Mini Scamp

RE: Mini Scamp

Wie o wie weet of er in Nederland al een mini Scamp op kenteken staat. Ik ben heel benieuwd of er al Scampies rond rijden in Nederland.

Voor foto´s zie link

Groetjes Brenda

RE: Mini Scamp

Een vriend van mij heeft een Scamp, deze staat al zeker 20 jaar!!!! in een schuur, maar heeft helaas geen NL kenteken. Deze Scamp is helaas niet te koop. Mocht je interesse hebben dan kan ik wel even een foto voor je inscannen en naar je mailen.

RE: Mini Scamp

linkje is niet te openen, ik heb er tenminste niet de juiste permissies voor..

OF het staat in een huiskamer waar ik geen lid van ben, of het staat in Moderators only, en aangezien ik geen mod meer ben kan ik daar niet meer in...

RE: Mini Scamp

Het gaat mij er echt om dat hij op kenteken staat.

Bart hij staat inderdaad in de MCCIO huiskamer.

Groetjes Brenda

RE: Mini Scamp









Jaapio

RE: Mini Scamp

:r

RE: Mini Scamp

Inderdaad :r

RE: Mini Scamp

Dit is wel een zeer uitgebouwde scamp, niet zoals ze officieel er uit horen te zien. Aangezien het een kitcar is kan iedereen die hem bouwt z'n eigen ding er aan geven. Heb nog wel wat in boeken staan over de Scamp, maar weet niet naar wat gedoeld wordt!?

Verder of je hem mooi of niet vindt dat is voor iedereen appart, de ervaring om er in te rijden is wel top. (Niet dat ik er in gereden heb, maar in een moke heb je de zelfde ervaring)

EDIT:
“One of the original Mini based utilities attempting to step into the Moke's shoes after it went Down Under. Built on a steel tube chassis clothed in aluminium panels it accepts standard Mini components. The roof similarly has a strong frame from which, hood, doors and optional hard top attach. Originally produced in Mark 1 from in 1970 with a sloping bonnet, it was superseded in 1978 by a Mark 2 version (below top) with a flat front and 12” wheels. The MK 3 edition followed in 1990 (below bottom) and is still in production today. It is available in short, long or six wheel versions with hard or soft tops. Over the years many have been modified by owners to give a more Moke like look. It has an enthusiastic following with many thousands sold, and boasts an owners club.

Details from The Scamp Motor Company, Home Grove Nurseries, Wallage Lane, Rowfant, Crawley, West Sussex, RH10 4NL”

Dit komt uit het boekje ‘A Guide to Mini Mokes produced by the Mini Moke Club’.


Op IMM stonden er een paar. Maar ik heb zo'n idee dat het hier gaat om invoeren van een Scamp en is benieuwd of je wel een kenteken hier krijgt? Zit ik dan warm? Als dit zo is kan ik je aanraden zoveel mogenlijk documentatie bij elkaar te zoeken (drukwerk) wat voor auto het is. Had ik ook nodig met het invoeren van onze moke.

RE: Mini Scamp

RE: Mini Scamp

Verplaatst uit Mini Chat.

Verzoek is hierbij dan ook gelijk om de Chat een beetje achterwege te laten ;)

RE: Mini Scamp

Hier een Scamp waar Ben, Winfried en Cees mee rondreden op IMM '92 in Nederland /Terwolde, ik meen me te herinnneren dat 1 van die 3 de eigenaar was, maar of dat nog steeds zo is en inmiddels nederlands kenteken heeft :? .

RE: Mini Scamp

Zoeken op het forum bracht mij op deze:
http://www.a-c-d.dk/girls/girlscars.htm
ook nog een pixel van oa een scamp
Op e-bay:
link
Hoewel de afbeelding dan weer een Yak lijkt :S.

Hier nog een lookalike de Jimini:
http://www.stuweb.co.uk/jmni/

En meer foto's van verschillende soorten (Nomad/Scout....):
http://www.minimarcos.org.uk/altpics/index.html

Maar voordat we helemaal afdwalen, misschien wel handig om te weten waar dit verhaal heen gaat. (behalve opzoek naar een NL registratie).

RE: Mini Scamp

vlassie schreef:

Maar voordat we helemaal afdwalen, misschien wel handig om te weten waar dit verhaal heen gaat. (behalve opzoek naar een NL registratie).




Mijn vraag is alleen of hij in Nederland op kenteken staat, we willen er 1 invoeren en als we er nu al 1 hebben die op kenteken staat is het voor ons een stuk gemakkelijker.

Groetjes Brenda

RE: Mini Scamp

De Scamp op de foto in Terwolde(zie boven)is inderdaad nog steeds in Nederland,dit is de Scamp waar ik het al eerder over had, deze staat sindsdien in een schuur zonder NL kenteken.
Geen van 3 in de Scamp is de eigenaar, dit is n.l. Marcel.

groetjes
Ben

RE: Mini Scamp

abingdon schreef:
deze staat sindsdien in een schuur zonder NL kenteken.



Is dit omdat hij geen kenteken kan krijgen of om andere reden?
Ik zou zeggen je eerste aanknoop punt. Als iemand een Scamp heeft weet hij er misschien ook wel meerdere (in den lande).

Misschien is het ook uit te zoeken hoe het werkt bij de RDW (hoewel deze niet al te behulpzaam zijn). Bij de Moke typte ze 'moke' in om te kijken of er een goedkeuring voor is. Ik weet niet of ALLE ooit gemaakte auto's in dit systeem staan of dat alleen de in NL ingevoerde/gemaakte auto's hier in staan (iets met europese unie ofzo :? ). Verder met de papieren van land van herkomst (Engeland?) sta je wel sterk in je schoenen. En zoals ik al eerder zei boekjes waar de scamp in staat met het liefst technische gegevens. Hoe meer documentatie je over de auto hebt hoe makkelijker het wordt bij de RDW(en dan is het idd handig om te weten of er al eentje rijdt hier).

RE: Mini Scamp

Er staat er ook eentje op www.kapaza.be

RE: Mini Scamp

Deze SCAMP is van Marcel Sligchers, hij staat niet op de foto.

Deze SCAMP staat na dit evenement al die tijd opgeslagen in een schuur te staan.


Kees

p.s. wat was ik nog jong daar met die donker bril op 8)