Langen mensen in Mini????

default

RE: Langen mensen in Mini????

Ten eerste: hallo. Ik (Iwan) ben sinds vandaag ingeschreven op MSCN.
Wij willen een mini kopen als hobby/tweede auto. Nu hebben we net een huis gekocht |:( , dus het zal midden volgend jaar worden of zelfs later :? .
Mijn vraag: Past iemand van ca. 2.00 meter in een mini, of moet je dat vergeten?? Of is dat met eventueel aanpassingen aan stoel mogelijk?
En: is het makkelijker om particulier iets betaalbaars te vinden, of weet iemand een relatief goedkoop adres voor een leuke 2ehands Mini (BvL/Boss etc. heb ik bekeken, zijn vrij duur)? Enig werk geen probleem, het is toch de bedoeling dat we zelf de auto opknappen, maar niet eentje die compleet moet worden herbouwd omdat ie helemaal doorgeroest is op alle bekende plekken.
Verdere (technische) vragen komen wel.

RE: Langen mensen in Mini????

Als je andere stoelen gebruikt of stoel verlengers ,moet het geen probleem zijn.
Aan een leuke mini kan ik je meestal wel helpen.
stuur maar een pm-tje als je zover bent

RE: Langen mensen in Mini????

het valt me zelfs op dat veel mini-rijders langer dan 1.90 zijn. Ik ken meerdere mini rijders die rond de/of boven de 2 meter zijn. dus dat is geen probleem. vaak maakt het ook uit wat voor stoelen je in een mini hebt zitten. bv stoelen na 1994 hebben over het algemeen een lagere zit dan een de stoelen van daarvoor. verder heb je bv Corbeau GTB recliners die nog weer lager zitten (zonder onderstel kijk ik nog maar net boven het stuur uit en ik ben 1.85). hierdoor zou je als je ruim boven de 2m nog goed in een mini kunnen zitten. er zijn dus altijd mogelijkheden. en vergeet niet, de mini is gebouwd voor lange mensen.

RE: Langen mensen in Mini????

Ik kijk met m'n 1.80m maar net boven het dashboard uit :P Maar goed, vrienden die een stuk langer zijn kunnen er prima in. Volgens mij hebben de wat jongere modellen in ieder geval sstoelen met de mogelijkheid de stoel een stukkie naar achter te zetten, verder kun je de leuning een beetje achterover zetten. Werkt ook goed. Dan heb je nog de sportstoelen, zit je ook lekker laag. Gaat volgens mij makkelijk lukken hoor met rond de 2.00m lengte!

RE: Langen mensen in Mini????

Mini's kan je prima in het particuliere circuit kopen, mits je weet waar je naar moet kijken en waar je op moet letten (aankooptips op deze site zijn een goed begin). Kijk zowiezo uit dat je niet te snel verkikkert op een te koop staand Minitje want dan kijk je meteen een stuk minder kritisch. Dit zijn er al genoeg overkomen. Of het nu bij een paticulier is of bij een erkende Mini/Rover dealer, weet wat je wilt en bereid je goed voor...

RE: Langen mensen in Mini????

en als je de mogelijkheid heb, neem iemand mee die verstand heeft van mini's, die alle veelvoorkomende minpunten kent.
Dan weet je teminste iets beter waar je aan toe bent

RE: Langen mensen in Mini????

Kijk ook even naar de aankooptipsals je van plan bent een Mini te kopen. En voor aanbod kun je natuurlijk ook op deze site terecht.

RE: Langen mensen in Mini????

Ik vind ook, dat wanneer je zelf als Miniliefhebber een Mini verkoopt, je gewoon recht voor zijn raap moet zijn over de staat van die Mini. Ik heb me zelf toch wel eens bij een verkopende partij gestaan... om te huilen: veel te veel Eurotjes vragen, pokerface, roestgaten vol purr en andere troep gespoten, zelf niet vertellen dat er een aanrijding is geweest (gelukkig kon ik dat wel zien), valt mee, etc ...brrr. Maar ja "de mens" heh...

default

RE: Langen mensen in Mini????

Thanx everybody.
Zal het zowiezo een keer moeten proberen met een auto welke we gaan bekijken.

Eelke: ik heb aankooptips inderdaad al geplakt in worddocument bij mij. Welk boek raad je echt aan om als eerste te lezen, als beginnende enthousiasten welke een beetje willen sleutelen... :P ?

RE: Langen mensen in Mini????

vizard!

RE: Langen mensen in Mini????

Beginnende enthousiasten die een beetje willen sleutelen Vizard aanraden? Hmmmm... Vizard is de tuning bijbel voor de motor in de Mini. Ik denk dat een algemene workshop manual zoals Haynes handiger is.

RE: Langen mensen in Mini????

idd met haynes kan bijna iedereen overweg, duidelijke plaatjes enz, maar is die niet altijd in het engels? of zijn ze er ook in het ned?

RE: Langen mensen in Mini????

In het Engels. Het enige Nederlandse boekje dat ik ken (waar je wat aan hebt als je wil sleutelen) is de Vraagbaak, maar die wordt niet meer uitgegeven. Moet je dus geluk hebben dat je die ergens tegenkomt.

default

RE: Langen mensen in Mini????

Kep al compleet pdf manual/werkplaatshandboek etc. gedownload, maar is volgens mij redelijk recent (1999) en dus voor de laaste serie(s) Spi mpi, cq duurdere occasions.
Weet iemand ergens een werkplaatshandboek o.i.d. voor de eerdere series, laten we zeggen 80-90 of net in de 90 te downloaden, of kun je deze alleen nog maar kopen bij boekenwinkel?

RE: Langen mensen in Mini????

kijk ff op marktplaats..auto/diversen heb ik zo'n beetja alles gezien.. bij merk: mini en ook bij overigen

RE: Langen mensen in Mini????

staat er nu een te koop. De "82 modelen zijn zo goed als het zelfde als de eind 80 modellen
weet niet of dit een haynes achtig boek is mzzr er staat waarschijnlijk wel een handleiding in om te sleutelen

link

RE: Langen mensen in Mini????

He he, eindelijk een andere Zeistenaar op het forum.... Het heeft lang geduurd maar toch. :D

default

RE: Langen mensen in Mini????

Kwoon wel in Zeist, maar verhuis voor ik een Mini überhaupt koop naar Amersfoort... :'(
Een Mini zal op z'n vroegst midden/eind volgend jaar pas iets zijn waar we aan toe komen. Maar van te voren goed in laten lichten is toch wel verstandig. En de tijd nemen om her en der eens te kijken wat er te koop is...

Btw, ik ga niet graag Zeist uit, maar de keuze voor een eengezinswoning valt in Amersfoort stukken goedkoper uit, en mijn vriendin werkt daar weer vlakbij.