Stalling > buiten

default

RE: Stalling > buiten

Over ongeveer een maand gaat de Mini in de stalling. Op dit moment wordt er bekeken of ik hem binnen kan zetten, mocht dit niet zo zijn dan moet hij dus buiten staan.

Ik zit zelf te denken om een stuk bouwzeil op de grond te leggen en hem daar op te rijden, vervolgens dek ik de auto rondom af met bouwzeil met een vochtvreter in de auto en de accu eruit.

Nu kom ik ook autohoezen tegen van bijvoorbeeld de Halfords zoals: http://www.halfords.nl/NL/Auto/Catalog/ ... tId=413516

Maargoed dan is hij niet rondom afgedekt, wat is nu het verstandigste? Ja binnen zetten, maar dat zit er misschien niet in! En om de auto nog constant te gebruiken, nee, ik heb nog een andere auto die net iets lekkerder rijd onder deze weersomstandigheden:)
En zonder zeil wordt de lak alleen maar slechter.

Ik heb trouwens ook gehoord om de autolak even in de vet te zetten, uhh olie ofzo? Voordat hij onder het zeil gaat. Maargoed dit is toch wel smerig zeg!

RE: Stalling > buiten

Ik zou er niets overheen gooien en zeker geen zeil, dat gaat alleen maar schuren en houdt vocht vast.

Ik denk dat het beste is om hem gewoon zo te parkeren en op een lekkere dag een stukje gaan rijden.

Dennis

RE: Stalling > buiten

een hoes is wel goed te doen, maar wel een met ventilatie gaten, en zorgen dat deze ook open staan, dan kan de wind erin en blijft ie droog. ik zou hem van te voren goed in de was zetten. zorg dat je goede koelvloeistof in je radiateur hebt, anders kan ie kapot vriezen. en natuurlijk ook je ruitensproeier vloeistof. rubbers van de deuren effe invetten.

default

RE: Stalling > buiten

het is ook maar een maand he mannen!

het zijn geen jaren, als hij goed gewaxt is. en hij staat op een beetje veilig plaatsje (denk aan takken die kunnen afwaaien)moet dat toch makkelijk te doen zijn! roesten doen ze toch wel :+)

als je natuurlijk het zout eraan laat hangen is het wat anders! gewoon netjes afwassen voor je hem wegzet en op een plaats zetten waar hij ook droog kan waaien :)
ik zou het zo doen!

default

RE: Stalling > buiten

Mja hij blijft gestalt tot de herfst en winter voorbij zijn en het dus hopelijk weer lekker weer is om te toeren:)

Bedankt voor de tips!

RE: Stalling > buiten

Je kunt hem wel onder een zeiltje zetten maar, als het dan mooi droog weer is zou ik hem wel even laten luchten voor de zekerheid. :)

RE: Stalling > buiten

Hmmmm heb eenzelfde soort vraag.

Ik ga over een week of 2 verhuizen. Laat dan een garage achter en de mini komt buiten te staan: in een parkeerhaventje langs een "niet zo drukke" 30km-zone. 't Is alleen niet voor een maandje maar voor permanent :( . Hij komt voor de deur te staan en ik ga er minder in rijden, daar ik bij mijn vriendin ga wonen (ook een belangrijk voordeel O+ ).

Nou heb ik in de buurt (op zo'n 500 meter) een caravanstalling gezien. Deze is overdekt, maar aan de voorkant 'open' (car-port idee).

Ik vraag me af:
[list:2ezdajx6][*:2ezdajx6] heeft het zin om daar aan te kloppen met de vraag of ze een snelle inrij/uitrij-plek hebben (in de zin van dat ik dus niet eerst 3 caravan's moet verslepen)?[/*:m:2ezdajx6]
[*:2ezdajx6] Of is dat onzin, bv omdat de voorkant van de stalling toch open is en je de luchtvochtigheid van buiten toch meepakt?[/*:m:2ezdajx6]
[*:2ezdajx6] Weet iemand een beetje hoeveel op die manier 'binnenzetten' scheelt tov buiten laten staan en goed in de was houden (snap wel dat je in dit kader geen cijfers kunt verwachten, maar ja, wat ga je betalen voor zo'n stalling tov het wegwerken van roestwerk?[/*:m:2ezdajx6][/list:u:2ezdajx6]

NB heb de auto net laten ontroesten en van nieuwe tectiel voorzien...

[size=75:2ezdajx6][List werkend gemaakt - Demelza][/size:2ezdajx6]

default

RE: Stalling > buiten

Je moet ook uitkijken voor vogelpoep, volgens mij is dat echt funest voor je lak.

RE: Stalling > buiten

Mijn Mini staat tegenwoordig onder een carport. Natuurlijk niet 100% vochtvrij, maar de grootste hoosbuien pikt ie in ieder geval niet mee :)

RE: Stalling > buiten

Van vogelpoep word ik inderdaad nu al psychiatrisch....

Maar die carport is idd eenzelfde idee: helpt ie, of is dat ook een kwestie van "of je erin gelooft"?

RE: Stalling > buiten

Een carport zal allicht iets helpen, maar of het zoden aan de dijk zet... Die van mij staat al bijna 5 jaar buiten. Roest wordt wel sneller erger, maar eerlijk gezegd valt het me nog wel mee.

En die vogelpoep valt wel mee, gewoon dagelijks een rondje om je Mini lopen en een plantenspuit met doek in de Mini hebben liggen om het gelijk weg te halen en er is niets aan de hand.

RE: Stalling > buiten

Wat ik ook al aangaf, de ergste hoosbuien krijgt ie niet over zich heen. Over het algemeen wordt er met mijn Mini niet veel gereden, helemaal niet in de regen. Afgelopen 2 jaar heeft ie wel in weer en wind gestaan, en de gevolgen beginnen helaas wel zichtbaar te worden :x

RE: Stalling > buiten

Carport is beter dan een garage omdat er constant een windje doorheen blaast die het vocht afvoerd.
Wij hebben toevallig een carport en garage maar in de garage is de luchtvochtigheid hoger dan onder de carport.

RE: Stalling > buiten

In het Eigen Huis Magazine(Van vereniging Eigen Huis) staat een leuke oplossing als je geen garage hebt maar wel een oprit: de Cair-o-Port.


link

RE: Stalling > buiten

Ik heb mijn Jet Black in de garage staan met het raam van de garage open voor het luchten.
Ook de raampjes van meneer JB staan open.
Onder de carport staat mijn Woody en die staat daar zeer goed...lekkere ventilatie en droog!

RE: Stalling > buiten

Momenteel met al die regen en harde wind blijft hij niet 100% droog. Maar ja, om nou ook nog een tent onder de carport te zetten.... :? :?

RE: Stalling > buiten

Wij hebben ook een hoge schutting langs de carport en een poort en ik kan je vertellen dat dat aardig helpt de Woody een droge nachtrust te geven ;)

RE: Stalling > buiten

Is ook een idee inderdaad. Helaas staat mijn carport voor het huis, en dienen evt gasten eerst de carport te passeren om mijn voordeur te bereiken :x Om daar nu een poort voor te zetten, mwah. Wel makkelijk in tijden van iets te veel collectanten die tijdens etenstijd langskomen :+)

RE: Stalling > buiten

Ik heb voor mijn mini Van ook zo`n autohoes gehaald van de halfords, de XS variant.
Deze hoes zit als gegoten om de Van heen, voordeel van deze hoes is dat het een 1 kant robuust materiaal is en aan de binnenkant heel zacht en 2 ventilatiegaten. ik heb hem onder de hoes in een schuur staan zodat vogelpoep en katten de lak niet kunnen vernielen. echter zie ik wel dat het onder de hoes het toch licht vochtig is

RE: Stalling > buiten

Als je de auto met regelmaat blijft gebruiken, en niet binnen kan zetten in een garage o.i.d., heeft zo'n autohoes dan nog een toegevoegde waarde? :? Er blijft nl. toch wel vocht onder zitten begrijp ik...

RE: Stalling > buiten

Ik denk dat als je s'nachts de hoes om de mini trekt en hem overdag gebruit, dat dit alleen maar beter is voor de mini. Hiervoor wil ik zelf ook nog zo'n hoes hebben. Wel uitkijken dat je een goede hebt, waarmee je geen krassen op je mini maakt.

Het lijkt mij erg slecht om een auto dagen of weken onder zo'n hoes te laten zitten, omdat er inderdaad erg veel vocht onder komt.
Ook denk ik dat als de auto al nat is, dat het geen zin heeft om de hoes er over heen te doen, dan droogt de auto helemaal niet meer.

RE: Stalling > buiten

1e ervaring met Stalling in de winter in een kas onder een hoes. 6 maanden in de stalling gestaan. De kas heeft geen grondzeil.

Schimmel. Alleen kleine ontvochtigers in de auto gelegd. Waarschijnlijk te weinig capaciteit.

Schimmel zat op zonneklepjes, hemel, hoedenplank, bovenkant stoelen en riemen. Voor 99% verwijderd door schoon te maken met 1 op 10 met water verdund chloor/bleekmiddel en het bleken gestopt door ruim te sprayen met 1 op 10 met water verdunde schoonmaakazijn.

Voor volgende winter maar vochtvreters aanschaffen, misschien zelfs twee.

Iemand ervaringen met vochtvreters?

info van http://www.red-gull.com/nl/schimmel-verwijderen/