Taxateur gezocht

default

RE: Taxateur gezocht

Mijn Mini's (Clubman Estate uit 1978 en Mini uit 1998) moeten binnenkort getaxeerd worden. Tot nu toe heb ik ze steeds laten taxeren door CED Bergweg. Welke taxateur/welk bureau is de moeite waard (bij voorkeur in Limburg/ZO Brabant)?

RE: Taxateur gezocht

Hoi,

de mijn wordt aanstaaqnde woensdag getaxeerd bij Sjaak v d Berg in Brunsum ( Limburg) bel even misschien kan je er nog bij?

Groetjes Brenda

default

RE: Taxateur gezocht

Hoi Brenda,

Woensdag gaat niet lukken. Ik ben wel benieuwd wie de taxateur is en wat je ervaringen zijn.

Groeten,
René.

RE: Taxateur gezocht

Laatst mijn mini uit 1978 laten taxeren door Jonker Wesdorp , zie link:
http://www.jonkerwesdorp.nl

Heeft ervaring met Mini's had ook alle Mini's bij Ben v. Leeuwen gedaan in zijn 'opslag'.

Kwam alle afspraken netjes na , en komt door heel nederland aan de deur. ;)

default

RE: Taxateur gezocht

Bedankt voor de tip!

RE: Taxateur gezocht

Even ter info, wat is de reden dat je je Mini's moet laten taxeren??

RE: Taxateur gezocht

Ik heb het gedaan omdat de taxatiewaarde hoger is dan de dagwaarde. Mocht er iets gebeuren, krijg ik meer geld uitgekeerd. Waardoor je in het uiterste geval een Mini kunt terugkopen die vergelijkbaar is met de Mini die getaxeerd was.

RE: Taxateur gezocht

Wat Gitty zegt is bij mij ook de reden.

Groetjes Brenda

RE: Taxateur gezocht

OK duidelijk, het komt er dus op neer dat je niet [u:hshb6ewb]moet[/u:hshb6ewb] laten taxeren maar zelf wilt laten taxeren. 8)

RE: Taxateur gezocht

Voor een oldtimer verzekering is het wel een must voor de verzekering


Groetjes Brenda

RE: Taxateur gezocht

Dat begrijp ik nu ook, maar dat heb nou ook weer niet over voor mijn Mini's. Een WA verzekering van ongeveer €100,- per jaar voor een rijdende Mini is voor mij voldoende. Maar bedankt voor de info.

default

RE: Taxateur gezocht

Om dezelfde reden als Gitty laat ik mijn Mini's taxeren. Een van de twee is als oldtimer verzekerd, en dan is het een must zoals Brenda aangeeft. Voor momenteel € 320,- per jaar (bedrag is mede afhankelijk van de taxatiewaarde) is mijn oldtimer-Mini all-risk verzekerd. In het algemeen denk ik dat, afhankelijk van de staat van de auto en het geldbedrag dat je aan je Mini('s) uitgeeft (bij mijn oudje het aankoopbedrag en kosten restauratie), een taxatie gekoppeld aan een oldtimer/all risk-verzekering een goede investering is. Ik wil bij brokken niet hoeven mokken. ;) Ik heb overigens de tip van Alex gevolgd, over 2,5 weken komt Jonker Wesdorp taxeren.

Groeten,
René.

RE: Taxateur gezocht

Mag ik dan zo brutaal zijn om te vragen wat een taxatie ongeveer kost en hoelang dat geldig is?
Alvast bedankt!

Gr,
Ron

RE: Taxateur gezocht

Kosten voor een taxatie zijn een beetje afhankelijk van de taxateur. Ik was iets van €125,- kwijt de laatste keer. Een taxatie is 3 jaar geldig.

RE: Taxateur gezocht

niet voor elke oldtimer verzekering is een taxatie nodig..
gewoon even goed zoeken naar een verzekeringsmaatschappij.
er komt tog een taxateur kijken bij de "grotere" schade's.

groeten Pim.

RE: Taxateur gezocht

Zoals door Gitty en Brenda al vermeld, is het een extra zekerheid. Dat het voor een verzekering niet nodig is, wil niet zeggen dat je het niet hoeft te dien. Het geeft gewoon zekerheid dat er een waarde bepaald is die hoger is als de dagwaarde die de mini heeft. Is voor mij ook de reden geweest dat ik mijn mini heb laten taxeren. Hij is namenlijk meer waard als wat ik ervoor betaald heb. In een geval van een restauratie is het ook geen slecht idee. Een goed gerestaureerde mini is ruim meer waard dan de dagwaarde die een verzekering eraan hangt.

RE: Taxateur gezocht

Bonkers is nu zo'n beetje klaar. Plaatwerk gerestaureerd, onderkant en kokers "tectyleren" en redelijk origineel 1000 tje erin ipv Metro motor. Origineel voor de tijd, dus met puntjes.

Gisteren Bonkers laten taxeren bij Steijn Sportscars Taxaties In Alphen ad Rijn. Heb Bonkers all risk verzekerd en wil een taxatie van een door de FEHAC erkende taxateur. Is een eis van veschillende verzekeraars.
De komende jaren alleen cosmetica, zoals spuitwerk en stoel bekleding.