Mini Monza; wat kost da?

RE: Mini Monza; wat kost da?

Beste minibezitters,

Helaas ben ik nog geen lid van jullie club, maar ben dit wel van plan als ik een mini heb gekocht.
Nu woon ik vlakbij Oudenbosch en heb daar een heeeeeeeele gave mini Monza gezien( 1999, 44.500 km., 10.750 Euro). Is dat veel of niet voor zo`n auto?
Het zag er allemaal goed uit en volgens mij was de eigenaar meer gericht op zijn liefde voor mini`s dan aan iedere klant zwaar geld te verdienen.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Fazerray ( ja, ik rij ook motor)

RE: Mini Monza; wat kost da?

een monza is erg geliefd onder de mini-rijders...

het is een speciaal model die errug mooi is. op het forum is al e.e.a. geschreven over de monza, gebruik de zoek-functie eens...

of het (te) veel geld is moet je zelf beslissen... iedereen geeft zijn geld anders uit...

RE: Mini Monza; wat kost da?

Net wat red flame zegt wat is duur? Als je opzoek gaat naar een Monza bij een particulier zal die of niet te vonden zijn of je weet niet in welke staat hij is. Bij een minicentre wordt ie helemaal nagekeken.

Ik heb deze ook zien staan op internet en hij ziet er in ieder geval heel erg mooi uit. Ik ga er zaterdag naar toe en eens kijken of het wat is (niet voor mijzelf!!)

RE: Mini Monza; wat kost da?

ik vind het niet veel geld, het is niet zomaar een auto die je koopt, hij heeft weinig km, een jonge mini, en een speciaal model.

je weet dat i in orde is gemaakt door het mini centre en je krijgt garantie.

ohw ja en je koopt een mini, en daar zijn er niet zoveel meer van dus daar betaal je ook nog wel voor...

RE: Mini Monza; wat kost da?

Kijk even bij Duitse "Marktplaatssites", af en toe staan ze daar te koop. Dit kan ook uit eigen ervaring per saldo honderden Euro's schelen. Mini's kosten daar minder dan in ons kikkerlandje, maar vergeet niet dat je 'm dan nog moet invoeren + de nodige invoerkosten. Weet wel waaraan je begint en win eerst goed ifo in, maar zo'n avontuur kan zeker de moeite waard zijn, mits je voldoende Minikennis in huis hebt of -haalt. Zoek bijvoorbeeld even in dit forum op 'invoeren' + 'Duitsland'. Volgens mij zijn er namelijk minstens 2 topics met het een en ander aan ervaring met invoeren van diverse leden... kijk maar even.

RE: Mini Monza; wat kost da?

in duitsland bij minifreak staat een monza te koop voor 7000 euro, moet je hem dus nog wel invoeren...

kan richard ook voor je doen, ik zou eens contact met hem opnemen... www.minifreak.com

wat onderdelen betrefd heb ik goede ervaringen.

RE: Mini Monza; wat kost da?

Bij import uit Duitsland moet je heel goed weten wat je doet en zeker een redelijk goede kennis van (technische zaken) hebben.

Ook in Duitsland worden afgeroste (schade) exemplaren verkocht, waarbij je net zo goed moet opletten als hier in Nederland.

Een Monza voor 7000 euro lijkt goedkoop, maar daar komt nog BPM en keuringskosten bij, plus het feit van een hoop papieren rompslomp en een hoop tijd.

Als je bij Oudenbosch niets inruilt zal er best wel over de prijs te onderhandelen zijn en heb je tevens nog garantie ook.

Al met al kom je dan misschien op een prijsvoordeel van om en nabij de 1500 euro uit en daar zou ik in deze prijsklasse dus echt geen onnodig risico gaan lopen.

Dennis

default

RE: Mini Monza; wat kost da?

Je ziet ze wel af en toe te koop staan, meestal wel goedkoper (particulier) maar het is wel iets meer zoeken inderdaad! Maar dan heb je wel wat! Op marktplaats staan ze nog wel eens (ook nu).