Wat is mijn mini waard?

RE: Wat is mijn mini waard?

ik, trotse eigenaresse van een mini 1000 automaat, zou graag willen weten of ik niet teveel heb betaald voor de aanschaf van mijn bolide.
Wie kan mij vertellen wat zij ongeveer waard is?

het is dus een 4 traps automaat van oktober 1978, bruin van kleur, kilometerstand: 49600
minimale schoonheidsfoutjes, practisch roestvrij en geheel in originele staat.

Het schijnt een niet veel voorkomende bolide te zijn, maar aangezien ik hier weinig verstand van heb, vraag ik jullie mening(en).

Alvast bedankt!!! :?

RE: Wat is mijn mini waard?

Dit is een bijna onmogelijk te beantwoorden vraag. Het is een niet zoveel voorkomende bolide inderdaad. Maar om hem nou zeldzaam te bestempelen is weer een heel ander uiterste. Dat is ie namelijk niet. Verder heb jij voor de auto een marktwaarde betaald. Deze waarde is afhankelijk van gevoelswaarde, enz enz... en dus totaal niet vergelijkbaar met de "waarde".

Het geld wat de verzekering terug zou geven als je hem morgen KO rijdt is de feitelijke waarde. Deze zal gok ik zo rond de 1000/1500 euro zijn (en eerder (veel) minder dan meer). Maar zoals iedereen weet koop je daar niet je auto voor terug.

Denk dat een marktwaarde zo ongeveer tussen de 2000 2500 euro zou liggen. Maar dat is dus puur omdat mensen het leuk vinden om met zo'n auto te rijden/hebben (en das met alle mini's), maar waard is ie het niet...

Wacht even op nog meer reacties als dit je wat tegevalt, want dit is puur mijn idee... Misschien denken anderen er wel heel anders over..

En bedenk je dat een auto zoveel waard is, als ie JOUW waard is. Als jij er blij mee bent is de rest niet interessant!!!!!!!!!!! Ik heb een '73-er staan die iedereen een WRAK bestempeld en waar ik waarschijnlijk nog geen 50 Euro voor krijg. Echter voor het werk, en de onderelen die hij heeft, mag ie nog niet weg voor het 10 voudige...

RE: Wat is mijn mini waard?

Zoals Bert ook al zegt is dat een verschrikkelijk moeilijke vraag (zoals ook in de Mini Chat FAQ staat). Het is erg afhankelijk van de staat van de auto.

Ik denk dat Bert redelijk in de buurt zit met de prijs die je zou mogen betalen. €2500,- lijkt me een redelijke prijs.

RE: Wat is mijn mini waard?

Een goeie automaat op zich al een prachtig iets, dus al wat waard maar ik zou er noooooooit meer 1 willen. (Heb er al 1 gehad, deze heeft me gewoon slapeloze nachten bezorgd). Maar ook ik was er toen geweldig gelukkig mee, het was alleen jammer dat ik maar een week of 4 plezier aan heb kunnen beleven.

RE: Wat is mijn mini waard?

Zou je het dan niet nog eens willen proberen?
Die van mij zal je gegarandeerd niet tegenvallen!
haha :P

RE: Wat is mijn mini waard?

Nou als je 2 weken elke avond en elke minuut van je tijd aan je motorblok hebt gewerkt en hem helemaal prachtig geel hebt geschildert. En hij laat je dan na 2 weken in de steek, nou geloof me dan ben je er behoorlijk ziek van! :x

RE: Wat is mijn mini waard?

Hoi,

Wat je mini waard is is niet altijd in geld uit te drukken!!

Mvg Cyril, die veel van ze mini houdt!!

RE: Wat is mijn mini waard?

Je hebt gelijk, de emotionele waarde is gigantisch!!

Zoals jullie zien heb ik nu ook een foto van mijn mini weten te plaatsen onder mijn naam.

Puur genieten, zo'n plaatje. O+

Iedereen bedankt voor de hulp!!

You are appreciated! :D

RE: Wat is mijn mini waard?

De vraagprijzen op het moment van Mini's in alle soorten en maten is momenteel behoorlijk uit zijn balans. Je blijft je verbazen over de prijzen die soms gevraagd worden en dan nog weet een verkopende partij dit later weer te overtreffen. Iedereen wil een slaatje uit een ander slaan lijkt het wel, asociaal gewoon :(. Zeg, kan MSCN of een kenner niet een richtlijn opstellen met vraagprijsmarges om te komen tot "normale" verkoopprijzen. Iets dat bijvoorbeeld gestoeld is op bouwjaar, uitvoering (eenvoudig, enige assesoires, luxe), staat carrosserie (uitstekend, goed, matig, slecht) en misschien nog een paar karakteristieken?

RE: Wat is mijn mini waard?

Ja dat is te doen. Maar het zal niet helpen. De marktwaarde wordt namelijk bepaald door de markt. En die kun je niet veranderen. De werkelijke waarde wordt verhoogd met de emotionele waar/ economische voorspoed, ed ed..

Nu heeft denk ik de waarde van mini's dubbel last van emotionele waarde/2de auto. Mini's worden vaak gekocht als 2de auto, waarbij de kopers dan minder oog hebben voor gebreken ed omdat ze er niet van afhankelijk zijn. Of de kopers worden erop verliefd en zien de mankementen niet meer. En omdat de mini een emotioneel autootje is, trekt het ook zulke mensen. Waardoor dit vaker voorkomt dan bij de gemiddelde auto.

Daardoor worden de TE hoog geprijsde mini toch verkocht. Dit drijft tevens de prijs van de goede mini's ook op, want die zijn immers meer waard dan de eerder verkochte "slechte" mini. Dus worden de "slechtere" mini's weer vergelijkbaar geprijst want de koper ziet het verschil toch niet. enz enz. je zit in een vicueuze cirkel.

Uiteraard geldt dit niet voor alle mini kopers. En ik krijg het idee dat het langzaam weer wat reeeler wordt, maar bovenstaand is mijn mening. Hoe kan anders mijn net verkochte Special uit 1990 voor meer dan 500 Euro MEER verkocht worden dan een Astrala (in nette staat) uit 92 die hier in de straat te koop staat. Welke natuurlijk suprieure techniek heeft ten opzichte van een mini...

Verder is het bewijs dat het hier publiceren van de werkelijke waarde van mini's niet uit zal maken al geleverd. Dat is namelijk de jaarlijkse uitgave van het boek: de onschatbare klassieker. Hierin staan alle waarden van alle klassiekers. Ik zal een voorbeeld geven, maar dit betreft wel een klassieke mini (want een Red Hot is nog niet Klassiek). Maar ik denk dat iedereen die prijs wel kan omrekenen naar standaard Mini saloons die nu te koop staan: Een Mini 1275 GT (Zeldzaam in Nederland) staat als waarde beschreven: 1820 Euro (omgerekend uit guldens). En dit is in concours staat (mooier dan in de showroom). In "normale" staat is ie 910 Euro waard...