onderhoud, kleine/grote beurt

RE: onderhoud, kleine/grote beurt

Ik heb nu twee weken mijn lieve autootje, maar er moet wel het een en ander aan gebeuren. Ik wil haar een grote beurt laten krijgen, en wil ook wat plekjes laten wegwerken. Nu vraag ik me af waar ik dit het best (lees: goedkoop) kan laten doen. Ik ben bekent met de lijst met adressen op dit forum, maar hoorde dat je het onderhoud ook kan laten doen bij een roverdealer. Het lijkt me dat dit wel in de peiken loopt, maar om mijn mini nou toe te vertrouwen aan een 'beun de haas'...??? Wat zijn jullie ervaringen en waar laten jullie je mini onderhouden?

RE: onderhoud, kleine/grote beurt

Gewoon bij een Minicenter.
Ik doe het bij onze Mini zelf, dat is makkelijk,ben werkplaatschef in een garage nl..

RE: onderhoud, kleine/grote beurt

Ik doe het meeste zelf (tot nu toe alles op het repareren van de klepsluiting na), dagelijks onderhoud is goed e doen bij een Mini. APK en eventueel toekomstige reparaties laat ik bij een plaatselijke garage doen die wat meer doet met oudere auto's. De auto van pa is er ook in onderhoud en ook de Mini is er bij de vorige eigenaar in onderhoud geweest (en die deed niets zelf), tot nu toe geen slechte dingen vernomen dus ik blijf daar maar. Minicentre is hier niet in de buurt te vinden op een onderdelenboer na. Als je niet bij een Minicentre wil of kunt gaan (zijn vaak wat duurder zover ik begrepen heb) zou ik ook zoiets zoeken. Rover garages hebben soms wat meer ervaring met Mini's, zo heb je hier in Maastricht er een die heeft wel wat ervaring met Mini's en verkocht zae ook maar een andere is een BMW dealer die in de tijd dat Rover van BMW was ook het Rover dealerschap erbij genomen en die heeft nog niet vaak een Mini van dichtbij gezien volgens mij. Daar niet gaan dus :)

RE: onderhoud, kleine/grote beurt

Ik ga bij een Engelse auto specialist en ben er erg tevreden over. Als het goed is gaat mijn mini voor Italie er nog heen voor een grote check up.

RE: onderhoud, kleine/grote beurt

Als het de keuze is tussen een Mini-garage of een Rover-dealer, dan zou ik voor de Mini-garage gaan. Het punt met een Rover-dealer is dat die jongens tegenwoordig vaak alleen met moderne auto's echt goed overweg kunnen. Een Mini is in wezen een "klassieker". In veel gevallen is de techniek niet of nauwelijks veranderd sinds 1959. Het is dus een vak apart.

Natuurlijk zitten er ook prutsers tussen de Mini-specialisten (nee, ik heb geen voorbeelden :)) en zijn er ook Rover-dealers bij die al jaar en dag Engelse auto's doen en zodoende ook de Mini gewoon goed in de vingers hebben. Hoor je goede dingen over een bepaalde Rover-dealer, laat je dan vooral niet afschrikken door dit verhaal.

De adressenlijst op de site (de versie op het forum wordt al een tijdje niet meer bijgehouden) is bedoeld als overzicht van garages die de Mini in de vingers hebben. Een Rover-dealer die het goed begrepen heeft zou daar dus ook bij kunnen staan.