Verzekering

default

RE: Verzekering

Hi all,
Mijn Mini Van (998cc) uit 1979 wordt binnenkort na 15 jaar eindelijk uit zijn winterslaap gehaald. Is originele auto NL auto met 65k op teller en eerste eigenaar! Wie kan mij adviseren over een goede, maar niet te dure verzekering? Heeft iemand een idee wat de waarde van de mijn Mini (voor verzekering).
Groet, Jaron

RE: Verzekering

Wat de mini waard is kan alleen een taxateur zeggen en die geeft een vervangingswaarde op. Voor jou kan de waarde emotioneel veel hoger liggen.

Een goede verzekering? Die is voor iedereen anders. Wat voor verzekering zoek je? Alleen WA, WA + beperkt casco, All-Risk?

RE: Verzekering

Nou, laten we er eens van uitgaan dat de kwaliteit van deze Mini 'gemiddeld' is.
Voor zulke auto's wordt (op de websites) gemiddeld € 4000,- gevraagd. Je kan er dan van uitgaan dat daar gemiddeld € 3600,- voor betaald wordt als die inderdaad verkocht wordt.
Als een 'oldtimer' wordt aangereden, heb je in het algemeen recht op de vergoeding van de reparatie van de schade. Zo'n auto wordt niet zondermeer 'total loss' verklaard.
Hoe dat zit als je zelf schade rijdt weet ik niet. (daar heb ik geen ervaring mee)
Ik heb dus altijd alleen de verpichte WA verzekering genomen.
Behalve, toen ik een oldtimer 'op de zaak' had genomen en voor de bijtelling een taxatie nodig had (auto ouder dan 15 jaar-regeling).
Het wordt tegenwoordig steeds moeilijker om bij een 'gewone' verzekeraar een oude auto, zoals deze Mini te verzekeren. Je komt dus 'vanzelf' bij een specialist terecht.
Ga naar British Car & Lifestyle in het Autotron in Rosmalen 9 / 10 maart en daar vind je taxateurs en verzekeraars. Steek daar je licht op.

RE: Verzekering

He kan ook verzekeren bij een van onze adverteerders. Ik doe dat al jaren met Wa + inzittenden.
Kost mij 27 eurie per kwartaal. :)\\_

default

RE: Verzekering

Dank voor de reactie. Ik en op zoek naar all risk verzekering. Waarde van 4k lijkt mij wat laag als ik advertenties zie, maar zal tzt moeten laten taxeren. Eerst maar eens uit staling halen en weer aan de praat krijgen...
Groet, Jaron

RE: Verzekering

Stap 1 voor de verzekering is taxatie door een erkende taxateur.
Met dat rapport kun je 'm all risk laten verzekeren.
Als de Van er nog goed uitziet zou de taxatie zomaar tussen de 8000 en 10.000 kunnen zijn.
Ik weet niet waar je woont, maar ik heb mijn Van via ZLM verzekerd, is wel de 2e auto en dan is een oldtimer verzekering mogelijk.
Dat is nog wel iets om goed uit te zoeken, ook qua maximale kilometers etc.

default

RE: Verzekering

Dank voor de reacties. Auto is inmiddels uit de stalling en motor loopt weer. Momenteel wordt er gewerkt aan weer op de weg krijgen, na 23 jaar stil staan! Wanneer de auto weer helemaal in orde is dan ga 'm laten taxeren. Ben beniewd; orgineel NL auto, 64k, eerste eigenaar, geheel orgineel.