waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

ik heb nu op mn 10" set falkens en die bevallen erg goed.

nu heb ik een setje wellers gekocht 12" en wil ik ook 12" schijfremset gaan monteren. maar ik heb eerst dus nog banden nodig.

wat is wijsheid? bij een kwikfit ofzo banden eromheen laten leggen en meteen balanceren, of zelf ergens online banden kopen en dan ergens laten plaatsen en balanseren?

ik denk dat het eerste misschien nog wel goedkoper is, wie heeft hier ervaring mee? wat is wijsheid?

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

enne zijn die falkens 165/70? of 165/60?

Ik had eerst 165/60 bridgestones die bevielen wel erg goed, maar sleten nogal hard.

welke band is goed en waar te koop? en wat kost het>?

ervaringen wil ik dus graag horen en waar te koop tips...

Alvast bedankt,

Taeke (weller: steel is real)

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

Falken maakt 165/60 banden, of ze ook 165/70 hebben weet ik niet. Schijnt wel een behoorlijk harde band te zijn. Goed voor de slijtage, maar niet voor de "road holding".

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

Ik heb achter die Falkens er op zitten, fijne banden tot nu toe. Binnekort komen ze er ook voor onder en dan zal ik de grip wel beter merken dan nu.
Wat wijsheid is? Ligt er aan hoeveel de aanschaf scheelt, als ze online stukken duurder zijn (of bij V&G Mini's, daar waren ze laatst best wel goedkoop) dan kun je ze altijd plaatselijk laten balanceren en om je velgen laten doen. Ik heb mijn velgen en banden ook bij minicentre gekocht en bij een banden boer voor 30 euro laten omleggen en balanceren (voor 6 velgen).
Als je echt goedkoop wil zijn kun je misschien 145 banden overwegen, die zijn echt stukken goedkoper, bijna de helft. Ook 155/70/12 banden zijn vaak goedkoper maar die lopen net aan.

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

ik wil graag goede banden, die goed op de weg liggen. 165/60/12 liefst.

maar op autobandenmarkt.nl kwam ik alleen falkens tegen van 165/70/12 dan heb ik weer zo'n hoge band, ik wil liever een wat plattere...

die hoge (70) kosten € 36.50 each dacht ik. das niet zo duur toch?

maar ik wil dus lage (60)...

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

Die hogere zijn stukken goedkoper dan die lage, 165/60/12 kosten bijna 60 euro per stuk (Falken). Het probleem is ook dat die 165/70/12 aanlopen, die kun je niet eens nemen. Dus je moet wel voor de duurdere 165/60/12 gaan, ongeacht dat die die mooier vind.

RE: waar koop je knappe 12 banden voor weinig?

Als je qua rijgedrag echt goede banden wil dan kan ik Yokohama A539 aanraden. Helaas gaan goede rijeigenschappen wel ten koste van duurzaamheid (in dit geval, tenminste). Voor mijn gevoel heb ik die banden net, maar ze zijn al behoorlijk afgesleten. Maar ja, dat is allemaal subjectief gezwets, er moeten kilometrages bij, en dan nog is het afhankelijk van je rijstijl (your mileage may vary, letterlijk). Waar ik denk ik voor een Mini-rijder een gemiddelde rijstijl heb. Niet heel wild, maar je moet wel weten dat je in een Mini rijdt :)