raar geluid bij plankgas

RE: raar geluid bij plankgas

hallo,

ik heb sinds kort een raar (ander) geluid als ik het gas indruk boven een bepaalde hoeveelheid. het gebeurt bij alle versnellingen (eerste versnelling niet geprobeerd)en klinkt een beetje als wanneer je in zijn 3 op probeert te trekken. nu vraag ik mij af wat dit kan zijn... ik heb voordat dit voorkwam waarschijnlijk een drempeltje meegepakt en ook is het zo dat ik hem 2 keer heb moeten aanduwen vanwege een lege accu (lampen vergeten). verder rijd hij wel goed dus in principe geen probleem maar vraag me alleen af of iemand weet wat het is en of het schadelijk is voor het blok.

alvast bedankt,
koen

RE: raar geluid bij plankgas

Sorry, ik heb toch echt meer info nodig dan dit.
Is het bij een bepaald toerental (resonantiegebied)?
Standaard dingen als uitlaat(klem), ophanging al gecontroleerd?

RE: raar geluid bij plankgas

Zoals Brutus al zegt, meer info is zeker nodig.

Als ik echt op de gok af moet gaan zou ik zeggen dat je motorsteunrubbers vervangen moet worden en de boel waarschijnlijk bokt bij vol gas. Maarja, dat is puur op de gok..

RE: raar geluid bij plankgas

euhm jah dat zou nog best kunnen dat het de rubbers zijn (heb ook wel eens bij angst voor de bodem opgekrikt onder het motorblok), maar hij maakt bij een bepaalde hoeveelheid gas een ander geluid... weet iemand toevallig of die rubbers zelf te vervangen zijn of moet ik dat laten doen?

default

RE: raar geluid bij plankgas

heb je een carburateur Mini of een injectie? Bij carb kan het zijn dat je afstelling iets te arm is door het koude weer. Dan maakt hij een beetje rochelend/zuigend geluid bij volgas.

RE: raar geluid bij plankgas

heeft drempel geraakt uitlaat zal wel aankomen bij meer vermogen. inderdaad de rubbers van dogbone nakijken en uitlaat nakijken.