probleem met uitbouw koppeling

default

RE: probleem met uitbouw koppeling

Hallo

Ik ben volg avondschool automechanica en hier ben ik bezig met het reviseren van mijn minimotor. Het is een 1000cc blok uit 1984.

Nu moet ik mijn koppeling en vliegwiel verwijderen (volgens wat ik kan zien is het een verso type). Maar na 3 uur proberen is het nog altijd niet gelukt... |:(

Ik heb er voor gezorgd dat het gleufje aan de krukas horizontaal staat. Hierna bevestigde ik de vliegwiel trekker (of hoe noemt zo iets) en begon alles op te spannen. Maar er bewoog niets! :?

Wie kan er mij enkele tips geven zoadat ik volgende week kan verder werken aan mijn motor?

Alvast bedankt
Ambiorix

RE: probleem met uitbouw koppeling

Het uiteinde van de krukas is 'taps' en de holte in het vliegwiel is dat ook -in spiegelbeeld-. Dat betekent dat ze 'klem' op elkaar zitten. Wellicht helpt het je, wanneer je de trekker aangebracht hebt en hebt aangedraaid -zodat er behoorlijk trekkracht op het vliegwiel staat- om dan met een rubber hamer een flinke tik op de rand van het vliegwiel te geven, zodat de verbinding even 'schrikt'. Het kan zijn dat het vliegwiel dan zomaar losspringt.
Als dit niet effectief is, neem dan een moker en geef een klap op het uiteinde van de spindel van de trekker die je op het vliegwiel hebt gezet. Het effect van de klap zet zich voort in het uiteinde van de krukas wat in het gat van het vliegwiel steekt. En -net zoals een worm voortkruipt- zet zich het effect van de klap voort in het uiteinde van de krukas, waardoor de verbinding met het vliegwiel even loslaat. Laten 'schrikken' noemen ze dat. Pas op, sla het uiteinde van de spindel niet verrot! Je moet ook niet blijven mokeren als de eerste of tweede klap niet effectief is.