Kosten (kleine) restauratie

default

Kosten (kleine) restauratie

Ingediend door MiekeL op

Hallo allemaal,

Sinds 2 jaar ben ik in het bezit van een Mini25 uit 1985. Ik ben ook gelijk lid geworden van deze mooie club. Heb al diverse ritjes mee gereden. Waaronder Noorderweekend en Texel.

Nu zit ik met het volgende... Mijn Mini is nog in de originele staat. Maar er zijn wel enkele roestplekken. En ik vermoed dat het rechter spatbord vervangen moet worden. Ik ben al eens bij een schadehersteller op het dorp geweest voor een offerte daar zij al meerdere Mini's volledig gerestaureerd hebben. Ze is op de brug geweest. Alles aan de onderkant is hard. Het betreft roest langs de zijramen achter, aanhechting spiegels, bij de deurgreep en aan de voorkant onder de grill. Je zal vast meer roest vinden bij een grondige kijk. Maar als ik dit zo noem waar moet ik denken qua bedrag voor roestbehandeling, vervangen spatbord en overspuiten? De decals heb ik in huis dus hij word weer origineel. Degene waar ik geweest ben vraagt zo'n kleine 12000 euro. Ik heb zelf het idee dat het wel goedkoper kan. Iemand ervaring dan wel aanbevelingen?

RE: Kosten (kleine) restauratie

Hoi Mieke,

Het ligt er een beetje aan hoe ver je wilt gaan. Je kunt de plekken aanpakken die nu naar boven komen. Dan kan het idd een stuk goedkoper. En natuurlijk of het iemand is die hij in zijn/haar vrije tijd doet. Bij een bedrijf kom je al snel op dat bedrag uit. Het is niet alleen het materiaal wat prijzig is, maar ook de uren. En ik neem aan dat er ook altijd onverwachte kosten zijn.