sleutels verloren

default

RE: sleutels verloren

Het noodlot heeft toegeslagen, ik ben al een aantal dagen mijn sleutels kwijt.

Ik had 3 sleutels voor mijn mini, deur/contact en tank.

Ik ga ervanuit dat ik dit allemaal moet gaan vervangen, is dit werk wat ik zelf kan doen of raden jullie mij aan om de auto naar een garage te brengen?

Groeten.

RE: sleutels verloren

Dat moet toch wel zelf te doen zijn. Contactslot is misschien wat lastiger. Maar je kan hem nu toch niet naar de garage rijden, dus ik zou het gewoon zelf proberen.

RE: sleutels verloren

Je reservesleutels pakken?

RE: sleutels verloren

Euu, mijn ervaring is dat de Mini sleutels nogal eenvoudig zijn. Ik heb hier diverse sleutels uit diverse sloop Mini's liggen, en met de helft van die sleutels kan ik vaak het contact vaak gewoon omdraaien. Deuren zijn nog makkelijker, en kofferklep ook. Alleen tankdop is soms lastig. Vooral de wat ouder mini's zijn niet zo moeilijk. contactslot moet je natuurlijk wel mee uitkijken. Dat het stuurslot er op gaat tijdens rijden wil niemand. Ik heb hier overigens nog wel een stuurkolom liggen met contactslot met sleutels liggen.

gr. Arthur

RE: sleutels verloren

Als je sleutel eenmaal omgedraaid is kan je stuurslot er niet meer opspringen. Dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

RE: sleutels verloren

:? :'(

met diepe schaamte meld ik me met het verlies van de sleutels. Gelukkig deuren waren al van het slot :D echter voor het starten heb ik toch een sleutel nodig en zit het stuurslot er op :(

Wie heeft er een voorstel hoe nu verder? Helaas is hier in de buurt geen sloop met een contact voor de mini... en hoe krijg ik in godsnaam het stuurslot eraf.
en dit alles juist op het moment dat ik tijd heb om mijn startmotor te vervangen. Wat natuurlijk niet veel zin heeft als je niet kan starten.

RE: sleutels verloren

Of een passende sleutel vinden, of stuurkolom vervangen.

Laatste is dan denk ik het makkelijks. Stuurkolom met slot en sleutel vinden is niet een probleem, enige wat moeilijk kan worden is de afbreekbout waarmee de stuurkolom vast zit.

RE: sleutels verloren

Zit net de denken misschien kan ik hem oko wel starten met schroevendraaier. Echter vraag ik me dan af of het stuurslot er dan wel afgaat.

ik lees meer over stuurkolom vervangen, bij andere auto's, achter snap ik niet helemaal het probleem met een afbreekbout. wat is daar het moeilijke en waar zit die?

iemand toevallig een stuurkolom in de aanbieding?

RE: sleutels verloren

Niet met een schroevendraaier! Dan is de kans groot dat je stuurslot er als nog op gaat! Als je hem echt nu wilt starten kan je de achterkant van je slot open breken en dan kan je hem met de hand zo op contact zetten. maar dan zit je dus nog met stuurslot.

De afbreekbout is de eeste bout waar je stuurkolom mee aan je dashboard zit, hij is diefstal beveiligd, en vaak als je hem probeert los te draaien breekt het lopje af, dit als soort diefstal beveiliging. Ik heb ze wel losgekregen door met een tang een beetje te helpen en een steeksleutel de draaien. Breekt hij af, even een boutje oplassen dan dan draai je hem lost.

Ik heb denk ik nog wel een slot en stuurkolom liggen.

Mocht je interesse hebben stuur maar een PB (evt ook voor hulp).

Groeten,
Arthur

RE: sleutels verloren

Stuur ook even je mailadres, ik kan je nu niet antwoorden d:)b

RE: sleutels verloren

gedaan

RE: sleutels verloren

Heb ik ook voorgehad. |:(
Toen maar een nieuw contactslot met 2 nieuwe sleutels gekocht.
Gemakkelijk zelf te vervangen.