Grill cover voor de winter

RE: Grill cover voor de winter

Hallo mensen,

Gisteren heb ik al mijn oude MiniWorlds door zitten spitten omdat ik me kon herinneren dat er in 1 van de laatste die ik ontvangen heb een hele mooie winter cover voor de grill stond (o.a. met twee flapjes die je al naar gelang de koude open kon zetten). Natuurlijk werkt een stukje karton voor de oliekoeler ook, maar jullie kennen mij, heh? ;)

Je voelt het al aankomen: ik kon het niet meer vinden :'(

Heeft iemand enig idee wat ik bedoel en zo ja, enig idee waar die dingen te koop zijn? Engeland is prima, dat lukt allemaal wel. (En graag geen antwoorden als "vraag daar eens", tenzij er echt een goede kans bestaat dat zo'n zaak het heeft - zodat het niet een opsomming wordt van alle Mini-specialisten in het land, die ken ik ook wel ;))

RE: Grill cover voor de winter

Nog geen antwoord gehad?
Ik was wel nieuwsgierig of ik er ook een kon bestellen!
Lijkt me ook goed tegen de vocht (regen), als je Mini-motor erg vocht-gevoelig is...

Gr. de Meester

RE: Grill cover voor de winter

ik had nog even gezocht via internet, maar het enige dat ik vond was een discussie over een persoon die ze zou maken en het niet deed ... dus daar schiet je niet veel mee op :|

in het engels heet het een "muff" .. de enige plaatjes die ik zo gauw kreeg zijn op Landrovers:
http://www.landrovercentre.com/Friends/ ... nders3.jpg

.. zelf een patroontje maken ??

groetjes,
Theo van den Bogaard

default

RE: Grill cover voor de winter

Waarschijnlijk hebben ze die cover zelf gemaakt.
Ik heb hier alle boeken eens doorgewosteld en ook het oude onderdelenboek, maar nergens wordt een cover genoemd of staan er afbeeldingen.

Gewoon Demelza eens lief aankijken en vragen of zij er één voor je wilt maken. :)

grtzz Martin

RE: Grill cover voor de winter

Nee, ik herinner me heel duidelijk dat in 1 van de Mini-bladen zo'n ding op de pagina's met hebbedingetjes stond (je weet wel, zo'n pagina hebben ze altijd wel, met nieuwe en interessante producten, met een kort verhaaltje erbij). Het was een gespecialiaseerd bedrijf.

Laten maken is inderdaad een optie, maar het probleem is dan de bevestiging. Wat dat betreft is dat plaatje van die Land Rover wel eens het bestuderen waard. [Lijkt iets met drukkers, maar ik kan me er nog niet echt een voorstelling bij maken. Het moet iets zijn dat tussen de richels van de grill door kan, want bevestigingen maken op het plaatwerk van de auto is niet echt een optie.]

RE: Grill cover voor de winter

Als je zelf iets gaat maken kan je toch ook gewoon een plaatje "maakt niet uit" (ik zou metaal) nemen. Je grill erop leggen, aftekenen, uitzagen, gaatjes boren en tussen je grill en je carroserie doen en je grill weer vastschroeven? Zie je er nog eens weinig van ook.... :? Of zie ik nu iets over het hoofd? Misschien de handel voor je motorkap?

Vond toevallig dit:

Last year I ordered one of these muffs from a private chap in Sutton Coldfield after I saw it advertised in an old copy of MiniWorld. He said he was still making them but after placing the order and sending the £50 cheque (which he cashed), nothing arrived. I have his phone number and after many phone calls and promises from him, still nothing has turned up. Has anyone else ordered a muff from him and had the same experience?



Dus die uit de MiniWorld zou dubieus kunnen zijn..

Birdy

RE: Grill cover voor de winter

Kan ook, maar is een stuk minder praktisch. In zo'n grill cover zitten bijvoorbeeld ook flapjes die je open kan doen, zodat je de mate van afsluiting kan regelen.

RE: Grill cover voor de winter

Lijkt iets met drukkers,




zie ook:
http://www.completeautomobilist.co.uk/o ... midx29.htm

volgens mij zoiets als die "tenax" drukkers ..

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Grill cover voor de winter

Voor de 2CV bestaat er ook zoiets; mijn broertje heeft hem echter zelf gemaakt van een stuk stof (weet niet precies welke) en een elastiek erin, kun je zo voor de gril hangen.

RE: Grill cover voor de winter

link

de enige die ik ooit heb gezien is die voorop de riley elf van longbridge verder heb ik er nog nooit een op een gewoone mini zien zitten

deze riley stond laatst wel in een auto blad ben je daar niet mee in de war

groetjes hilbert

RE: Grill cover voor de winter

Ook wel radiator muff genoemd, maar daar kom je ook niet echt heel veel verder mee.
Wel op Rad muff wat gevonden voor een MK1.

default

RE: Grill cover voor de winter

Maar meteen een copy van dit artikel gemaakt.
Zo zie je maar weer dat men iedere keer weer wat nieuws tegen komt.

Thnx Demelza :9

grtzz Martin

RE: Grill cover voor de winter

Zou je zoiets ook voor een Clubman hebben?? :P

RE: Grill cover voor de winter

Demelza kwam er op eBay 1 tegen voor de Clubman, alleen was die al verkocht.

De Riley van Longbridge ken ik wel, daar zit er inderdaad ook (wel eens) 1 op. Nee, wat ik heb gezien was echt zo'n onderdelen/goodies-pagina in een blad, waar dat ding los op de foto stond, zonder auto eronder :)

RE: Grill cover voor de winter

Net de edit van Birdy gelezen. Heb je ook een link waar je dat tegen bent gekomen? Overigens is het vrij recent dat ik dit heb gezien, 2004 zeker, en volgens mij was het de nieuwste editie van het betreffende blad, dus als hij het heeft over een "old copy" dan is dat waarschijnlijk iets anders. Toch goed om op te letten.

Als ik een goede oplossing zou hebben voor de bevestiging aan de auto zou ik wel eens willen kijken of ik het ergens kan laten maken. Mogelijk met lift-the-dot bevestiging, met ltd-piefjes die tussen de grill uit steken (zie die link van Theo). Da's niet extreem storend/lelijk als de cover er niet op zit..

RE: Grill cover voor de winter

Sorry voor de iets te late edit... Toen ik m begon was er nog niets nieuws, toen ik m plaatste stond jou reactie er al..... :x

Op dit "forum" staat in dit topic mijn quote...


Birdy

RE: Grill cover voor de winter

Ze bestaan gewoon voor de mini.:
Ik heb er eentje liggen en er net een foto van gemaakt
Ik moet alleen nog WFTP instaleren dus vandaar dat ik nog geen foto kan plaatsen.
kijk wel ff of het me zo lukt
anders, naar wie kan iki de foto's mailen zodat die ze ff online kan gooien?
dan kan iedereen zien hoe ze er uit zien

RE: Grill cover voor de winter

Naar mij!

RE: Grill cover voor de winter

verstuurd :D

RE: Grill cover voor de winter

OK, ik heb ze. Heb er even twee uitgepikt.





Is inderdaad wel het idee.

Toch is het niet helemaal wat ik zoek:
- er zitten geen openingen in voor de ventilatielucht (dus voor de buizen die naar de roosters in het dashboard gaan), zou ik toch wel willen hebben
- het enige gat dat je open kunt zetten zit precies waar mijn oliekoeler zit, die ik nou juist wil afsluiten
- ik begrijp niet hoe dit bevestigd wordt

RE: Grill cover voor de winter

:D ik ook niet ;) Ik denk dat je het met tyraps via de 8 gaatjes op de gril moet monteren (of met parkers?).
Je kunt deze ook gebruiken als mal. dan maak je er zelf eentje met een extra gaatje.
Ik had er als het goed is nog een maar die kan ik niet meer vinden. Daar zaten 2 gaten in. kon je dus zelf bepalen waar je de lucht door liet lopen.

RE: Grill cover voor de winter

Dat zijn hele duidelijke foto's.
Even een vraag:
Hoe zet je het op je grill vast???

Gr. de Meester...

RE: Grill cover voor de winter

We waren al een beetje aan het brainstormen om iets te laten maken.

Het idee is dan van een stevige vinylsoort, met uiterst links en rechts een rond gat voor de ventilatie (zoals op dat plaatje van Demelza van dat rubberen Mk1 ding) en dan inderdaad twee flappen er tussenin. De bevesting hoop ik dan te kunnen doen met lift-the-dot (dan zouden de piefjes permanent op de auto komen, tussen de grill-lamellen doorstekend).

RE: Grill cover voor de winter

Eelke schreef:
De bevesting hoop ik dan te kunnen doen met lift-the-dot (dan zouden de piefjes permanent op de auto komen, tussen de grill-lamellen doorstekend).




zijn dat van die quick relaese dingen waar ook je grill mee vast kan gezet worden?

RE: Grill cover voor de winter

Dat is een goede zaak.
Ik zat er ook al over te denken.
Maar daar stop ik mee...
Ik bestel er gewoon eentje bij Eelke.
Wat gaan ze kosten???

Of loop ik nu een beetje te snel van stapel??? >:)

Gr. de Meester...

RE: Grill cover voor de winter

Eelke, heb je Damen en Kroes in Boxtel al gebeld? Zij hebben heel veel onderdelen nieuw op de plank liggen. Ook voor mini. Het is de Rover dealer in Boxtel, ook the mouse village haalt een deel van zijn onderdelen hiervandaan, anders moet je even naar Garage schipper in Den Haag bellen op de pletterijkade. Als je Demelza lief aankijkt en haar een keertje extra verwent is ze misschien wel bereid om het onderdeel te halen, as ze het hebben.

RE: Grill cover voor de winter

Hmm.. Nou, als het nergens op Internet te vinden is heb ik er een hard hoofd in dat een onderdelenboer in Nederland het ineens op de plank heeft liggen.

RE: Grill cover voor de winter

Hoezo heb je er een hard hoofd in??? (of ben ik nu te brutaal :x ) Ik denk dat niet alles op het net staat... Het kan ook zo zijn dat het gewoon niet meer te leveren is en er een verdwaald oud exemplaar :? op de plank ligt??? Wie niet waagt, wie niet wint. En niet geschoten is altijd mis. :P
~JvdB~

RE: Grill cover voor de winter

Hierover was ik ook al ff bezig( Moet nog steeds iemand met een dig.cam. vragen ,Eelke).
Een anderhalve week geleden heb ik een mailtje naar Newton Comm. gedaan maar ik heb nog geen reactie terug. Bij een gerenomeerd autobekleder kunnen ze wel iets maken maar dan moet ik zelf voor de bevestiging zorgen en een oudklasgenoot van mij die hoofdzakelijk MG's restaureert(profesioneel) weet het ook al niet.
Ik heb er wel één maar die is voor een Austin Mini MKI.(uiteraard niet te koop). Echter in onze Mini zit een Morris gril, dus helaas. Had ik toch nog maar meer geduld gehad met het verzamelen van spullen, dan hadden ze vast ook nog wel nieuwe Austingrilles gemaakt.

RE: Grill cover voor de winter

Superbuur schreef:
Hoezo heb je er een hard hoofd in??? (of ben ik nu te brutaal :x )



Nee heb je, en ja kun je krijgen, dat is natuurlijk waar. In Nederland staat niet alles op het net, maar in Engeland toch wel erg veel hoor.

RE: Grill cover voor de winter

Demelza heeft vandaag gebeld naar beide suggesties. Damen en Kroes heeft ze in het verleden wel gehad, maar zei dat ze uit de handel zijn omdat ze bijvoorbeeld bij filerijden erg heet kunnen worden, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Zou inderdaad wel kunnen natuurlijk.

Neemt niet weg dat ik toch graag iets voor mijn oliekoeler wil hebben van de winter. Misschien toch een stuk karton.

RE: Grill cover voor de winter

Van Somerford in de UK hebben we het antwoord gekregen dat ze puur toevallig momenteel op een demo-exemplaar wachten, en als deze aan hun eisen voldoet ze ze weer opnieuw gaan verkopen. Wordt vervolgd.