rijverschil mini en clubman??

RE: rijverschil mini en clubman??

ik vroeg mij af of er rij verschil zat tussebn een mini ?? en een mini clubman. bv: bochtenwerk, handling, etc zelf heb ik altijd clubman of estate gereden, maar ik zit er aan te denken om mijn estate weg :'( te doen en een ander soort mini te kopen :D . wat zijn jullie ervaringen?

RE: rijverschil mini en clubman??

Ik heb hiervoor een mini mayfair gereden, 1000 cc.
Nu rijd ik een clubman estate 1100. Ik merk buiten het motortje niet veel verschil, ik zit in deze alleen lekkerder (in deze heb ik geen stoelverlengers nodig, in de mayfair wel). Je merkt wel duidelijk het verschil tussen een 1100 en een 1000, meer trekkracht, pittiger.

Groetjes
Rob

default

RE: rijverschil mini en clubman??

Dat ie meer trekkracht heeft is natuurlijk niet zo verwonderlijk. Er zit nl een ander diff in. Ik meen een 3.44. Dat verschil merk je duidlijk, maar dat zei je al. :+)

Volgens mij zit er weinig verschil in rijgedrag tussen een Clubman en een gewone Mini.

grtzz Martin

RE: rijverschil mini en clubman??

Afgezien van de andere neus is er weinig verschil tussen een gewone Mini en een Clubman. Er zijn wel verschillen in de rijeigenschappen tussen Mini's onderling, maar dat heeft dan voornamelijk met de uitvoering te maken, 1000cc of 1300cc, 10", 12" of 13", etc.

Dennis

Die in een Midas rijdt die nergens mee te vergelijken is :)

RE: rijverschil mini en clubman??

helemaal met dennis eens, de wielophanging e.d. is hetzelfde bij een clubman en ronde neus. Het is zelfs zo dat je e.e.a. kan uitwisselen mits je de binnenschermen aanpast.

clubman kan rond worden en andersom.

er zal dus geen verschil zijn qua rijeigenschappen...

RE: rijverschil mini en clubman??

enige mogelijke verschil verschil dat er kan zijn heeft met leeftijd te maken: mini's na (geloof ik) 1990 hebben bekrachtigde remmen. verder is is idd geen verschil(uit mijn ervaringen).