Help 2 chassis nummers omgekat?

default

RE: Help 2 chassis nummers omgekat?

Ik heb 3 weken geleden een mini gekocht, het zou om een mini special 1100 gaan. Bij aankoop heb ik het chassisnummer gecontroleerd dat op de rechter bodemplaat stond, deze klopte met de kentekenpapieren. Ik heb toen wel gezien dat er een ander nummer onder de motorkap zat maar maakte me er geen zorgen over omdat ik dacht dat dit nummer ergens anders voor was. Ik ben op vakantie gegaan en ben me zorgen gaan maken om dat extra nummer. Toen ik weer thuis was heb ik gebeld naar de RDW die zei dat het nummer onder de motorkap van een inactief gestelde auto was. Ik heb de motor gecontroleerd het plaatje met het motornummer was verwijderd dus heb ik link gebruikt om de motor te controleren. Dit bleek een 998 te zijn.

Heeft iemand enig idee wat ik moet doen?

RE: Help 2 chassis nummers omgekat?

Ik zou niet zo veel doen. Je papieren komen overeen met het nummer wat in de bodemplaat staat. Op je papieren staat ook waar het nummer ingeslagen is (als het goed is).

Het natuurlijk goed mogelijk dat een vorige eigenaar het front van een andere Mini erop heeft gezet, maar dat maakt het nog geen gestolen auto.

Een motor is ook zo omgewisseld, dus daar kun je ook weinig uit afleiden.

Oftewel, ik zou me geen zorgen maken ;)

default

RE: Help 2 chassis nummers omgekat?

Wie kan aan het "car no:" op dat plaatje zien uit welk jaar dat nummer komt?

RE: Help 2 chassis nummers omgekat?

default

RE: Help 2 chassis nummers omgekat?

Het is helemaal goed gekomen hoor, de RDW heeft er geen probleem van gemaakt, het nummer staat nu ergens anders, en de bodem kan nadat ik klaar ben met in de motorruimte wat roest verwijderen vervangen worden, alles wat eerder is opgelapt roest harder dan de rest van de auto.