Start niet meer, help!

RE: Start niet meer, help!

Ik heb een Austin Mini Mayfair S6 uit ’91, er is al een tijdje niet in gereden aangezien ik nog 18 moet worden en de tijd die ik moet wachten gebruik om er aan te sleutelen. Terwijl hij stil stond heb ik hem af en toe nog gestart maar uiteindelijk deed ie het niet meer, ik heb laatst nog 10 liter benzine er in gegooid maar hij wil nog steeds niet starten. Onder de motorkap heb ik zelf niet geknoeid, aan de accu ligt het niet en de startmotor draait ook gewoon nog . Iemand tips?

RE: Start niet meer, help!

Dit is een 'long shot', zoals ze het noemen, Jay.
Geen idee wat het kan zijn! Dus je moet maar eens op zoek gaan.
Om te starten zijn er twee dingen minstens nodig; benzine uit de carburateur en een vonk uit de bougies.
Of de carburateur benzine aangevoerd krijgt, kanje controleren door het slangetje waardoor de benzine naar de carburateur toestroomt los te trekken en dan de startmotor een paar tornen te laten draaien. Dan moet er benzine uit het slangetje komen. Kot er benzine, dan kan je een vingertop op het uiteinde van het slangetje houden en dan moet je kunnen voelen of er enige kracht achter de benzine stroom zit. Heb je positieve resultaten, dan is er in elk geval benzine.
Dan de vonk; trek een bougie kabel los van een bougie en steek een passende schroevendraaier in het gat wat over de top van de bougie past. Houd nu de schroevendraaier op een millimeter afstand van een 'bloot' stuk van het ijzer van de motor. Laat even starten en je moet een vonk zien overspringen.
Lukt dat, dan moet de motor willen aanslaan.

Probeer maar en meld ons wat je resultaat is. Naar gelang proberen we je verder te helpen (tot de motor loopt).

RE: Start niet meer, help!

Sorry voor de late reactie maar heel erg bedankt, ik heb er nog geen tijd voor gehad maar binnenkort komt er kennis met verstand van motoren. als het goed is loopt ie dan weer op rolletjes!

RE: Start niet meer, help!

Ja, het mooie weer komt er weer aan Jay. Het wordt onderhand tijd je karretje de weg weer op te krijgen.
Gister was de 'winterstop' van de wegenbelasting afgelopen en meteen driehonderd kilometer gereden voor een rit in Midden Limburg. Prachtig.

RE: Start niet meer, help!

Ik heb ook het probleem dat hij niet meer start na het lange stilstaan(vanwege 3 wintermaanden niet mogen rijden). Als ik startkabels aansluit hoor ik het startrelais wel klikken en gaat de startmotor soms heel langzaam rond. Als ik hem aanduw startte hij redelijk vlot. Ik dacht misschien na een uurtje rijden dat de dynamo de accu weer bij laad ,maar na hem stil te hebben gezet had hij nog steeds geen zin om te starten. Zou de accu gewoon zo gaar zijn van het stilstaan dat hij helemaal overleden is of zou het toch iets met de startmotor zijn? Iemand enig idee wat het kan zijn. Ik zal van de week als ik tijd heb even de accu van mijn andere auto overzetten. Die is ongeveer hetzelfde. Kijken of ie dan wel zin heeft.

RE: Start niet meer, help!

Ik zou als ik jou was een acculader kopen, dat is voor een aantal tientjes wel te doen en het is ook wel handig voor dit soort oude wagentjes.
Mijne start inmiddels weer, uiteindelijk bleek dat er een draadje los zat naar de stroomverdeler, maar als ik het zo hoor denk ik inderdaad dat het bij die van jou aan de accu ligt.
Veel succes!

RE: Start niet meer, help!

Het probleem is verholpen! Het bleek dat er een draadje los zat naar de stroomverdeler, draadje terug gezet en loopt als een trein met een prachtig geluidje! Ik heb inmiddels ook het gehele interieur verbouwd dus nu is het alleen nog afwachten tot ik 18 wordt en dan kan ik de weg op!

RE: Start niet meer, help!

doe es wat foto's laten zien dan van het verbouwde interieur?
Kben erg benieuwd!