stank!! maar waar vandaan??

RE: stank!! maar waar vandaan??

Ik heb een probleempje! Ik ben een trotse bezitter van een (orginele!) mini pick-up die ik dagelijks wil gaan gebruiken. Er komt echter vervelende geur uit de voorkant van mijn auto de toch al niet te grote cabine in. En om nu een extra setje kleding mee te nemen naar mijn werk vind ik wat overdreven....Iemand enig idee wat dit kan zijn??

Ik heb beide 'luchtbuizen' aan de zijkanten van het dashboard dicht gemaakt, maar dat blijkt niet te helpen. Zou het aan de blower/verwarming kunnen liggen? De schuif die hier voor zit kan nl. niet helemaal dicht....

RE: stank!! maar waar vandaan??

Kun je iets specifieker zijn, wat betreft de geur. waar ruikt het naar?

default

RE: stank!! maar waar vandaan??

als het uitlaatgassen zijn, sluit waarschijnlijk de klem van je uitlaatspruitstuk niet goed af. (klem tussen spuitstuk en bocht onder de carb.)
Even de klem los halen en de binnenrand van de klem insmeren met afdichtingskit voor uitlaten. (bv gum-gum)
Controleer ook even of de pakking van je in/uitlaatspruitstuk nog afdicht.

grtzz Martin

RE: stank!! maar waar vandaan??

Of hij lekt koelvloeistof in de verwarming (klinkt raar :-)

RE: stank!! maar waar vandaan??

daar zat ik ook meteen aan te denken aan koelwaterlekkage

waarschijnlijk de aansluiting aan de kachel of iets dergelijks

RE: stank!! maar waar vandaan??

Dat heb ik ook eens gehad maar toen was gewoon het kacheltje zelf lek en dat merkte ik terwijl de kachel aanstond.. (met een bocht naar rechts dan kreeg ik natte voeten.. ;) )
(dat geeft een warm koelvloeistof achtig geurtje :? )

RE: stank!! maar waar vandaan??

zal ik wat grappigs vertellen.... mijn pickup heeft ook zijn eigen(aardige) luchtjes. ik vermoed dat het bij mij gewoon van de oude stoffering afkomt. tevens hangt er steevast een lichte benzine geur in de cabine. en dan met name na het tanken ondanks dat ik dan wel alle ramen dicht heb. ik vermoed dat dat weer komt door een bijna poreuse benzine slangetje nabij de benzine pomp (?) bij mijn motorblok.

~jw~

RE: stank!! maar waar vandaan??

Wel..ook ik rijd pick-up en ook ik heb wel eens een lichte benzinegeur in de cabine. Deze komt vermoedelijk uit de gaten die tussen je zij-en achterruit zitten (hoe ze daar komt weet ik ook even niet). Kareltje_Uppie had het ook met d'r pick-uppie.

Heb je een foto van de jouwe, Paultje ?

RE: stank!! maar waar vandaan??

Ik heb ook wel eens een benzine lucht gehad die echt niet meer te harden was. Bleek ook een kapot of poreus benzineslangetje te zijn. Het was voornamelijk als ik stil stond voor b.v. het stoplicht,. de lucht 'waaide' dan niet weg, maar komt in de auto terecht.

Volgens mij heb je voor een paar euri een nieuw slangetje,. dacht ik,..

Peter

RE: stank!! maar waar vandaan??

Allemaal leuk en aardig, al die benzinegeuren, maar van Paultje hebben we nog niet echt gehoord wat het nou voor soort geur is. Benzine herken je wel, koelvloeistof ruikt een beetje zoetig, dus hij kan vast wel aangeven of het dat is of niet.

RE: stank!! maar waar vandaan??

Vaak komen die geurtjes inderdaad van onder de motorkap naar binnen. kijk of je geen gaten in je schutbord hebt zitten. Ook de gaten waardoor je bekabeling (dashbord etc)loopt wordt vaak vergeten af te kitten of juiste grootte kabeldoorvoer-rubbertjes (leuk woord voor galgje) gebruiken. Zeker bij restauraties laten ze dit achterwege waardoor de herrie en geur in je autootje alles behalve oke is. Gooi ook eens die oude koelvloeistof eruit, naspoelen en nieuwe erin. check dit maat eens:

- olielekkage via kleppendeksel (kurk-pakking),
- carb. overloop (carb. krijgt te veel benzine),
- uitlaatgaslekkage uitlaatsysteem,
- koelvloeistof vernieuwen,
- rubbere slangen checken op lekkage/verweerdheid,
- olieverbruik ivm slijtage zuigerveren,
- schutbord en dashbord kabeldoorvoeren,
- kachel keertje cleanen,

Kan zo nog wel ff doorgaan

suc-6-

RE: stank!! maar waar vandaan??

Ik vermoed dat het koelvloeistof is, benzine is het zeker niet! Ik weet nu iig welke oorzaken het kan hebben; bedankt! Gauw op onderzoek uit!

RE: stank!! maar waar vandaan??

Laat je het weten als je de oorzaak hebt gevonden? :)

RE: stank!! maar waar vandaan??

Zou je misschien het broertje van "Stampertje" geschept hebben die ergens bij je motorblok is blijven hangen, die na een stukje rijden dezelfde lichaamstemperatuur heeft als je motorblok???