[Wat kosten 13" velgen]

RE: [Wat kosten 13" velgen]

Wat moeten 13 Velgen kosten ongeveer 2e hands. Ik ga er naar zoeken maar wat is nu een rieele prijs. En waar moet ik opleten?
Kunnen 13 velgen van b.v vw/golf of renault eronder.

RE: [Wat kosten 13" velgen]

dat is zeer afhankelijk van welke velgen je wil. Het ene type is meer gevraagt dan het ander en het ene type is meer aangeboden dan de ander.
de prijs ligt over het algemeen tussen de €200 en €800,-. veel vaker zijn de "spaakvelgen" (geloof melber genaamd) aangeboden. Hierdoor ligt de prijs vaak rond de €250,-. sprotspack velgen zijn daarentegen veel minder aangeboden en de vraag ligt hier hoger van. Deze gaan vaak boven de €500,- Prijs is vaak ook afhankelijk van de staat van de banden en van de staat van de velgen.
Als er een slag in een velg zit heb je in princiepe weinig aan een set. dan is de set zo goed als "waardeloos" dus prijs laag. dit is natuurlijk ook afhankelijk van de ergheid van de slag. klein wiebeltje is vaak nog te verwijderen met uitbalanseren. dit kost zo'n €5/10,- per velg ofzo.

Als je gaat kijken bij een set let dan op op beschadigingen aan de rand en op butsen. Ook is het belangrijk dat je bouten hebt die passen op die velg. vaak krijg je ze er al bij. zo niet vraag ernaar. Vooral Revolutions en Revolites hebben vreemd type bout. deze zijn best prijzig als je ze moet kopen.
en als je van een andere type automerk velgen pakt, houd dan ook rekening met de TJ waarde. dit is de afstand die de bouten ten opzicht van elkaar hebben. die wil nog wel eens verschillen.
sterkte met zoeken

RE: [Wat kosten 13" velgen]

hoi

als ik het goed heb heeft de mini iets van een steek van 101.6 en golf steek 100 past dus net niet. zijn wel mensen die ze er onder zetten maar verstandig lijkt dit mij niet. zijn wel setjes te koop dit van steek 101.6 naar 100 gaan . zijn een soort spacers waar weer bouten uit komen. vinden ze leuk bij de apk :|

RE: [Wat kosten 13" velgen]

vriend van me heeft ooit BMW velgen onder die van hem gezet, dus die steek zal dan wel het zelfde zijn. ze kwamen wel van een ouder type (1985?) af. Hij had eerst de 14 inch geprobeert maar dat kwam net niet uit met de draagarmen achter. heeft ze toen ingeruild met 13 inch bmw velgjes. dat ging wel.

RE: [Wat kosten 13" velgen]

Voor de wegligging zijn deze spacers ook niet echt bevorderlijk.

RE: [Wat kosten 13" velgen]

Het is wel te doen hoor, je hoeft echt geen overdreven grote blokken te maken. Remko heeft het ook gedaan, 2 keer zelfs! 1 x met golf velgen 13 x 5j en 1 keer met 13" x 8j!!. Als je moet weten hoe hij dat gefixed heeft kan je hem wel pm-en denk ik. Hij staat ook ergens op het forum.