Spikkeltjes op MPI ruit

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Remco T schreef:
Zou het komen door een chemische reactie. Bij mijn '97 MPI voorruit ging ik er altijd van uit dat er een bezuinigingskwestie bij Rover aan te pas kwam dat mijn voorruit kleine spikkeltjes vertoont.




Eelke":42j76mty]Je hebt vast spikkeltjes en spikkeltjes :) Net als met een geluid is het preciese effect natuurlijk lastig te beschrijven. Oudere ruiten hebben vaak wel wat spikkeltjes/puntjes erin, maar dat komt dan weer door steenslag. Als ik Minikoektrommel goed begrijp is het meer een continu effect, dat er een soort waas over het raam is gekomen.[/quote:42j76mty]

Remco T":42j76mty]Helemaal. Net een soort waas. Absoluut geen steenslag of het moet zijn gezandstraald (dat geeft weer een ander effect).

Nu moet je echt er op letten om ze te zien, maar bij het schoonmaken van de ruit kan je er echt niet om heen. Maar waarschijnlijk bij Minikoektrommel met de inwerking te maken en bij mij met de kwaliteit van de ruit.[/quote:42j76mty]

Even zelf een split gemaakt vanuit het topic over spiritus op de ramen.

Wat ik me afvraag is of het nut heeft om de ruit te vervangen als je last hebt van spikkeltjes/waas op je ruit. Of krijg je dan weer dezelfde problemen omdat de voorruiten voor MPI's allemaal hetzelfde probleem hebben. Of geldt het probleem alleen voor de ruiten die er fabrieksaf op zitten?

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Een Mini-ruit is een Mini-ruit. Maakt niet uit wat voor Mini je hebt wat ze erin zetten. En met ruiten die momenteel geleverd worden is volgens mij niet zoveel mis, ik heb ook een nieuw ruit in de Mini zitten, niks mis mee.

[En het is natuurlijk maar de vraag of dit inderdaad een algemeen probleem is bij MPi's]

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Ik heb wel een heel klein beetje last dat in de onderhoeken van de ruit de ruit zelf een beetje wittig wordt.

Als je de vaatwasreclames moet geloven kun je dat toeschrijven aan glascorrosie (in een mini... Uiteraard! :x )

Misschien dat je dit bedoeld, maar ik heb oudere (niet MPi mini's gezien die dat vele malen erger hadden...

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Mijn MPI heeft nergens last van. Ik zal morgen nog eens goed kijken voor de zekerheid.

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Eelke schreef:
Een Mini-ruit is een Mini-ruit. Maakt niet uit wat voor Mini je hebt wat ze erin zetten.



Een Mpi-ruit is weldegelijk anders dan eerdere ruiten. Niet de vorm, wel de coating en tekst (over de airbag etc.) ter plaatse van de binnenspiegel (die op de ruit geplakt zit).
Verder is er bij de oudere ruiten het onderscheid tussen gelaagd/gehard en blank/getint (groen/bruin) glas.
Witte waas in de hoeken bij gelaagde ruiten wordt veroorzaakt door vocht tussen het glas en de folie, meestal doordat er gewone kit i.p.v. ruitenkit is gebruikt als de ruit vervangen of er een keer uit geweest is.

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Natuurlijk zijn er in de loop der jaren verschillende soorten ruiten gebruikt. Maar als je nu een nieuw ruit in je Mini laat zetten maakt het niet uit wat voor Mini je hebt voor wat je krijgt. Eerder afhankelijk van de leverancier (en natuurlijk of je getint of niet wilt) dan van het type Mini waar het in gaat.

default

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Niet alle ruiten zijn gelijk bij een Mini.
Mijn ouwe mini heeft bv een kleinere achterruit. (mkI)
Of er nog verschil in voorruit is durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij is ook hier een kleine afwijking ten opzichte van de mkII enz.
(bijdehandte opmerking: [i:396im7v2]mkI zijruiten van het portier zijn toch ook niet gelijk als een mkIII portier[/i:396im7v2] ;) )

grtzz Martin

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Voor een gelaagde ruit (2 ruitjes op elkaar) moet je een ander voorruitrubber hebben. Het gewone rubber heeft een te kleine sponning waardoor deze dikkere (gelaagdheid) ruit niet past. Omgekeerd ook niet overigens!

default

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Ook dat nog. Was ik vergeten. Er is ook nog een verschil in diktes bij ruiten.
En zo ook in verschil van rubbers. :P

grtzz Martin

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Zo zie je maar weer, de dingen nooit te simpel willen brengen om het niet te ingewikkeld te maken, want dan doen anderen dat wel voor je :)

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Mini Martin schreef:
Niet alle ruiten zijn gelijk bij een Mini.
Mijn ouwe mini heeft bv een kleinere achterruit. (mkI)





Sinds waneer heb jij een Mk1?!?! Of bedoel je Dikkie soms..?
Dat is een MK 2 hoor (bj'73 toch?)

default

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

vroeguh (jaren 80) hebben wij ook mini gereden. Een zwarte wel te verstaan. Later hadden we een JPS John Player Special, met van die gouden letters.

grtzz Martin

RE: Spikkeltjes op MPI ruit

Aha...vandaar...dacht al dat je Dikkie bedoelde maar dat is geen MK 1 maar dat hoef ik je niet te vertellen... :P