invoeren

default

RE: invoeren

ik heb mijn oog laten vallen op een mini die uit duitsland komt. ik moet hem zelf invoeren. heeft iemand hier ervaring mee??????

RE: invoeren

Hums, mijn vriendin en ik hebben pas geleden een afspraak gemaakt met de RDW om onze Mini in te voeren. op de site van de rdw www.rdw.nl kan je alles vinden. Voor ons vielen de kosten wel mee, omdat het een oldtimer is, dus geen verwijderingsbijdrage en ook geen BPM-betaling aan de douane :) :D :)

Gewoon kijken op de site, een tip: Maak snel een afspraak want de wachttijd is lang. Je kan hem desnoods later dan weer annuleren.

Succes en misschien zie ik je bij het keuringsstation?

Chris

RE: invoeren

Heb net zelf een 96-er Kensington uit Duitsland gehaald die ik binnenkort ga invoeren. Eerst ff paar werkzaamheden uitvoeren en dan bij RDW laten keuren. Dan naar douane om BPM te betalen en klaar is keer. En kan behoorlijk wat eurootjes schelen.

Succes!

RE: invoeren

Als er ooit vragen zijn over dit soort zaken kun je deze ook bij mij kwijt als iemand is geintresseerd ? Op mijn werk doen we nl. heel veel inklaringen en exporten voor auto´s. (www.gerlachcs.com)

RE: invoeren

Weet iemand wat er allemaal moet gebeuren om een Mini uit bijvoorbeeld Duitsland te halen (1), wat de kosten van invoeren, keuringen en al die acties zijn (2)? Of weet iemand die kosten uit te drukken in percentages van de aanschafprijs of whatever (3)? ... want bij de www.RDW.nl wordt je helemaal suf van het ambtelijke gezwets :? Wie kan het wel helder uitleggen?

RE: invoeren

Mijn Kensington is afgelopen maandag net goedgekeurd, dus het wachten is nu op het kentekenbewijs. Dan platen laten maken en rijden maar!

Kosten: huur trailer EUR 35, brandstof EUR 0 (lease-auto >:)), keuringskosten EUR 128, verwijderingsbijdrage EUR 45 en BPM 350.

BPM is afhankelijk van het bouwjaar en de nieuwprijs en is hier te berekenen. Alles met elkaar is het goed te doen en kan het behoorlijk wat geld schelen. Toevallig op de STV ook hier met Richard Nijmeijer over gesproken. Hij heeft regelmatig duitse (schade)mini's te koop, maar op de een of andere manier zijn de mensen toch huiverig om een auto te importeren.

Op mobile kun je trouwens veel mini's vinden, al dan niet met schade.

Succes!

RE: invoeren

Patrick, ik ben niet meteen op zoek naar een andere Mini, maar toen ik naar Mobile surfte begon het wel te jeuken. Het valt idd erg mee. Zal er nog eens over nadenken, een praatje met een nog niet geboren suikeroom maken :? hoewel ik ook graag nog een motor wil. Bedankt voor je info joh!

RE: invoeren

Ik heb een maandje geleden de percentages al een keer in het forum gezet... ik weet echter niet welke topic het was, |:(

Hopelijk kun je het vinden... :D

RE: invoeren

Zie topic "Mini uit Duitsland importeren, hoe en wat"