Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

RE: Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

Het gaat mij om deze stoelen:


Momenteel zitten er originele jetblack stoelen in mijn Mini. Een hier van zit aardig op zijn eindje, en bij de rotondes en leuke bochtend vind de bijrijder deze stoelen iets minder prettig :P
Op zich vind ik ze best prima zitten, maar ik zou toch graag kuipjes willen. Deze vond ik het best bij mijn mini passen. Uiteraard dan met rood randje.

Wie heeft ervaring met deze zetels? Hoe zitten ze, hoe is BV de steun.

RE: Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

Prima stoelen die goed steun geven. Ik heb ze getest tijdens de rit naar en van het IMM in Italie en hield het er lang in vol, zonder rugpijn (ik ben 1,93 m). Ze bevielen me zo, dat ik ze ook in mijn project-Mini ga zetten. De hoofdsteun is trouwens alleen leuk als geleiding voor 3- of 4-punts gordels, want zit te laag om echt goed te beschermen.

default

RE: Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

Ik heb de Cobra's (zonder hoodsteun) nu ruim een jaar en ze zitten goed. Ooit drie dagen 2500 km erin gereden. Het enige commentaar is dat bij hele lange ritten je re-dijbeen tegen de rand van de zitting aandrukt.
Ben je vrij fors in het "midden-gedeelte" dan krijg je ongeveer hetzelfde als in die reclame waarin een aantal breed geschapen personen klem raken tussen hekjes, stoelen, etc.

Rolf

RE: Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

Echte aanrader.
Ik heb voor de Mini Recordpoging zelfs de originele stoelen uit een geleende (!) Mini verwisseld voor mijn buckets. 8)
Zit perfect. Let alleen bij aanschaf wel even op de frames waar ze op gemonteerd moeten worden. Die verschillen nog wel eens van elkaar (l/r).

RE: Ervaring Cobra Classic kuipstoelen

Ik ben ook 1,93 en niet breed dus ik ga ze maar eens testen. Eens kijken wie ze heeft staan.

bedankt voor de info.