mini van 1.3

RE: mini van 1.3

Hoi aan iedereen,

Bij deze een vraagje ik heb op internet een mini van 1.3 te koop zien staan voor 7900 euro uit 1980. Op de foto zag hij er goed uit alleen geen km stand. Weet iemand wat zo'n mini normaal gesproken zou moeten kosten? En rijd deze veel anders dan een mini cooper uit 1998? Zijn er dingen waarbij je op moet letten bij aanschaf van een mini van? ik hoop dat er iemand is die me iets meer kan vertellen.

Bij deze wens ik iedereen nog een gelukkig 2004.

groetjes Timmie

RE: mini van 1.3

timmie schreef:
En rijd deze veel anders dan een mini cooper uit 1998? Zijn er dingen waarbij je op moet letten bij aanschaf van een mini van?




Een mini VAN uit 1980 rijdt heel erg anders dan een mini uit 98 ja. Echter dat ligt niet zo zeer aan het feit dat het een VAN is als wel dat deze gewoon 18 jaar ouder is. Oudere mini's zijn eens stuk slechter geluid geisoleerd. Verder is de hele techniek van een 98 veel nieuwer en verfijnder dan 18 jaar geleden. 98-ers rijden ook met soepelere veerbollen, dus ook het weggedrag is anders. Verder heeft een orginele VAN nog 10" wielen, en trommelremmen (al verwacht ik met zo'n prijkaartje en een 1300 wel schijfremmen). Buitenscharnieren dus enkel-plaats deuren, schuifraampjes dus meer windgeruis etc etc...

7900 euro voor een VAN uit '80 is behoorlijk veel geld. Verwacht hiervoor een TOTAAL tot in de punten gerestaureerde VAN. Voor minder zou ik het niet doen.

RE: mini van 1.3

Bij de advertentie staat alleen van 1.3 (13"wielen + uitbouw). Ik heb er niet veel verstand van maar op de foto ziet hij er gewoon toppie uit. Maar ja als ik zie wat die kost 7900 euro en wat ik voor mijn mini cooper uit 98 betaald heb weet ik niet wat nu duur is. Ik dacht dat een van altijd wel iets duurder was toch?

RE: mini van 1.3

Dan is deze goedkoper...

Kijk hier op de site eens bij markt.
Die ziet er ook wel strak uit.

RE: mini van 1.3

Ik heb de zwarte Van waar Demelza het over heeft ook op de NMM zien staan. Volgens mij was de zijkant gewoon een vlakke plaat, daar staat me tenminste iets van bij. Op de foto is het niet echt duidelijk te zien. Ik vond het geen gezicht :x

RE: mini van 1.3

timmie schreef:
Bij deze een vraagje ik heb op internet een mini van 1.3 te koop zien staan voor 7900 euro uit 1980.




Dan gaat het waarschijnlijk om [een te koop staande] uitgebouwde Van. Voor zo'n type Van, pas gerestaureerd, flink uitgebouwd, te koop bij een dealer ([Mini specialist]) vind ik 7900 Euro wel een redelijke prijs als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een '98-er Lapagayo voor ongeveer dezelfde prijs bij dezelfde dealer.

Ik hou zelf ook de markt voor Vannetjes scherp in de gaten en kwam laatst een erg mooie Van uit 1960 tegen. Hij staat te koop in Nederland en ze vragen er het volgende bedrag voor: $ 12300 incl free shipping and US tax paid. :x

RE: mini van 1.3

Ja die van bij ([Mini specialist]) bedoel inderdaad zou dat wat zijn volgens jullie? En ik zit er ook mee wat zou ik voor de mijne terug krijgen een mini cooper 1.3i, 1998, 35.000 km kleur paars (met blauwe rode gloed hangt van het weer af altijd anders), alle ramen getint, lederen bekleding, kn luchtfilter en sportuitlaat. Ik rij hem nu een jaartje heb er groot bedrag voor neergelegd dus geen idee wat ze er voor terug geven.

RE: mini van 1.3

Ook al is het niet mijn smaak, ik vind die Van er erg strak uitzien. Hij heeft regelmatig bij evenementen gestaan, en het blijft een bijzondere Mini. Maar ga de Van eens irl bij [Mini specialist] bekijken, weet je gelijk hoe de Mini er echt uitziet en wat je voor jouw Mini terug kan krijgen :)

RE: mini van 1.3

Ik was al van plan om te gaan kijken volgende week :) , dus zaterdag nog gauw de mijne in de poets zetten en dan maar eens gaan kijken wat die van is, en wat hij mij kan gaan bieden.

Iedereen die de voor- of nadelen van een mini van weten laat het horen of waar ik op moet letten.
Alle hulp reackties maakt de eventuele koop voor mij misschien iets makkelijker.

ps Weet ook iemand wat de kosten voor de verzekering zijn van een mini van?

RE: mini van 1.3

Veel van je vragen kan je ook zoeken op het forum en de aankooptips meenemen als je de Van gaat bekijken is ook nooit verkeerd.

Als je de Van gaat verzekeren, zal je het waarschijnlijk doen obv de taxatiewaarde. Onderin het scherm staat een link naar Van Stek Assurantiën waar een indicatie staat van verzekeringspremies.

Veel suc6 volgende week, en hou ons op de hoogte :)

RE: mini van 1.3

Nou ben vandaag naar [Mini specialist] geweest. Moet zeggen dat de minivan echt top is, heb volgende week maandag een afspraak ga dan een stukje rijden en als dat goed bevalt ben ik bang dat ik hem toch ga kopen. volgens mij heb ik wel een mooie deal gesloten. Maar is dat ritje maar even afwachten want als dat niks is blaas ik heel de boel af.
Dus zodra ik meer weet laat ik het wel ff weten.

groetjes timmie

ps iemand intresse in mijn mini zie avater.

RE: mini van 1.3

Ik heb er net een gekocht! Ja geen van een mini clubman Estate (met achterbank dus) voor net geen 2000 euro. De bodem is hard en de 1300 motor prima. Het dak, de deuren, de motorkap zijn roestvrij en de rest heeft hier en daar wel een roestplekje dat gedaan moet worden. Het is er een uit 1978, wat wil je voor dat geld. Het interieur laat ook te wensen over en het originele hout moet ook opnieuw, maar ach hebben we weer wat te doen. Voor mij lijkt 7800 euro dan ook erg veel of het moet een superdeluxe wagen zijn met elektrische ramen ed. nou succes gewenst! Groeten. ;)

RE: mini van 1.3

Ik wil jouw wagenpark wel eens zien IniMini.. :D

RE: mini van 1.3

Had ik maar een heel wagenpark :'(
Eentje met veel mooie mini's. Dat zie ik nog wel zitte, rijk lief, en verschillende mini's opkopen :D wat kan een man meer wensen? O:)

RE: mini van 1.3

Inimini: een van is zowiezo altijd al een beetje duurder dan een gewone Mini. Clubman Estates zijn over het algemeen minder in trek, dus die zullen ook weer wat minder kosten ook al zijn daar ook niet zo heel veel van. 7800 euro is veel geld, maar superdeluxe met elektrische ramen lijkt me een van eerder minder waard maken :) Mooi origineel, strak in de lak en technisch goed lijkt me voldoende.

RE: mini van 1.3

als ik wist hoe ik -#%$@&*verdorie- hier foto's op kon krijgen dan had ik dat wagenparkje wel eens even laten zien. Niet dat ik op wil scheppen hoor, ik vindt het alleen zo leuk!
O by the way, Rijk zijn wij niet hoor!!! Wij geven het alleen uit aan auto's de rest is hier soep! We sparen heel veel en werken heel hard om het op de been te kunnen houden. Nu hadden we even een meevallertje...

RE: mini van 1.3

Misschien heb je hier iets aan.
Misschien is een website-je iets voor je?? ;)

RE: mini van 1.3

Misschien iemand die ze wil uploaden? :P

RE: mini van 1.3

Dat kan natuurlijk ook altijd (bijv. door mij).

RE: mini van 1.3

Wil ook wel kanidaat spelen :)

Veel werken en vor de rest soep, hehe, K zal het onthoude vor binne een paar jaar wanneer k afgestudeerd ben.

Groetjes

RE: mini van 1.3

Jeroen schreef:
Ik hou zelf ook de markt voor Vannetjes scherp in de gaten en kwam laatst een erg mooie Van uit 1960 tegen. Hij staat te koop in Nederland en ze vragen er hetvolgende bedrag voor: $ 12300 incl free shipping and US tax paid. :x




Kennelijk is ie in prijs verlaagd Jeroen, want op autotrack staat ie voor 8900 euro...

Das toch wel te doen... Als je het geld hebt.

RE: mini van 1.3

Demelza schreef:
voor 8900 euro...

Das toch wel te doen... Als je het geld hebt.




Onder het motto "help Jeroen aan de Van" heb ik hier speciaal mijn bankrekening voor opengesteld. Stortingen kunt u doen op rekening 121212123 tnv Jeroen MiniSpecial te Schoorl. Ook zal ik tijdens alle ritten aanwezig zijn met de collectebus. In de laatste week van januari zal er landelijk bekendheid gegeven worden aan deze actie via reclame advertenties in alle ochtendbladen, tv-reclamens en via Hart van Nederland. In de eerste week van februari zullen alle 18000 collectanten [size=75:p7es8z4v](ik ben nog op zoek naar 17999 collectanten, zijn er vrijwilligers? Een stukje meerijden met de Van hoort er uiteraard bij)[/size:p7es8z4v] door het hele land met de collectebus langskomen.

Tevens zal ik eind februari bij het TV-programma Opgelicht aan tafel zitten bij die blonde mevrouw (waar ik ff de naam van kwijt ben) om uit te leggen dat dit geld echt goed besteedt is. De week erna zal Willibrord F. waarschijnlijk ook op mn deur staan bonken "Zeg wees eens een vent, en kom naar buiten!"

Geef gul, u wilt toch ook dat deze schitterende Van tijdens diverse evenementen en Miniritten aanwezig zal zijn!

;)

Morgen maar ff een staatslot kopen. ff mn oudejaarslot met 20 Euro (kostte 25 |:() verzilveren :+)

RE: mini van 1.3

hey ben ik weer even wou jullie toch nog even zeggen dat ik de minivan toch gekocht heb. ik ga hem dondedag ophalen. Mag niet klagen heb volgens mij een mooie deal gesloten.

groetjes timmie

RE: mini van 1.3

Gefeliciteerd Timmie, plaats je zo snel mogelijk een foto, dan kunnen wij hem/haar ook bewonderen!

RE: mini van 1.3

hier is de foto

link

RE: mini van 1.3

sjieken bak. Proficiat met je aanwinst.

RE: mini van 1.3

thanks theo

RE: mini van 1.3

Wow Timmie daar is die van mij een schroothoop bij! Wat heb je er nu uiteindelijk voor betaald?

RE: mini van 1.3

nou nou schroothoop niet overdrijven he elke mini is van zich zelf al mooi. En ja wat heb ik er voor betaald ik zal het zo zeggen heb de mijne er bij ingeruild en heb een goede deal gesloten.

RE: mini van 1.3



Ik kwam deze tegen op link

RE: mini van 1.3

Gaaf bakkie Timmie,

Mag hopen dat mijn eigen van net zo fraai zal worden.
suc6 ermee.

gr rico

RE: mini van 1.3

hey sebastian stoer, tof, gaaf, leuk die foto.

Er klopt op die foto 1 klein dingetje niet meer op de witte rechter streep staat geen john cooper meer.

RE: mini van 1.3

heeeeeeeeeeeeey

ik wou even zeggen hij rijd echt top, en is super stoer heb nu alweer veel bekijks en dat is toch altijd een fijn gevoel al die mensjes die kijken als je voorbij komt.

vrrrrrrrrrrroeeeemmmmmmm ik ga weer gauw verder.