Mini duur?

default

RE: Mini duur?

hey hallo,

ik ben (net als jullie) helemaal gek van mini's. twee weken gelden heb ik mijn rijbewijs gehaald en ik zou graag een mini kopen. mijn vader vind dit alleen niet zo'n goed plan, vanwege de hoge onderhoudskosten. ik heb zo ongeveer € 3000,- om een mini te kopen. kunnen jullie me misschein aan wat goede argumenten helpen om mijn vader te overtuigen?!en kunnen jullie me misscien helpen aan wat extra info verzekering en wegenbelasting (prijs en waar ik hem het best kan verzekeren), bij voorbaat dank,

vriendelijke groet,

Jim Smeelen

RE: Mini duur?

Als je een beetje technisch bent, dan is misschien het beste argument wel dat de techniek relatief simpel is, en je zelf veel kunt doen. Maar zeker als je een Mini voor €3000,- wil kopen loop je best goede kans dat er wel eens wat kapot gaat (zowiezo eigenlijk wel). Als je overal voor naar de garage moet, dan is het inderdaad niet een van de goedkoopste wagentjes.

Wegenbelasting is wel laag, en verzekering is ook niet zo duur.

RE: Mini duur?

Hoge onderhoudskosten.....laat me niet lachen. Als onderdelen goedkoop zijn dan zijn het wel mini onderdelen. Waar je op moet letten is dat de body hard is. Let op je dorpels ivm gaten en lasplekken, check de onderkant van deuren ivm rottigheid. Check het subframe achter op veel roest. Kijk naar roest bij raamrubbers, hoe lang geldt de APK nog, etc. Op dit forum is genoeg te vinden. :o

Als je een beetje kunt sleutelen zijn de onderhoudskosten laag. Maar sleutelen kun je leren (zie ook elders in dit forum, er worden sleutelcursussen gegeven) en je hebt nog de Haynes en alle tips van de forum lezers O:) .

Het kost alleen tijd om te sleutelen en dat is weer een relatief begrip als je graag mini wil rijden. Maar als ie rijdt...dan is het big FUN :D !

Om een indicatie te geven, onze mini (Minimoppie en Cooperman) kostte particulier E 1300 (body is hard), we hebben de waterpomp (incl. slangen), achter subframe vervangen, grote beurt gegeven, homomkineethoes vervangen, lampen vervangen, laten keuren, radio/cd speler er in,etc. en we zitten nu op de E 2200,- met een beetje handigheid |:( lukt het wel alleen ben je zo een maand verder. Maar ja, het is ook onze tweede wagen.

De wegenbelasting is echt ontzettend laag en de verzekering hangt van je bouwjaar af en hoe je hem wil laten verzekeren. Ouder dan 10 jaar is meestal WA, jonger kan met casco...maar op internet moet je het wel ergens kunnen berekenen anders even de verzekering bellen.

Laatste tip, op het forum staat nog ergens de loodvrije mythe beschreven. Check of je blok loodvrij kan tanken e.d.

Misschien ben je nu iets wijzer geworden.

RE: Mini duur?

CooperMan schreef:
Hoge onderhoudskosten.....laat me niet lachen. Als onderdelen goedkoop zijn dan zijn het wel mini onderdelen.



Idd, ik lach me altijd kapot als de vriend van mijn zusje weer iets stuk heeft aan zijn G#lf, je wilt niet weten wat daar bijvoorbeeld de schijven van kosten. Hij vind dat dan niet grapppig, vooral als ik dan vermeld dat de schijven van een Mini samen f90,- kosten :D