mogelijke inruil Mini

RE: mogelijke inruil Mini

beste Mini vrienden,

hier een berichtje van Martin v Tongerlo,
ik ben sinds 2016 lid van de club en heb een zelf in dat jaar een blauwe Mini Tahiti Blue MPI van 1997 gekocht bij [een welbekende sponsor]. nu ben ik afgelopen week bij [een andere sponsor] geweest in [een dorp] omdat ik interesse had in het ombouwen van gewone Mini,s naar Cabrio.
(het was overigs een hartelijk ontvangst en die meneer had alle tijd voor mij en kwam mij ook zeer professioneel over )de kosten van het ombouwen hiervan zijn echter aanzienlijk waardoor ik dat toch niet meer overweeg.
wel had hij een rode Mini (van 1996 naar ik meen) met sportpack staan met schuifdak in de Showroom waar hij geloof ik rond de € 16000,- voor vraagt.
mijn vraag is : kennen jullie deze auto en is de vraagprijs reëel hiervoor.
is deze auto ook waardevast ? (auto staat bij mij altijd binnen en ik rij er weinig mee zeker niet met nat weer)
graag zie ik van mensen die er verstand van hebben binnen de club een mening over deze auto.
bedankt alvast,
groeten Martin v tongerlo

RE: mogelijke inruil Mini

Hoi Martin,

Toevallig heb ik enige tijd geleden een vergelijkbare 'ruil' overwogen, mijn Van voor een 'nieuwe' cabrio, maar uiteindelijk was ook het financiële plaatje de doorslaggevende factor om het niet te doen.

[De eigenaar] weet uiteraard waar hij het over heeft, hij loopt dan ook al lang rond in de Mini scene.

Prijzen van goede classics gaan momenteel alleen maar omhoog. Met goed onderhoud zijn ze zeker waardevast, alleen zul je er als particulier natuurlijk altijd minder voor krijgen dan een bedrijf, maar dat heeft ook te maken met garanties en dergelijke. Waarom overweeg je een eventuele ruil? Vanwege het open dak? Dan zou ik ook eens vragen wat het zou kosten om een open dak in je huidige te laten zetten!

Uiteindelijk is de prijs natuurlijk ook een persoonlijk iets. Is die Mini het voor jou waard? En heb je ook gevraagd wat je zelf zou krijgen voor jouw MPI? Dat is namelijk ook een gewild model en kleur ;)

als het budget het toelaat zou je ook kunnen overwegen om een wat minder dure maar wel goede zo uit te laten rusten dat al je wensen afgevinkt zijn.

Succes in ieder geval!

Groet Arjen

RE: mogelijke inruil Mini

O, heerlijk; 'wikken en wegen'.
Arjen heeft je al een paar goede argumenten aangereikt.
Je zult toch gevraagd hebben wat jouw Mini opbrengt als je die omruilt voor de rode met open dakje.
Zo'n schuifdak is overigens een heerlijkheid weet ik uit eigen ervaring. Daar zul je echt heel blij mee zijn.
Je hebt je huidige Mini gekocht bij [de welbekende sponsor] en die heb je inmiddels al enige tijd in bezit.
Je mag er dus van uitgaan dat je een goed exemplaar gekocht hebt en je weet intussen wat er aan gemankeerd heeft en wat er aan gerepareerd is, of eigenlijk zou moeten in de nabije toekomst. Die rode zal ook best goed zijn, maar -zoals met je huidige- zal je daar toch ook wel het een of ander aan ontdekken wat niet 'prima' is.
Natuurlijk is het zo, dat je, bij hetgeen je nog niet kent je fantasie de vrije loop kunt laten 'hoe fijn' die auto zal zijn, terwijl je je huidge auto kent en je fantasie dus de beperkingen kent van wat je weet over die auto.
Wees dus voorzichtig met het inleveren van datgene wat je al eigen is, voor iets waar je nog niet echt kennis mee gemaakt hebt.
Dus, de goede raad van Arjen geef ik jou ook: Laat een open dakje in je Mini zetten. En denk na over verdere wensen die je hebt en of die uitvoerbaar zijn bij je huidige wagentje.
Niet zo avontuurlijk als 'een nieuwe auto', maar waarschijnlijk wel zo bevredigend.
Jij weet hoeveel geld je moet besteden bij de inruil met de rode. Dat bedrag kan je ook 'vertimmeren' aan je huidige.