Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

default

RE: Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

Wanneer is een auto (Mini) een klassiek en wanneer is een auto een oldtimer. Dit i.v.m. de verzekering.

RE: Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

Volgens mij zijn daar geen officiele richtlijnen voor.

Misschien dat individuele verzekeringen dat onderscheid hanteren. Ik kan me een onderverdeling voorstellen van ouden dan 25 jaar is klassieker, ouder dan 40 jaar is een oldtimer, ofzo. Zelf spreek ik het liefst alleen van klassieker, ik vind oldtimer zo'n oubollig woord. Ik denk dan altijd gelijk aan T-Fordjes enzo.

Als je het zeker wil weten, vraag het de verzekering die je in gedachten hebt.

RE: Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

voor de oltimers-verzekering word vaak 20 jaar oud aangehouden. Dit is echter per verzekerings maatschappij verschillend. Soms vind men ze pas klassieker als ze 25 jaar oud zijn. Voor de belasting geld nl ook 25 jaar => wegenbealsting vrij.
Ik heb wel eens gehoord van verzekerings maatschappijen die een mini van 12 jaar oud al als oltimer/klassieker verzekerde. Dit was omdat de mini vooral door liefhebbers wordt bereden en die gaan voorzichtig met de auto om. Daarom was de mini hetzelfde als andere andere klassiekers. Weet helaas niet welke verzekerings maatschappij dat was :'(

RE: Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

Hoi,

mijne is verzekerd bij Feenstra (london verzekeringen) vanaf 15 jaar valt die daar onder oldtimer/klassieker en dat scheelt +/- 150/200 euro per jaar!!

Groeten.

RE: Wanneer klassieker en wanneer oldtimer

Laten we de originele vraag niet uit het oog verliezen: wanneer is het een oldtimer, wanneer is het een klassieker. Uit de antwoorden blijkt wel dat er ook vaak geen onderscheid gemaakt wordt.