Mini Balmoral

RE: Mini Balmoral

Hallo minivrienden. Ik ben sinds kort in het bezit van een Mini Balmoral. Kan iemand mij vertellen wwar dit Balmoral vandaan komt?. Ik was dit weekend in Laren en daar stond boven een sigarenwinkel in neonletters Balmoral. Effe in de etalage gekeken en zag dat Balmoral een 'royal' sigarenmerk is. Kent iemand dit? alvast bedankt voor alle info

RE: Mini Balmoral

http://home.t-online.de/home/fsilber/pr ... lmoral.pdf

Dit is de brochure van de Balmoral. Staat niet in waar Balmoral vandaan komt, maar zou kunnen dat het van het sigarenmerk komt. Zo zijn er ook mini edities vernoemd naar kledingmerken etc.

[size=75:cmycweg5]Hier staan de brochures van andere edities:
http://www.miniacs.de/mini-net/prospekte.php[/size:cmycweg5]

RE: Mini Balmoral

Ik betwijfel of het iets te maken heeft met het sigarenmerk. In Schotland staat een kasteel dat Balmoral heet en die is gebouwd in 1854
Zie deze link.
link

Je kunt die mensen natuurlijk mailen met de vraag waar de naam Balmoral vandaan komt.....

default

RE: Mini Balmoral

Dat was iets met de engelse koninklijke familie. De ruit van de bekleding is ook van engelse koninklijke familie, hebben ze toestemming voor gekregen om die te gebruiken.

RE: Mini Balmoral

Bedankt voor de info. Vooral de brochure van de Balmoral vind ik echt gaaf.

RE: Mini Balmoral

Veel Mini-modellen zijn genoemd naar wijken in London e.d. Kensington, Mayfair, etc. Ik denk dat je daar de parallel meer moet zoeken. Dat kasteel is welliswaar geen Londonse wijk, maar toch.

RE: Mini Balmoral

Ik dacht me ook iets te herinneren van toestemming van het koningshuis, maar dit is Balmoral Tartan, maar dat lijkt toch niet echt op de bekleding van de Balmoral...
http://www.chebucto.ns.ca/Heritage/FSCN ... Vrije.html

RE: Mini Balmoral

Ik denk dat de link Schotse ruit en Schots kasteel al "bewijs" genoeg is. Dat het dan niet de goede Schotse ruit is... Waarschijnlijk hadden de vormgevers daar ook nog wel wat over te zeggen.

RE: Mini Balmoral

Ah, kijk. Dit lijkt er meer op.

Dit is het Royal Stewart Tartan.

Balmoral was een kasteel geliefd door Queen Victoria en Prince Albert. Tegenwoordig is het eigendom van "The Queen" en is het (een van) de vakantiewoning(en) van de Koningin en haar familie.

The Royal Stewart tartan is het tartan van het Britse Koningshuis en het persoonlijke tartan van de Koningin van Groot Brittanie.

We zijn er uit :)

RE: Mini Balmoral

Dat verklaart ook meteen het open dakje, zo past de hoed met pluim er ook in :9

RE: Mini Balmoral

Op het sigarenkistje stond inderdaad iets van 'Royal' en een kasteel. Dit moet het dus zijn. En de bekleding is Tartan (een schotse ruit), dus dat klopt ook. En er staat achterop de Balmoral een doedelzak speler. Dus we zijn eruit waar de naam vandaan komt. Nogmaals hartstikke bedankt voor de info.

RE: Mini Balmoral

weet iemand waar ik de productieaantallen van deze uitvoering kan vinden. En in welke landen ze verkocht werden? (alleen in Duitsland?)

RE: Mini Balmoral

De Balmoral is ook in België verkocht.

RE: Mini Balmoral

Ik weet alleen dit van minilimitededitions.co.uk :

German special editions:

Mini Balmoral - Single point injection 1275cc, 12" wheels, tartan interior, British Racing Green paintwork, Cooper 'sports pack'-type bodykit. 'Balmoral' decals are a cross between Mini 30 and British Open Classic decals, and actually say 'Balmoral' where British Open Classic decals say 'British Open', and have 'Edition' where British Open Classic decals say 'Classic'.

RE: Mini Balmoral

Alleen "sports pack type bodykit" klopt niet, de Balmoral heeft standaard wielkapjes.

RE: Mini Balmoral

en hij is er ook in het rood...

RE: Mini Balmoral

he, dat ze in belgie ook verkocht zijn wist ik nog niet. Wel in Duitsland en Frankrijk. En inderdaad er zit geen sportpack op. De informatie van minilimitededitions.co.uk had ik al gevonden, maar toch bedankt

RE: Mini Balmoral

Ik rij zelf ook in een Balmoral uit 1995(Groene editie) die is ingevoerd uit Duitsland! :D
Nou zit er in die van mij zo`n notenhouten dashboard in met twee klokken.
Laatst zag ik er een bij het mincenter staan, maar die had een gewoon kunstof dashboard.
Volgens de folder is dat niet helemaal origineel...toch?

O ja, Ik ben gaan informeren of die stof ergens nog leverbaar is ( zelfs bij een stoffeerdersbeurs in Engeland!), maar vergeet het maar. :(

RE: Mini Balmoral

Ik heb ook een groene Balmoral uit 1995 en ook ingevoerd vanuit Duitsland. Ik heb inderdaaad een zwart plastic dashboard, 3 klokken: snelheid links, toerental rechts en bezinemeter en warmte motor in het midden. Ik heb in de brochure gekeken, maar daar kan je het dashboard niet zien, dus ik weet niet wat orgineel is. Misschien andere Balmoral-eigenaren die hier een antwoord op weten.

RE: Mini Balmoral

In Duitsland werden wel vaker vanaf nieuw notenhouten dashboards gemonteerd. Mijn '91 Cooper (ook Duitse import) heeft dat voor zover ik kan nagaan ook vanaf nieuw, terwijl dat toen nog helemaal niet standaard was.

RE: Mini Balmoral

Hebben mensen nog info over de Balmoral? ik kom bij mijn balmoral rode verf tegen en ik vraag me dus af of de balmoral ook in rood is releverd of dat ik een spi met balmoral interieur heb.

RE: Mini Balmoral

Markos schreef:
en hij is er ook in het rood...




Ja dus ;) Alhoewel er soms ook driftig wordt geswitched van interieurs, Balmoral interieurtje is natuurlijk ook wel apart :)

RE: Mini Balmoral

Ik kom ook wel eens grijze balmorals tegen maar daar staat niets over in de folder.
Het lijkt mij sterk dat mensen die hem overgespoten hebben toevallig dezelfde kleur kozen
Iemand die dat dan weer weet?
Groet,Marcel