garage

default

RE: garage

omdat een auto naar de garage brengen altijd wel een beetje duur uitvalt voor iemand met weinig centjes is nu de vraag

heeft iemand hier zijn mini weleens naar een 'gewone' garage gebracht? daar bedoel ik mee een garage voor allerlei auto's die vaak met zijn prijs onder die van bv een mini garage, merkgarage zit.

is dat mogelijk qua engelse maten van gereedschap enz..

ik was wel benieuwd

groeten

RE: garage

Daar is die van mij onder de vorige eigenaar geloof ik wel eens geweest ja :( En daarom zitten er nu twee deuken in mn bodem omdat ze blijkbaar niet wisten waar je een mini moet ondersteunen met een vierpuntsbrug.

Persoonlijk doe ik het liever niet, maar of het serieus kwaad kan? Ik denk het niet.

[Edit: ff gezocht: http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=8955 , http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=2237]

Birdy

RE: garage

Ik ben met de mini bij een gewone garage geweest omdat het uitlaatsysteem erg laag hing en wij zelf de bouten niet aangedraaid kregen.

Ten eerste kon de dag van de monteur niet meer stuk, die vond het echt geweldig ( de monteur moest wel even vragen hoe de deur open moest toen ie erin zat)

Ten tweede hoefde ik helemaal niets te betalen. :D

Ze vertelden wel dat voor andere klusjes wij echt naar de Rover garage moesten gaan, omdat zij daar eigenlijk geen verstand van hebben. Dus eerlijk.

RE: garage

Wij laten het altijd bij een universele garage doen...maar goed ik werk daar nou zelf ook en de 1ste monteur heeft altijd bij Rover gewerkt dus dat scheelt. Gelukkig doe ik het meeste zelf nou..

gegroet

RE: garage

Wat betreft het engelse gereedschap (niet metrisch)kun je beter niet bij een gewone garage komen. Dat is niet vaak aanwezig. Voor de deskundigheid zal het niet veel uitmaken, zeker als het kleine dingetjes betreft. Maar een specialist weet er vaak net even meer van. Vooral als het merk specifiek gaat worden. En voor dat beetje verschil betaal je dus. Je weet in elk geval dat er goed aan gewerkt word.

RE: garage

wat ook scheeld is dat als je bij een minigarage langsgaat zij vaak al het probleem herkennen omdat auto's van een zelfde merk vaak met de zelfde problemen kampen. Hierdoor is het voor een minigarage vaak makkelijker om het probleem snel te herkennen en dus ook te maken :D . Sneller een conclusie = minder tijd aan je auto besteden = minder uren betalen >:) . Ook heeft een minigarage vaak reserve onderdelen in huis liggen voor als er echt iets stuk is. Wat je wel bij een huis tuin en keuken garage kun laten doen zijn de simpele/universele klusjes zoals uitlaat vervangen enzo. maar zelfs dat kunnen ze fout doen |:( helaas heb ik daar genoeg practijk ervaring mee :r . Dit zegt niet dat alle minigarages het altijd goed doen. Iedereen sleuteld op zijn eigen manier.... maar de meeste verstaan hun vak wel

RE: garage

Ik hoorde van de week een annecdote over een Toyota-garage die tot vier keer toe druk bezig is geweest met o.a. andere vlotters omdat er, volgens de klacht van de klant, niet genoeg benzine in de tank ging.

Wat bleek: de kerverse eigenaar van de Mini ging er vanuit dat de tank (bijna) leeg was als deze in het rode gebied stond. Wat verwacht je anders? En als je betrouwbare Japanse techniek zoals een Toyota-garage gewend bent, dan denk je er misschien ook niet direct aan dat een benzinemeter pessimistisch kan zijn :) Maar als de meter in het rode gebied staat, dan gaat er inderdaad maar een liter of 20 in, en heb je nog om en nabij de 10 liter over :)

RE: garage

We hebben onze mini's ook wel eens bij een 'gewone' garage laten maken (als we het zelf niet kunnen maken) en dat ging altijd goed; ook qua prijs e.d.
Alleen toen er een probleem was met de computer van de injectie moesten we naar de specialist.....

RE: garage

Er zijn vanzelfsprekend ook "algemene" garages die het wel in de vingers hebben. Je moet het een beetje zien aan te voelen. Vraag ook eens of ze ervaring hebben met Mini's.

RE: garage

je kan ook gewoon de goedkopere mini garage opzoeken...

RE: garage

Zoek eerst maar eens een garage die je auto wil keuren.
Bij de eerste waar ik langs ging:
Auto is klein ik heb groote handen dit is niks voor mij. Nou ik heb liever dat ze dan eerlijk zijn dan dat ze M'n Mini vern**ken.
De Tweede:
Ik heb geen verstand van Mini's en als er iets vervangen of nieuw op moet Ja Dan Nou dat was volgens hem Moeilijk meer te krijgen. Dus hij had liever dat ik ergens anders heen ging. ook goed
De Derde:
Vertelde dat hij de Mini veel te technich vond, waarop ik antwoorde : Ja hoor geen airco en rare toeters en bellen slechts een stuk of 5 zekeringen . in een nieuwe ( Auto ) zitten soms wel 20.
Ja maar dan kon je de auto ook aan een computer hangen, en wist je meteen wat er aan scheelde.
Dus had deze garage nou verstand van auto's of computers. Maar goed ik kijk wel verder.
De vierde:
Ja deze garage had iemand die zelf Mini's blind kon repareren. Het was al een war oudere man , en had vroeger diverse Mini's gehad. Kijk en dat moet je hebben.

Maar het moraal van het verhaal zoek niet een garage die het wel wil doen.
Maar zoek een garage die er verstand van heeft.

Grgroetoetetoet