goede prijs?

default

RE: goede prijs?

nu m'n eerste paar mini's die ik gezien heb nog niks geworden is, ben ik nog steeds op zoek! en kom nog steeds hele mooi tegen, maar ik vroeg me af of er beetje richtlijnen zijn qua prijzen van mini's?
ik ben nu de volgende tegengekomen:

MINI COOPER 1.3 - groen metallic - lm velgen, 84541 km
hij is van 1991.

op de foto's ziet die er iig nog perfect uit en hij staat bij een garage te koop, de prijs is € 2900,-. mij lijkt dit best goedkoop voor dit model maar wat vinden jullie hier van?

RE: goede prijs?

Wat is goedkoop :x ik vind het een smak geld. Kijk eerst goed naar ROEST want dat maakt de auto duur en niet een paar mooie lampen en spiegels zeg maar :D

RE: goede prijs?

Hej Gerco,

Ik vind het té veel geld. Ik heb de mijne met 20.000 kilomter minder en pas gespoten voor 2500 gekocht.

Heb je foto's of een link?

RE: goede prijs?

Bij Mini's zijn richtprijzen heel moeilijk te geven. De prijzen zijn te veel afhankelijk van de staat van de auto, en dan met name de roestvorming. Ik weet van '91 coopertjes die voor 1000 tot 1500 euro van eigenaar wisselen, maar er zijn er ook die voor 5000 euro of meer van eigenaar wisselen.
2900 euro voor een '91 cooper kan veel te duur zijn (als ie in slechte staat is) maar kan ook een koopje zijn (als ie in goede staat is met zeer weinig tot geen roest).

default

RE: goede prijs?

ik weet niet zeker of ik m hier mag neerzetten, maar dit is de link naar de mini. Volgens de garage heeft de mini zo goed als geen roest.






ben benieuwd wat jullie er van vinden.

[size=75:38cvyrqd][Nee, bedrijfsnaam mag niet - Demelza][/size:38cvyrqd]

RE: goede prijs?

hoe lang heeft hij hem al stilstaan???

erg belangrijk voor aankomend onderhoudbeurtje, dan kan de rekening oplopen...

RE: goede prijs?

Ziet er allemaal goed uit. Lekker origineel en schoon.

Al lijkt er wel een nieuw (mat zwart) spatscherm op te zitten (linksvoor)... :?

RE: goede prijs?

Sorry, N-Unique, ik heb toch je bericht verwijdert. Heb even overwogen om m te laten staan, welliswaar zonder de plaats van het bedrijf, maar het is gewoon niet de bedoeling om bedrijven te bespreken via het forum.

Mocht je toch de noodzaak voelen om de topicstarter over iets van het bedrijf op de hoogte te brengen, doe dat dan via mail ofzo.

RE: goede prijs?

Ik vindt hem op de foto er netjes uitzien, maar misschien is het voor jou handiger als er iemand met je mee gaat die veel verstand van mini's heeft.

groetjes

default

RE: goede prijs?

bedankt voor alle tips tot nu toe! als ik echt ga kijken laat ik het inderdaad wel even weten hier, misschien dat iemand uit de buurt dan idd mee kan want een mini bij een garage vandaan hoeft natuurlijk ook niet altijd perfect te zijn.

Als jullie trouwens meer namen van goede minicenters weten waar ze wel een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben zou je me dan even een pm met de link willen sturen.

RE: goede prijs?

Demelza schreef:
Sorry, N-Unique, ik heb toch je bericht verwijdert. Heb even overwogen om m te laten staan, welliswaar zonder de plaats van het bedrijf, maar het is gewoon niet de bedoeling om bedrijven te bespreken via het forum.




Beste mensen, ik zeg dit niet voor m'n lol. Ik heb weer 2 berichten moeten verwijderen.

Nog 1 keer:
"Geen meningen over bedrijven op het forum!!".

RE: goede prijs?

Om die reden heb ik Rood even een PB gestuurd ;)

default

RE: goede prijs?




Bouwjaar: tot en met 1994 Brandstof: Benzine
Kilometerstand: 50.000 - 100.000 km Transmissie: Handgeschakeld
Kleur: Blauw

Wegens niet nakomen van afspraak staat deze prachtige mini weer te koop.
Zeer goed onderhouden en is in goede staat.

Extra's:
* Worstenvelgjes
* Audio aansluiting en chrome antenne
* Witte strepen
* Chromen bumpers en spatborden
* Chromen strip langs dak
* Notenhoutendashboard, pook en deurgrepen
* Verstralers
* Chromen ruitenwissers
* Nieuwe chromen raampezen (voor moet nog vervangen worden, maar is wel aanwezig). Orginele lak en puntgave bekleding. Altijd erg zuinig op geweest! Bel voor een afspraak om dit stoere autootje te komen bezichtigen.





In deze mini heb ik volgende week een proefrit, als jullie hem zo zien wat denken jullie er van?

[size=75:cwxhszu9][Link plaatsen niet toegestaan, dus link verwijdert en vervangen voor foto's en tekst - Demelza][/size:cwxhszu9]

RE: goede prijs?

Jammer dat de foto's zo onduidelijk zijn.
Het interieur ziet er idd wel netjes uit.
Niet meteen verliefd worden als je gaat kijken hè?! ;)

default

RE: goede prijs?

ze vraagt er trouwens € 2500,- voor, is dit een redelijke prijs, het is een 1.3 injectie motor. En volgens de eigenaar bevat die maar een paar hele kleine plekjes maar dat is bijna niks.

RE: goede prijs?

rood schreef:
En volgens de eigenaar bevat die maar een paar hele kleine plekjes maar dat is bijna niks.




Dat zeggen ze allemaal. Mijn advies: Goed kijken.

RE: goede prijs?

rood heeft een PM...

default

RE: goede prijs?

Bedankt voor je PM moriarty, had al besloten om verder te gaan kijken en dan vooral particulier zoals de blauwe die ik nu aan dit topic heb toegevoegd.

[size=75:21mnj3mi][Verdere informatie over PM verwijdert, sorry, maar dan wordt het alsnog bedrijf bespreken. Er is een reden waarom dat soort dingen via PM moeten en niet op het forum mogen. - Demelza][/size:21mnj3mi]

default

RE: goede prijs?

1

RE: goede prijs?

RE: goede prijs?

Ondanks dat de foto's niet al te duidelijk zijn, ziet alles er redelijk goed uit. Alleen is zo de staat van de body en de frames niet te beoordelen. Als de frames en de body ook nog goed zijn, dan zou dit een redelijke prijs zijn. Dit valt echter alleen van dichtbij te beoordelen.

default

RE: goede prijs?

Demelza schreef:
Dat had je al geschreven:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... 238#337238




[i:3tyd823r]klopt idd, maar thanx dat je het alsnog even heb laten staan, heb het nog maar even een keer neer gezet om even snel reacties te krijgen qua prijs enzo, dus vandaar[/i:3tyd823r]

Bedankt voor je reactie engeltje! het wordt idd even heel goed body en bodem enzo bekijken.

RE: goede prijs?

Als ie in goede staat is, is dat gewoon een nette prijs. Maar ja, foto's zijn te slecht om echt wat te zeggen, zoals (b)engeltje ook al zei.

default

RE: goede prijs?

koop niet doorgegaan...

RE: goede prijs?

De bodem zelf ziet er goed uit. Ik zie alleen een stukje op het frame waar hij al wat begint te roesten. Dit zou wat aandacht nodig kunnen hebben.

De roest bij de deur verdient zeker aandacht. Dit kan in de toekomst voor problemen zorgen.

Het is jammer dat er die witte spikkels van het spuiten op de kap zitten, Dit verdient zeker wat aandacht, als je je eraan stoort. Je kunt het ook uitbuiten en de spikkels wat groter maken, als versiering.

12" is best mogelijk onder een mini. 13" ook, maar die loopt zeker aan. Als er 12" onder liggen met wat bredere banden, 165 breed bijvoorbeeld, dan zou hij kunnen aanlopen. ligt er 145 breed onder, dan ligt het ergens anders aan. Toch iets om naar te kijken.

Als dit de enige dingen zijn, dan is het een zeer nette mini. Die zijn prijskaartje (misschien iets minder) zeker waard is.

default

RE: goede prijs?

Had inmiddels nog even contact gehad over bovenstaande mini en het bleek dat de vooras en misschien ook nog wel andere onderdelen krom waren dus heb hem niet gekocht. Heb foto's er ook gelijk even afgehaald om snelheid van forum hoog te houden.
Nu net heb ik contact gehad met iemand uit delft en daar kan ik komende week een proefrit gaan maken. Hierbij wat foto's:




Merk: Mini
Model: 1300
Bouwjaar: 1992
Carrosserie: Coach 2-deurs
Brandstof: Benzine
Gewicht: 635 kg
Kleur: Rood
Vermogen: 45kW
Cylinderinhoud: 1275cc

Wegens aanschaf van een andere auto verkoop ik mijn Mini Cooper 1.3 uit 1992.

km stand: 68300. De motor is goed. De compressie op de cilinders is goed, ik heb een meting ter inzage.

Het interieur is voorzien van een notenhouten dashboard.
De radio/cd speler laat ik erin zitten.

De carosserie is redelijk goed. Er zat een roestplek op het linkerspatboard. Dit heb ik behandeld, maar het zou nog een keer moeten gebeuren.

APK tot 30 augustus 2007.

Voor vragen kunt u mij bellen of mailen.




Wat vinden jullie ervan?
Is dat linker spatbord lastig om bij te werken?

RE: goede prijs?

Een foto zegt echt helemaal niks.
Meestal als ik ga kijken dan heb ik er of een goed gevoel bij of een twijfel. bij het 2de verhaal laat ik hem staan.

Over die compressie test.
Het lijkt er toch op dat er iets niet goed is geweest aan de motor anders ga je geen compressie test uitvoeren ( vraag hier eens naar ).
Bijgewerkte roest plekken duidt er meestal op dat dat niet de enigste plekken zijn.

Succes met zoeken.

default

RE: goede prijs?

bedankt voor je reactie!
ik heb hem net even gebeld en hij had problemen met zijn koppeling gehad, werkte in plaats van een kabel nog met cilinders maar bleek dat de vloeistof toen op was dus garage bijgevuld en opnieuw ontlucht, scheen weer perfect te zijn. en bij de dorpel begonnen er een paar kleine blaasjes te komen maar dat scheen nog mee te vallen en goed aan te pakken.
Voor mensen uit de buurt van delft:
link

RE: goede prijs?

en bij de dorpel begonnen er een paar kleine blaasjes te komen maar dat scheen nog mee te vallen en goed aan te pakken.




Voor elke blaasje......




Opzich zul je altijd wel wat roest vinden maar zorg dat je er niet veel voor betaald. Als je m eenmaal hebt zul je ook veel van die reparaties gaan doen.
Maar ik wil je er echt op wijzen dat de prijzen die je eerder noemde erg veel vind. Met name als het gewoon een standaard onderhouden mini is en niet eentje die beter wordt verzorgt dan menig familielid (zoals iedereen hier op hetforum doet) :)