Is dit niet duur???

default

RE: Is dit niet duur???

Wat denken jullie hiervan???

link

RE: Is dit niet duur???

Het gaat wel om 9 velgen met banden. Alleen de velgen kosten al ruim 100 euro per stuk in Engeland zonder banden |:( . Geen scherpe prijs, maar ook niet idioot.

Dennis

RE: Is dit niet duur???

Het zijn wel 9 minilite velgen. Dus dat is ong 139 euro per velg. Bij Minispares kan je ze kopen voor 59,50 pond per velg. Dat is dus voor 9 velgen 535.50 pond. Oftewel 803,25 euro. Daar komt dan nog 17.5% belasting bij. Dus 943,82 euro en daar komen dan nog verzendkosten bij. En dat is zonder banden.

Dus betaal je bij deze meneer 300 euro voor 9 banden in goede staat. Wat dus neer komt op ongeveer 33 euro per band. [als ik de verzendkosten van minispares niet meereken]

In z'n totaal dus niet echt een vreemde prijs, of wel?

RE: Is dit niet duur???

En er staat ook nog iets bij over dat er race-velgen bij zitten (of zoiets?)

RE: Is dit niet duur???

Het zijn gewone velgen, wel "genuine" Minilite (de originele achtspaaks "worstvelgen", niet 1 van de vele imitaties). Het hangt een beetje van die banden af of het een goede deal is, "racebanden" zegt zo weinig, hoewel die niet bepaald goedkoop zullen zijn. Wil je het echt weten, vraag het, zou ik zeggen.

RE: Is dit niet duur???

Wel duur!!
Ik heb nog 4 Minitlites liggen (genuine) voor 150 euro...

RE: Is dit niet duur???

Wat voor Minilites zijn dat ? De standaard Rover 12" velgen of heel toevallig 10" ? In dat laatste geval, heb je er een fotootje van ?

RE: Is dit niet duur???

:x

Als je deze bedoelt kom je zwaar bedrogen uit:



Oke, het zijn dan wel originele Rover velgen, maar dit is een origineel van een imitatie van een imitatie, daarintegen is dit het Origineel! Scherpere randjes in het velg.

Bekijk het als Cola. Er zijn diverse merken die Cola maken, Coca-Cola, Pepsi... Allemaal worden ze Cola genoemd, maar er is maar 1 echte cola en dat is Coca Cola, de rest is namaak! Zo ook met de Minilite*.



*Correctie hieronder Minilight = Minilite

RE: Is dit niet duur???

Correctie: Minilite. Minilight is ook weer een immitatie :)

En dat een specifiek persoon 150 euro vraagt voor zijn Minilites wil niet zeggen dat de velgen persee zo veel (weinig) waard zijn, kan ook betekenen dat de betreffende persoon te weinig voor zijn velgen vraagt :)

RE: Is dit niet duur???

FF gekeken:

Minilite maakte volgens mij het origineel, alleen weet ik het niet 100% zeker..


RE: Is dit niet duur???

DarkMini schreef:
Minilite maakte volgens mij het origineel, alleen weet ik het niet 100% zeker..



Zo ongeveer (of waren de 'rose petal' velgen eerder ?). Minilite maakte vroeger (en nu weer) ook velgen van magnesium-legering (lichter dan de gangbare lichtmetalen velgen), die na verloop van tijd gevaarlijk werden door veroudering van het metaal (zie ook het boek van Lindsay Porter, Mini - Guide to purchase & DIY restoration).

RE: Is dit niet duur???

De Minilite-velgen zijn ontwikkeld voor de Mini, en wel omdat de originele stalen velgen problemen opleverden bij races; ze braken domweg. Het Competion Department van BMC heeft toen de ontwerper van wat nu Minilite-velgen zijn opdracht gegeven een velg te ontwerpen die de krachten beter aankon. Daarnaast verbeterd het ontwerp de koeling van de remmen. Ooit is het dus puur ontworpen voor de functionaliteit. Dat het er leuk uit zag was een aardige bijkomstigheid.

Sindsdien zijn Minilite-velgen een gewild accesoire voor allerlei klassiekers, niet alleen Mini's. Dat zagen andere velgenfabrikanten natuurlijk ook, en die zijn hun eigen versies van het achtspaaks worst-ontwerp gaan maken.

Die eerste velgen werden inderdaad gemaakt uit Magnesium. Tegenwoordig worden velgen van het zelfde ontwerp onder de naam Magstyle verkocht, maar dan van Aluminium omdat dat duurzamer is. Het zou kunnen dat ze voor de originaliteitsfreaks ook weer Magnesium wielen maken, maar eerlijk gezegd zou me dat een beetje verbazen, want magnesium corrodeerd veel makkelijker dan aluminium.

RE: Is dit niet duur???

@Christiaan:
de velgen die ik aanbied zijn 12x4,5 inch. De prijs is 150 euro omdat de banden aan vervanging toezijn.
Ze staan ook op mijn site: www.mini-onderdelen.tk.

RE: Is dit niet duur???

Bij het kopen van velgen incl. banden, moet je niet teveel waarde hechten aan de banden. Deze kunnen ongelijk gesleten zijn.
Hou daarnaast ook rekening met wielbouten! Als ze niet helemaal passen kan het zijn dat je zestien nieuwe bouten moet kopen a ong. 5 euro?!? (vergeef me als ik er naast zit, maar het kost wel flink wat!)

gr niels