik tot nu toe heb ondervonden is dat als je er veel tijd in steekt, je er altijd wel uitkomt. Ik werk op een erg laag budget, en het is gewoon heel veel kijken en dan pas dingen aanschaffen is. Wachten op het goede moment om iets te kopen is een stuk moeilijker dan zomaar je beurs opentrekken!
Ga je eerst compleet verdrinken in de Minicommunity, boeken en de (2e hands-)onderdelen/automarkt. Als je dat hebt gedaan, ga dan op zoek naar een resto project waarvan de carrosserie nog in redelijk goede staat is, en dat nog in elkaar zit: ik denk dat je daar je handen al vol aan hebt, alleen al om het ding uitelkaar te halen en weer inelkaar te zetten.

En wat dat technisch nOOb zijn: was ik ook (tot op zekere hoogte ;)) totdat ik gewooon begon met het demonteren! Ik denk wel dat je weet hoe je een steeksleutel of een schroevendraaier gebruikt, als je dat weet kan je practisch een Mini uit elkaar schroeven ;)

conclusie: gewoon mee beginnen!

RE: Eerste project mogelijk?

thnx allemaal!
Krijg er steeds meer zin in. Heb gisteren die gozer gebeld waar ik een leuke mini van kan kopen. Hij kwam goed over en vertelde me dat de carrossie goed was. Hij was zelf automonteur en ook bekend met de mini sevenclub (ook lid zei hij)...
Had thuis verder nog drie mini's staan en in de loop der jaren al 8 mini's opgelapt, maar voor deze had hij nog geen tijd gehad..
Ben benieuwd of dit hem nou gaat worden voor mij, moet alleen nog een vriend over halen om mee te helpen, hij wist het nog niet voor de volle 100 % zeker.. Maar dat komt wel :D