waarde van een special

RE: waarde van een special

Kan iemand mij vertellen wat de waarde van een rode special is uit 1992 met 34.500 Km op de teller.

Hij is nog helemaal origineel met 2 roestplekjes. 1 oppervlakkige op de linker deur bij de spiegel en 1 op het linker a paneel. ik kan hem kopen voor 1600 euro en ik vermoed dat hij meer waard is. Heeft er iemand een idee

RE: waarde van een special

Misschien ook een schade-mini, die een duister verleden heeft net als beestje???
Als ik wist dat er zo een verleden achter zat... had ik haar nooit gekocht, want je krijgt allerlei leuke slijtages enz voor je kiezen.

Pas goed op! Vraag naar het verleden van die mini.
onderhoud, enz... Wie weet al ruim 1x klokkie rond geweest?

RE: waarde van een special

34.500 is erg weinig in dik 10 jaar. Ik denk inderdaad dat het eerder 134.500 is, of misschien zelfs 234.500.

RE: waarde van een special

Ik bedoel maar

default

RE: waarde van een special

Kan twee kanten op. Of hij is dik het klokkie rond of heeft dit echt op de teller staan.

Kan ook wezen dat er verborgen gebreken zitten.

Het is moeilijk te zeggen.
Vergelijk de prijs met Mini's uit het zelfde bouwjaar die worden aangeboden.

Even terug komen op die tellerstand.
Ik ben de derde eigenaar van Dikkie. Na grondig onderzoek (o.a. gesprekken met 1e en 2e eigenaar en garages)is gebleken dat Dikkie slechts 38.000 echte kilometers heeft gereden. En dat in 31 jaar.
Maar dat zal wel een uitzonderings geval zijn.

grtzz mArtin

RE: waarde van een special

Die kilometerstand is idd niet hoog. Hoe ziet het interieur eruit in verhouding tot de kilometerstand? Het moet er namelijk nog heel goed uit zien dan.
Die van ons uit '92 staat ook al op 93.000, waarin wij wel een groot aandeel hebben trouwens, zeker 25.000 km.

RE: waarde van een special

aan de auto, het interieur en het verhaal van de eigenaar te zien en te horen heeft hij 34.500 echte kilometers gelopen. Na de keuring is het wagenjte terug de schuur in gegaan waar hij altijd stond en is er niet meer uitgekomen. Hij heeft hem een jaar of 8 geleden gekocht en is 2de eigenaar. Zelf heeft hij er amper mee gereden en hem aan zijn zoon gegeven. Die heeft er 2 keer in gereden en daarna in de schuur laten staan. De man van wie ik hem koop doet wel meer met auto's zo heeft hij ook lange tijd een daf 66 gehad die ook alleen in de schuur stond. Deze heeft hij ondertussen verkocht en wilde namens zijn zoon de mini nu ook weg doen omdat die vorig jaar een andere auto heeft gekocht. Echt waar aan alles af te lezen blijkt echt dat hij niet meer dan 34.500 heeft gelopen. Maandag ga ik hem halen en post ik gelijk wel wat foto's

RE: waarde van een special

Dat klinkt wel redelijk aannemelijk (al hoewel, je weet het natuurlijk nooit). Ik ben benieuwd naar de foto's. Het staat dus vast dat je hem gaat kopen?

RE: waarde van een special

Waarom is iedereen zo wantrouwig??
Net of dat medeclubbers geen bocht verkopen of Minicentra.

RE: waarde van een special

Maarten van den Akker schreef:
Waarom is iedereen zo wantrouwig??
Net of dat medeclubbers geen bocht verkopen of Minicentra.




Wantrouwig zou ik het niet willen noemen, we wijzen Acid alleen nog even op een paar aandachtpuntjes. Waarschijnlijk heeft Acid aan de meeste dingen zelf wel gedacht.
Niemand is te vertrouwen op dat gebied, net zoals jij al zegt. Tenminste, dat bedoel je toch?

RE: waarde van een special

Maar nu zit ik nog steeds met de vraag die ik aan het begin van het topic stelde. Hoe kan ik bepalen wat de waarde is van een special? :? :? :?

RE: waarde van een special

Pfff... Niet, zou ik zeggen... Vergelijk een beetje wat andere Mini's van die leeftijd moeten kosten. Het mag dan gezien die lage kilometerstand wel wat meer zijn. Houd er echter ook rekening mee dat de vraagprijzen op diverse plekken wel aan de stevige kant zijn. Ik denk dat die 1600 euro waar je het over hebt helemaal niet gek is.

RE: waarde van een special

mijnes was 1500 gulden met 40000 op de teller (ok hij had kapotte motor maar die was zo gereviseerd.
J kan proberen een autopas op te vragen of keuren bij ANWB.

Greetz Remco

RE: waarde van een special

Ja, kleinigheidje, motor die je eerst nog "even" moet reviseren... :P Maar als de motor in de soep ligt dan lijkt het me eerder dat hij 140K of zelfs 240 K heeft gelopen...

RE: waarde van een special

Remco schreef:
Je kan proberen een autopas




Het is niet zo zeer "een" autopas, als wel: "bij de autopas" opvragen. Is niets meer dan kilometer registratie elke keer dat ie in de garage/apk is geweest.

Werkt overigens erg goed, dus als je zekerheid wilt... Vraag echter eerst na of de auto elk jaar gereden (apk) heeft. De registratie wordt namelijk alleen dan gedaan. Dus als ie een paar jaar geschorst in een schuur heeft gestaan, is het niet zo nuttig... Zie je een paar jaar geen notatie... Echter als je wel wat ziet....

Bepalen van de waarde: een auto heeft markt waarde. Dus zoek je op internet ed. overal de waarde van vergelijkbare auto's... Das marktwaarde.

Verder denk ik ook dat de prijs wel OK is. Maar denk eraan dat de kans dat die km-stand echt HEEEEEEL erg klein is. Stoelen, interieur, en verhalen van eigenaars zeggen echt niets... Stoelen van een special haal je bij iedere sloop netjes op (geloof, me ik heb er een.. :) ). Misschien heb je geluk.... Maar ga er niet klakkeloos van uit.....

RE: waarde van een special

Morgen zal ik nog proberen om een paar foto's te maken. Maar echt waar je hoeft me niet te geloven maaralles ziet er echt zo uit alsof hij zo weinig heeft gereden. Zelfs op het keuringsbewijs van de apk staat 32.000 KM en dat was in juni. Toen is er nog 2.000 Km mee gereden waarna de auto is geschorst en in de schuur gezet omdat zoonlief een andere auto kocht. Je gelooft je ogen niet als je het ziet maar ik heb verschillende experts in de buurt om hun mening gevraagd waaronder een oud schade hersteller (mijn vader) en een oud Mini monteur (mijn oom). En alle 2 zijn zehet met me eens dat het uitzonderlijk om een auto tegen te komen van 12 jaar oud met zo weinig Km op de teller en in zo'n goede staat.

RE: waarde van een special

Het is het hele beeld dat moet kloppen. Nette stoelen, geen slijtplekken in het tapijt (bijvoorbeeld op de linker wielkast, waar je "koppelingsvoet" zit als je niet ontkoppeld), redelijk schone motorruimte (maar ook weer niet te schoon, da's verdacht), het verhaal van de verkoper, etc. Dat dat helemaal niets zegt lijkt me wel erg pessimistisch. Maar: het moet wel met elkaar kloppen.

RE: waarde van een special

en wonder boven wonder klopt het ook

RE: waarde van een special

-][DD][- Acid schreef:
Zelfs op het keuringsbewijs van de apk staat 32.000 KM en dat was in juni.




Dit wordt gewoon overgenomen van de teller dus dat zegt echt niets. Zelf zullen garages dit nooit checken mbv van de autopas aangezien dit geld kost (wel niet heel veel, maar toch).

Acid, als je wilt blijven dromen, koop die auto dan gewoon (prijs is in alle gevallen redelijk). En dan zal de waarheid van die "orginele" kilometer stand ook bestaan bij jou gratie (niemand die het in twijfel trekt, niemand die het kan checken). Maar wil je het zeker weten kom dan niet aan met allerlei monteurs/ verkoopverhalen/en keuringsbewijzen, want dat zegt niets. Zelfs de boel kloppend maken (zoals Eelke zegt) is niet meer dan een middag werk. Een oud spreekwoord zegt: meten is weten. En de Autopas meet.

Ik wil je helemaal niet afkraken oid, maar wat ik bedoel is: geloof je het, dan koop je hem (Geen probleem, misschien een wereldkoop, misschien niet, maar naar je verhaal heb je dan nog een nette mini). Geloof je het niet (helemaal), dan moet je de waarheid "meten".

RE: waarde van een special

heb zelf anderhalf jaar geleden ook het zelfde meegemaakt met een special en die had zelf nog maar 12500km gereden dus wil ook maar zeggen kan dus wel.
had wel het onderhoudsboekje erbij gekregen en kon daar aan ook precies zien wanneer hij een keuring of een buurt gehad heeft.
misschien kan je ook naar het boekje vragen en dan weet je ook of het klopt.
voor de waarde van een special kan je ook gewoon naar een minidealer in de beurt gaan en weet je dan +/- de waarde van special.let wel op een garage geeft over het algemeen vaak wel minder maar bij een aankop is dat weer gunstig.

RE: waarde van een special

Ik heb hem gezien, de Special van ACID, geloof me maar ; die heeft echt zo weinig gereden.

RE: waarde van een special

Kopen dat ding dan.... :D

RE: waarde van een special

In een middag heb je misschien een blinkend schone Mini, maar dat "klopt" wat mij betreft niet :) Ook de subtielere hints heb je er dan nog niet uit. Maar goed, je hebt gelijk; wil je het zeker weten, dan vraag je het de Nationale Autopas.