Informatie winnen, dan beginnen.

default

RE: Informatie winnen, dan beginnen.

Hallo forumleden.

Als eerste zal ik mezelf even voorstellen, ik ben een jonen van 26 jaar en ik heb altijd in de autoschade gewerkt.
Mijn intresse in de mini ligt in de eenvoudigheid ervan en het leuke uiterlijk zonder al teveel fratsen.

Nu wil ik samen met een goede maat van mij (hij is automonteur) beginnen met het van de markt halen van wrakken en slopers om er vervolgens nieuw leven in te blazen.
Maar omdat we het niet bij één mini willen houden zullen we de autos toch met winst moeten kunnen verkopen om vervolgens de opvolgende mini aan te kunnen schaffen.
Ik heb zelf al veel rond gekeken op internet en auto-verkoopsites om een mini te zoeken die gunstig geprijsd is en waar niet "al" teveel kosten bijkomen, ons begin budget is namelijk niet heel hoog.
Bij het rondkijken kwam ik erachter dat er veel meer keuzes waren in minis dan ik vooraf gedacht had.
Daarom dacht ik bij mezelf laat ik eerst eens aan andere mini liefhebbers en fanaten vragen gaan stellen voordat ik ons eerste "project" aanschaf.
Ik wil graag weten welke merken minis er zijn en welke eventueel erg populair zijn om weer door te verkopen als ze netjes opgeknapt zijn en motorisch goed lopen?
Zelf ga ik er al vanuit dat ik het beste een oldtimer kan kopen omdat ik denk dat het gunstig is om een oldtimer mini te hebben als tweede auto, verbeter mij als ik ernaast zit.

Ik had ook even het forum doorgelezen en ik hoop dat ik dit bericht in de goede catogorie geplaatst heb :|.

Gr Rob, hopend op reactie :)

RE: Informatie winnen, dan beginnen.

Het grootste euvel vd mini is het plaatwerk. De rest is, zoals je zelf al zegt, vrij simpele techniek.

Ik zou de focus leggen op "zeldzamere" uitvoeringen zoals de clubman, estate/pickup/van of een originele cooper carburateur. Natuurlijk zijn oudere types als de mk1 en mk2 ook waardevoller ivm zeldzaamheid.

Een "gewoon" 1000'tje is niet minder leuk, maar misschien minder aantrekkelijk voor handel.

Mini's waren ondergebracht onder morris/austin/leyland/rover.

default

RE: Informatie winnen, dan beginnen.

Als je op een auto demontage bedrijf werkt, zou ik juist wel een "gewoon" 1000-je kopen. En dan direct waarde verhogen door er een 1300 van een Austin Metro inzetten. Die zullen vast wel voorradig zijn bij je werk. Vanaf bouwjaar 85 hebben mini's schijf remmen. Handig als je er een 1300 in doet