mini kopen of niet?

default

RE: mini kopen of niet?

hoi,
ik ben op zoek naar een 2de (goedkoop) autotje om naar mijn werk te gaan. Ik vindt zo'n ouwe mini wel schitterend, maar ik ben niet zo handig wat het onderhoud betreft. Stel dat ik een mini van bv. na 1990 koop, moet ik me dan nog aan veel problemen verwachten, of zijn ze toch vrij betrouwbaar?
Hij zal ook altijd buiten moeten staan... Wie kan me overtuigen, of toch maar een "normaal" autotje kopen???

RE: mini kopen of niet?

een Mini kopen is altijd leuk!!
Het gaat nooit vervelen en wat betreft onderhoud..je kunt best veel zelf doen mbv het boek van Haynes bijvoorbeeld of mbv mede-formmers.
Verder kun je natuurlijk altijd een monteur buiten de tijd opzoeken en als je de Mini eerst grondig nakijkt voor je hem koopt (zie aankooptips bij Markt) dan zal het heus wel goed komen hoor!!
Mijn Mini staat ook altijd buiten en ik ben zelf ook niet zo heel handig, maar ik red me er heel goed mee en wat betreft de kosten van onderhoud enzo is zoals ik net al zei, eerts goed kijken voordat je koopt, dan is het echt dubbel en dik de moeite waard!! Zeker veel meer plezier dan in een 'gewone' auto.
Ik zou zeker alles goed doornemen en te bekijken of je het leuk genoeg vind, succes iig :D
[size=75:1jiyh2wn](PS: bij de zoekfunctie kun je vast nog meer hierover vinden)[/size:1jiyh2wn]

RE: mini kopen of niet?

Tja, hoever moet je rijden naar het werk? Op grote afstanden is een Mini niet zo comfortabel.
Wat de betrouwbaarheid betreft: je kunt goede en minder goede(of slechte) Mini's treffen.
Ik heb zelf een Special uit 1991 met een carburateur.
Motorisch probleemloos, maar hij heeft wel veel rotte plekken. Ik denk dat roest ook een groter probleem/risico is bij een goedkope mini dan een slechte motor(let op olielekkage en probeer de vversnellingsbak uit)
Maar wat is jouw budget?

RE: mini kopen of niet?

Zoek even op het forum op bijvoorbeeld mini en kopen.
Dan vind je genoeg redenen om een mini aan te schaffen. Succes. :)

default

RE: mini kopen of niet?

ik zou er geen kopen als ik jou was

RE: mini kopen of niet?

tom2mini schreef:
ik zou er geen kopen als ik jou was




TUURLIJK WEL!!!!! [size=75:xbrpcncf]en waarom vind jij van niet dan?[/size:xbrpcncf]

RE: mini kopen of niet?

Inderdaad. Dit valt eigenlijk een beetje in de categorie "Me Too" reacties, tom2mini. Als je een mening geeft, die dan ook graag onderbouwen.

Uiteindelijke is het je eigen afweging. Een Mini kan, mits goed onderhouden redelijk betrouwbaar zijn en hoeft wat dat betreft niet onder te doen voor mening andere auto van een vergelijkbare leeftijd. Het enige is dat het oude techniek is, dus wel wat meer aandacht nodig heeft. Vaker olie verversen, en doorsmeren hoeft ook al niet bij moderne auto's. Maar zoals Dropje al zegt, met een werkplaatshandboek erbij zul je er versteld van staan hoeveel je zelf kan.

Maar de feiten zijn dat een Mini wel wat meer nderhoud nodig hebt, en dat als je voor alles naar de garage moet, het dan best een duur autootje kan worden. En pas ook heel erg op met "een lekker goedkoop autootje". Daar is vaak meer mis mee dan je lief is. Geen ramp als je een sleutelaar bent, maar als het je eerste autootje is zit je daar waarschijnlijk niet echt op te wachten.

default

RE: mini kopen of niet?

:D Ben zelf nu 4 dagen in het bezit van m'n eerste mini en het bevalt prima.Ik heb het geluk gehad een mini in goede staat te vinden.Deze heeft natuurlijk wat plekjes en kleine mankementjes,maar daardoor heb ik er een hobby bij :) .Ik ben helemaal niet technisch maar met behulp van dit forum en/of een technische kennis kom je ewr wel uit en leer je het langzaam aan allemaal begrijpen.Ik zou zeggen kijk goed rond,lees en ga dr voor.

default

RE: mini kopen of niet?

Ja, het is echt niet om veel kilometers mee te maken, dagelijks +- 15km. En ik heb er wel een 4000euro voor over, dus daar vindt ik misschien toch al een vrij jonge mini voor, ev. in Duitsland, daar lijken ze me toch iets goedkoper... Alvast bedankt voor de reacties, GRTZ Rich

RE: mini kopen of niet?

Ik rij er dagelijks 60 km mee, en vroeger was dat nog meer. Ik zie het probleem niet. OK, het hobbelt wat meer dan een moderne auto, maar dat levert ook leuk rijgedrag op. In een kart klaag je toch ook niet dat het omcomfortabel is? :) (Zo erg is het niet hoor - lang niet).

default

RE: mini kopen of niet?

Maar het comfort is ook helemaal niet het probleem hoor. Ik heb ervoor altijd al met "harde auto's" gereden, mazda mx5, MGF, een nieuwe MINI one keihard afgeveerd... Het rijplezier gaat voor mij boven het comfort, precies daarom wil ik ook geen gewone auto.
Ik ben alleen wat bang dat ik iedere maand allerlei onderdelen moet gaan vervangen of zo... :|

RE: mini kopen of niet?

als je de aankooptips goed in de gaten houdt en wat misschien zelfs nog beter is, iemand mee neemt als je naar een Mini gaat kijken (liefst een Mini-kenner of eigenaar), dan zal er in 90% van de gevallen niet zo snel iets aan de hand zijn.
Zorg er wel voor dat je een goede APK hebt, liefst een nieuwe of nieuw bij aflevering.

Wat betreft het vervangen en repareren van onderdelen door het vele rijden..het hangt er natuurlijk vanaf hoe je met je Mini omgaat en hoeveel kilometers het zijn, maar zoals Eelke ook al schreef, het zal echt geen ramp worden, zeker als je voor de aankoop goed hebt gecontroleerd, dan zul je niet zo snel problemen krijgen hoor :)
(mijn ervaring iig)

RE: mini kopen of niet?

rich76 schreef:
Het rijplezier gaat voor mij boven het comfort




Precies!!! d:)b

Ik heb nu 2 jaar mijn eigen mini en het rijden blijft leuk. Vanaf begin september elke dag 60km (2x30) rijden naar mijn stage en ik kom altijd vrolijk aan. :) Pas had ik een "comfortabelere" auto bij met allerlei nieuwe techniek en er is gewoon geen reet aan om dat stuk te rijden. :O

Maar wat betreft het onderhoud....... je kunt nogal is voor wat problemen komen te staan. Ik heb een maand elke dag op en neer gereden en helemaal geen problemen gehad. En toen in een paar weken tijd een hele hoop. Het zijn bij mij altijd maar kleinigheidjes, maar je moet maar net zo handig zijn dat je het zelf kunt maken. Ik heb hier thuis altijd hulp, dus kost het me niet veel om iets te repareren.

Als je iets anders achter de hand hebt voor als je mini ooit even niet goed is, dan zou ik gewoon de gok wagen. Verkopen kan nog altijd, het is niet zo dat je er de rest van je leven aan vast zit. Alhoewel....... ehm, ja daar kom je zelf nog wel achter als je er eenmaal in gereden heb! :)\\_

En idd olie en andere vloeistoffen goed bijhouden!